maandag 30 juni 2014

Recept: een eitje uit de oven

's Middags zit ik vaak aan de tafel, niet wetende wat ik moet eten. Vaak heb ik niet zo veel zin in een boterham. In de ochtend vind ik het veel makkelijker om wat anders te maken dan een doorweekse boterham: muesli, havermout, vers fruit,... Maar eerlijk? Zulke dingen smaken me 's middags helemaal niet. Als lunch wissel ik mijn boterham vaak af met pasta en rijst. Onlangs ontdekte ik iets nieuws: een eitje uit de oven. En op die manier maak je de doordeweekse lunch toch net wat anders.  



Dit receptje is echter iets wat niet voor alle weken is, ondanks dat eitjes heel voedzaam zijn, zitten er ook heel wat slechte vetten in. Om die reden kies ik er ook voor om light-kaas te gebruiken. 



Wat heb je nodig (voor 1 persoon)?

  • Een klein scheutje soja-yoghurt. Je kan ook room gebruiken. Gewone yoghurt raad ik af, dit heeft namelijk een zuur smaakje.
  • 2 eitjes
  • een halve tomaat
  • 1 plakje kaas
  • Peper en zout
Hoe maak je het?
  1. Doe de twee eitjes in een vuurvast (!) kommetje.
  2. Doe hierbij de yoghurt van soja of de room. Roer heel voorzichtig. Het is leuk als de eidooiers volledig blijven.
  3. Voeg de tomaat, in stukjes gesneden, toe aan het mengsel.
  4. Kruid met peper en zout.
  5. Dek af met een plakje kaas.
  6. Plaats in een ovenschotel met warm water, dit om verbranding te voorkomen.
  7. Bak ongeveer 25 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C.
Doe de eidooiers in een vuurvast schaaltje. Roer na het toevoegen heel voorzichtig, zodat de eidooiers in hun geheel blijven.

Je kan zelf kiezen wat je gebruikt als kruiden en groenten. Ook verse kruiden zoals bieslook zijn hier erg lekker bij.

Plaats het schaaltje in een andere ovenschaal met warm water in de oven. Dit om verbranding te voorkomen.
En je hebt een lekkere lunch: heerlijk met wat geroosterd brood.

39 opmerkingen:

  1. Ziet er leuk uit! En makkelijk: alles in een kommetje doen en klaar ;). Ik ben 's middags ook niet zo'n fan van mijn yoghurt of boterham, maar helaas vaak wel het makkelijkst en snelst.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er heerlijk uit! Ik probeer het binnenkort eens :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een leuk recept!!! Ga ik toch eens proberen te maken. Gr. Julie

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dit ga ik zeker eens proberen! Lijkt me makkelijk !

    BeantwoordenVerwijderen
  5. wat een handig en leuk recept zeg meid ! heel leuk liefs x

    BeantwoordenVerwijderen
  6. jammie....dol op eitjes..gekookt, gebakken, gepocheerd, en nu dus uit de oven :P

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Jammie, Céline, spijtig dat het zolang in de oven moet... !
    Lie(f)s.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Deze had ik ook keer bij Teskuh gezien hij ziet er zo lekker uit yammieeee xxxx

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Zo heb ik het nog nooit gemaakt,
    lijkt me wel erg lekker!
    Toch een keertje proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Dat ziet er erg lekker uit! Ik heb ei nog nooit op die manier gegeten.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Heerlijk als ontbijt, en wat een leuk schaaltje

    BeantwoordenVerwijderen
  12. het ziet er best lekker uit, maar 25' in een voorverwarmende oven..

    prettige dag

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is inderdaad een lange tijd, maar dat komt doordat de warmte er maar langzaam in gaat. Onder ander andere door het gebruik van het schaaltje met water. Het is dan ook niet voor alle weken ;-)

      Verwijderen
  13. Dat kan niet anders dan lekker zijn :-). Ga ik zeker eens proberen !

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Oh gosh ik moet dit zeker een keer proberen :D

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ik kende dit nog niet, maar dat ziet er wel heel lekker uit. Weet alleen niet of ik ergens een vuurvast schaaltje heb hihi

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat onwijs lekker lijkt me dat! Heel erg leuk ook! Ik heb vaak een beetje het zelfde 's middags, heel vaak zelfs, dat ik gewoon niét weet wat ik moet eten, maar dit is perfect! X Liefs Florentine

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Ziet er bijzonder uit, ik denk dat mijn vriend dit wel lekker zou vinden!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Ziet er heel leuk uit! Ik ben zelf niet zo gek op ei, maar misschien is dit wel wat voor mijn vriend!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. eitjes en een oven ..
    dat is geen goeie combinatie voor mij.
    mijn eitjes ontploffen (bijna) altijd! :-))

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Ik ken dit niet, maar ik ben gek op eieren dus ik ga dit zeker een keer uitproberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Ziet er lekker uit, heb echter zelf nog nooit een eitje in de oven klaargemaakt

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Dat ziet er weer verdomd lekker uit Chef Kok! Bedankt voor het recept en de mooie foto's die je van dit heerlijk gerecht maakte!

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Ziet er erg leuk en lekker uit. Goed beschreven recept ook!

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Oeh, dit lijkt me erg lekker. Was ik zelf niet opgekomen..

    BeantwoordenVerwijderen
  25. mmmm, ziet er lekker uit!
    Lijkt me ook geschikt als voorgerechtje, of als hapje bij het aperitief

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Dat lijkt me ook erg lekker als lunch!

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Ziet er ongelooflijk lekker uit! Binnenkort zeker eens proberen hier! :D (Het is middernacht nu, en stiekem kreeg ik net honger van deze blogpost! :D)

    BeantwoordenVerwijderen
  28. voor een keertje mag het hé , ga ik ook eens uitproberen

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Wat grappig! Dit lijkt mij echt heerlijk :-D

    xoxo
    www.its-dash.com

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Ooh, wat ziet dat er héérlijk uit! Wow, ik krijg nu echt trek, haha :D . Dit wil ik echt een keer proberen!

    Xjes Femke

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Oh, zoiets heb ik laatst ergens op een terras gehad, was inderdaad erg lekker! Bedankt voor het recept, ga het zeker thuis uitproberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Ooooh, heerlijk! Ik heb van die cocottes en daar kun je dit natuurlijk perfect in maken :)

    BeantwoordenVerwijderen