Dit is een recept waarvan er geen exacte hoeveelheden zijn. Het is er eentje waar je zelf moet kijken en proeven. Iets wat helemaal niet moeilijk is. Het is gewoon een kwestie van beetje bij beetje. Je kan er altijd iets aan toevoegen, een smaak verwijderen is al heel wat moeilijker.
Wat heb je nodig?
- Vanillevla
- 300 g Philadelphia light - natuur
- Kristalsuiker
- Speculaas
- 1 madeleintje per glas
- Verse frambozen
Hoe maak je het?
- Doe de Philadelphia in een mengkom. Met een klopper roer je deze roomkaas glad.
- Voeg beetje bij beetje wat vanillevla toe. Proef en kijk. Je hebt net zoveel vla nodig tot je een lichtgele massa krijgt dat lichtjes naar vanille smaakt.
- Voeg suiker toe naar smaak. Ik gebruik ongeveer drie eetlepels.
- Doe per glas 1 madeleintje. Verbrokkel deze grof.
- Doe hierover wat van het vla-mengsel.
- Verkruimel wat speculoos en maak hier een volgende laag van.
- Vervolgens maak je nog een lag van het vla-mengsel.
- Versier met enkele frambozen en nog wat speculaaskruimels.
- Laat een nacht in de koelkast staan.
- Smakelijk!
Eventueel kan je ook wat witte chocolade smelten en hiermee de bovenkant van het klas versieren.
Heerlijk! Zeker eens proberen :D
BeantwoordenVerwijderenZiet er super uit!
BeantwoordenVerwijderenOh dat ziet er heerlijk uit! En heel mooi. :) x
BeantwoordenVerwijderenOh jummie, dit ziet er heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenliefs x
dat ziet er weer smaakvol uit
BeantwoordenVerwijderenfijne dag
Oh, lekker ook met speculaas! Dit ga ik sowieso een keertje maken (echt, ik moet ophouden met receptenblogjes lezen, ik voel mezelf aankomen terwijl ik het lees). Lekker!
BeantwoordenVerwijderenOehh lekker hoor :D !
BeantwoordenVerwijderenJaja... Céline doet het weer... ! Mmm...
BeantwoordenVerwijderenLie(f)s.
mmmjam! echt iets voor mij :-) even de grens over om vla te halen.....
BeantwoordenVerwijderenDat ziet er smakelijk uit zeg, heerlijk hoor!
BeantwoordenVerwijderenKwijl, kwijl, kwijl... wat ziet dat er overheerlijk uit! Bovendien ben ik verzot op vla maar inderdaad, dat vind je hier in België niet zo een twee drie. Bedankt voor dit wel heel smakelijk ogend log Céline!
BeantwoordenVerwijderendie hollandse vla breng ik al jaren mee, echt lekkerrrrrrrrrrrrrr, maar jij maakt er nog iets mooi van, wij doen dat hier gewoon in een potteke ;-)
BeantwoordenVerwijderenDit ziet er heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenoeh lekker! misschien ga ik deze maken voor mijn paasdiner met manlief :D
BeantwoordenVerwijderenooh jammie jammie, dit lijkt me zooo lekker!! Ik ga binnenkort eten met vriendinnen en ik maak het toetje; ik denk dat het triffle gaat worden! :D
BeantwoordenVerwijderenOh lekker zeg! Dit ziet er heerlijk uit! Leuk dat je dit recept met ons deelt! :)
BeantwoordenVerwijderenHmm! Dat ziet er heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenxoxo
www.its-dash.com
Als ik terugben van op reis, ga ik dit recept zeker eens uittesten. Ik shop tegenwoordig alleen nog maar bij Albert Heijn, wat een leuke winkel!
BeantwoordenVerwijderenkennen jullie echt geen vla ? Wow wist ik niet grappig. Mijn ouders wonen vlak bij de grens dus ik ga altijd voor een aantal dingen naar belgie haha. Maar het recept lijkt me heerlijk
BeantwoordenVerwijderen't ziet er superlukker uit, céline! :-))
BeantwoordenVerwijderenfijne paasdagen,
Trifles zijn inderdaad erg lekker, ook leuk gedaan in zo'n wijnglas!
BeantwoordenVerwijderenDat ziet er gigantisch lekker uit, dat zal ik binnenkort zeker eens moeten testen!
BeantwoordenVerwijderenZiet er heel lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenHet ziet er echt heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenOhhhh yummmie ziet er heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenZiet er heerlijk uit! Alleen om de frambozen alleen al zou ik 'm willen proeven ;)
BeantwoordenVerwijderenZiet er een leuk en eenvoudig gerechtje uit, ben benieuwd hiernaar!
BeantwoordenVerwijderenLekker :) ! Niet te geloven dat vla niet buiten Nederland verkocht wordt, zo zonde.
BeantwoordenVerwijderen