donderdag 26 juni 2014

Gelezen: De Gastentafel van Njam!

In mei bracht de tv-zender Njam! een nieuw kookboek uit: "De Gastentafel'. 
Ik ben heel enthousiast over dit kookboek, omdat dit kookboek net iets anders is dan alle andere kookboeken. En ik hou wel van unieke kookboeken.Het boek bestaat uit verschillende menu's. Elk menu is opgesteld door een topchef. Bij elk menu vind je een boodschappenlijstje. Heel handig, zo hoef je zelf niet meer alle recepten te bekijken en rekensommetjes te maken voor je naar de winkel vertrekt.Elk menu is bovendien zodanig opgesteld zodat jij, als gastheer of gastvrouw, de volledige avond bij je gasten kan zijn. Het boek is met andere woorden een handleiding om niet de hele tijd in de keuken te staan. En dit vind ik best wel leuk. Bij mij is het namelijk elke keer opnieuw een heel puzzelwerk om toch niet te veel in de keuken te moeten staan.
Ik vind het namelijk erg belangrijk, als je gasten uitnodigt, dat je ook bij jouw gasten kan zijn. Het boek bevat ook heel wat mooie foto's. Ik kan niet wachten om wat recepten uit te proberen. Misschien moet ik toch nog maar eens wat vrienden uitnodigen? Er is maar één minpuntje aan dit boek: er is geen enkel menu dat rekening houdt met eventuele vegetariërs onder ons. En dat vind ik best wel jammer.
Natuurlijk kan je zelf ook een vegetarisch alternatief voorzien, met als inspiratie de recepten in het boek.


Het boek is gebaseerd op het gelijknamig tv-programma. Hieronder zie je Peter Goosens aan het werk. De recepten die je hier kan zien, zijn terug te vinden in het kookboek.Het boek is te verkrijgen in de boekhandel voor € 19,99.

26 opmerkingen:

 1. Dat is inderdaad erg handig, dat je ook gewoon lekker met je gasten kan zitten!! Mooie foto's inderdaad. Ik ben benieuwd naar de recepten die je gaat uitproberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. dat ziet er niet mis uit Céline

  prettige dag

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er goed uit,
  mooie foto's in het boek ook.
  Dan wil je sneller iets klaarmaken, natuurlijk.
  Wel jammer dat er niks vegetarisch in staat,
  maar opzich kun je dat inderdaad zelf beslissen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, het ziet er prachtig uit! Ik krijg al trek als ik alleen maar naar de foto's kijk :D . Hihi, ik ben benieuwd wat je creaties gaan worden met dit boek. Misschien leuk om daar een artikel over te maken? Ik ben benieuwd!

  Xjes Femke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuk en handig boek!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuk boek! Jammer inderdaad dat er geen vegetarische recepten bij staan, ik eet net twee maanden vegetarisch en vind het soms echt balen als er geen vegetarische opties worden geboden. Verder ziet het er super uit en tof dat het programma ermee matcht. :) Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Klinkt als een heel interessant boek! Wel minder alleen dat er geen rekening wordt gehouden met vegetariërs, zelf ben ik misschien dan geen vegetariër, maar ik eet bijv. geen varkensvlees en houd wel van vleesloze recepten zo af en toe :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lijkt me een lekker en handig boek!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heb het programma inderdaad al enkele keren gezien en vind het echt geweldig, het feit dat er dan ook een boek van was moet ik weer helemaal gemist hebben, of vergeten zijn, maar het lijkt me inderdaad enorm de moeite! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 10. We lezen/zien hier wel jouw toegepaste creativiteit, Céline !
  Lie(f)s.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ik haal mijn receptjes altijd van internet, ik ben niet zo'n boekenkoper....

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Lijkt me een leuk boek, ik hou namelijk erg van koken! En nieuwe dingen uit proberen

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Zie ook: http://www.michaelspornanimation.com/splog/?p=2542

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat handig! De recepten zien er heerlijk uit <3

  xoxo
  www.its-dash.com

  BeantwoordenVerwijderen
 15. een mooie reklame voor dit boek, céline! :-))

  fijn weekend,

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Het ziet er in ieder geval veelbelovend uit! Jammer dat er geen vegetarische gerechten in staan, hoewel ik best wel vlees lust en eet hoef ik dat niet bepaald dagelijks...

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat leuk dat je de mogelijkheid hebt om de hele tijd bij je bezoek te zijn. Dit hebben ze goed bedacht!

  BeantwoordenVerwijderen