vrijdag 15 november 2013

Le Resto Du Moulin - Gouvy

Vorig weekend vertrokken we met de familie op weekend naar de Belgische Ardennen. 
Het was voor mij een ideale ontspanning tussen de drukke stageperiode door. En mits wat kleine regenbuien hadden we geluk met het weer. Het werd ideaal weer om te gaan wandelen. En -voor mij- om 's morgens te gaan lopen. 
Het huisje dat we huurden, is gelegen in Gouvy. Dat is een dorpje niet zo ver van de Luxemburgse grens. 


Het werd erg gezellig in het huisje. En al zeker met een haardvuur en wat wijn. En dat laatste heb ik nog niet zo lang geleden leren drinken. En dat allemaal door de serie 'Zuidflank' op de Belgische zender VTM. Waar ik vroeger wijn altijd weigerde, zit ik nu zoals een professionele wijnproever (althans, dat denk ik toch) wijn te proeven. 


De laatste avond gingen we eten in een lokaal restaurant: 'Le Resto Du Moulin'. Dat is een klein restaurantje in het centrum van Gouvy. Het is een echt dorpsrestaurant met familiale sfeer. En dat laatste mag je best letterlijk nemen. Dit hele restaurant wordt uitgebaat door een familie: de mama regelt de ontvangst, de dochter dient op en de zoon is de kok.
Doordat we niet veel informatie over dit restaurant vonden, was het een beetje afwachten wat het zou geven. Maar we werden niet teleurgesteld, integendeel!

Er is een uitgebreide menu voorzien, ook voor vegetariërs is er veel keuze. De kok wou voor mij zelfs verse geitenkaas gaan halen bij de biowinkel ernaast. En ook voor de vlees- en viseter was er veel keuze: van steak tot een hammetje. En dat alles vers klaargemaakt.

Mijn vegetarisch gerecht: kaaskroketten met warme groentjes. Héérlijk! En zie je het woordje 'vegetarisch' op het bord geschreven staan? Zo voelde ik mij ook eens speciaal. ;-)

Het hammetje, geserveerd met het lokale bier: La Chouffe. Ik hield het echter op wijn. Bier moet ik nog altijd leren drinken. En dat terwijl mijn nonkel een brouwer is, shame on me!
We werden werkelijk hartelijk ontvangen en bediend. En hoewel ze hier geen woord Nederlands spreken, doen ze erg hun best. Bovendien kunnen ze na ons bezoek toch al wat woordjes Nederlands. Althans, dat hoop ik toch.
Ik heb al vaak restaurants bezocht, maar dat ik bij het buitengaan wordt begroet en bedankt door de hele familie (zelfs de papa kwam tevoorschijn), had ik niet verwacht. Deze mensen oefenen het beroep uit met héél veel liefde. En het cliché klopt: dit proef je écht in hun gerechten. 

Als je ooit in de buurt vent van Gouvy, breng dan zeker een bezoekje aan dit restaurant. Je zal er geen spijt van hebben. Integendeel!

Meer informatie kan je terugvinden op deze site: klik hier.

18 opmerkingen:

 1. Erg leuke blogpost. Mooie foto's ook die je hebt gemaakt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gouvy.. ik herinner mij dat tot voor enige jaren in Brussel treinen met bestemming Gouvy aangekondigd werden...

  nu heb ik het wel even opgezocht en het ligt wel in een uithoek van het land..

  ideaal voor een rustige wandelvakantie, dacht ik...

  wie weet dus...

  alvast een prettig weekend gewenst

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Héél leuk idee, Céline! Is bij deze genoteerd. Hoe goed nog aangekondigd, het is altijd een vondst als het ook echt super meevalt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. we zaten dan niet eens zo gek ver van elkaar, Celine!
  Is dat huisje groot genoeg voor 10 personen? Lijkt me een mooie streek om met onze vriendenbende naartoe te trekken (en dat aan te raden restaurantje te bezoeken... ;-) )

  BeantwoordenVerwijderen
 5. dat is nog 'ns een reklame voor het restaurant, céline! :-))

  ook van jouw vegetarische schotel is werk gemaakt en dat zie je niet zo vaak, eh?

  lekker weekend,

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk artikel haha! Wat een mooi restaurant van de buitenkant zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuke ontdekking! Mooie foto's :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuke ontdekking! Trouwens je foto's zijn ook echt mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een mooie omgeving! Die ham ziet er heerlijk bourgondisch uit, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. een weekendje weg in goed gezelschap, geen regen, dat kan toch niet beter, en als je dan over dat eten leest....mmmmm

  BeantwoordenVerwijderen
 11. een weekendje genieten kan deugd doen ,en dan nog met lekker eten

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ziet er uit als een heel fijn weekend! Heel leuk om te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ziet er goed uit, en wat is het daar mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Leuk zeg, klinkt als een geslaagd weekendje!

  BeantwoordenVerwijderen