dinsdag 19 november 2013

Een Liebster award voor jou, lieve lezer.

Van collega-blogster Rithika kreeg ik de Liebster-award. Erg leuk om deze te krijgen!
En ik beantwoord met veel plezier de vragen die daar bij horen. Het is de bedoeling om na het beantwoorden van deze vragen andere bloggers te 'taggen', om zo de collega-bloggers eens in de bloemtjes te zetten. Maar ik zou het graag anders doen, beste lezer. Ik zou graag jou eens in de bloemetjes zetten. Want zonder jullie, lezers, zou ik nu niet meer bloggen.
Dankzij jullie stijgt mijn bezoekersaantal elke maand. Dankzij jullie heb ik nu al meer dan 60 volgers op Bloglovin. Dankzij jullie zit ik nu elke keer op restaurant met mijn camera in de aanslag en staat mijn smartphone vol met foto's van eten. 

Dankzij jullie sta ik met nog veel meer plezier in de keuken dan ooit tevoren. Bedankt daarvoor. Ik zou jullie graag allemaal een taart willen bakken, maar jammer genoeg zou ik de postbode dan erg veel werk geven. In plaats daarvan draag ik deze award dus aan jullie op. 


Dit zijn de vragen die ik kreeg van Rithika:

Waarom ben jij begonnen met bloggen?
Omdat ik het leuk vind om andere blogs te lezen. Ik vind het leuk om te zien hoe andere mensen op de wereld hun leven leiden. Ik vind het leuk om ideetjes op te doen qua outfits. En ik vind het erg leuk om mensen te leren kennen met dezelfde passie als mij: in de keuken staan. Ik wil een inspiratie zijn voor anderen. Ik wil anderen de keuken injagen. Want het loont echt de moeite. 
Wat vind jij zo leuk aan bloggen?
De vele reacties die ik van jullie krijg. Lezers die me mailen met hun culinaire vragen. De kansen die ik heb gekregen. Ik vind het enorm leuk om mijn passie met mensen zoals jullie te delen.
Wat zijn je hobby’s?
Koken en bakken uiteraard, of wat dacht je? En niet alleen dat natuurlijk. Mijn andere hobby waar veel tijd inkruipt is hardlopen. Ik vind het enorm bevrijdend om in mijn eentje te gaan lopen. 
Wat doe je in het dagelijks leven?
Momenteel moet ik nog een jaartje studeren. Volgend jaar sta ik normaal voor de klas in het secundaire onderwijs. Ik heb gekozen voor het vak PAV, dat is een vak dat enkel in het beroepsonderwijs wordt gegeven. En daar heb ik bewust voor gekozen. Ik vind het geweldig om jongens en meisjes te zien openbloeien en daar een deel van uit te maken. Ik heb ook nog voor een ander vak gekozen: voeding-verzorging. Hierdoor kan ik later kookles geven. En zo kan ik me toch een beetje Jeroen Meus wanen. 
Wat is je grote droom?
Ik zou heel graag een eigen tearoom beginnen. Hierbij wil ik nog meer mensen blij maken met zelfgebakken taartjes en cakejes. En dat met een lekkere tas koffie of thee.
Verder heb ik ook een reisdroom: ik zou dolgraag eens naar Australië gaan.

Wie bewonder jij en waarom?
De hulpdiensten. Het zal me altijd bijblijven hoe tijdens het noodweer van Pukkelpop 2011 de brandweermannen, de ambulanciers, de dokters tevoorschijn kwamen. Hoe zij mensen hielpen terwijl ik nog verwaasd, met grote ogen en een klein hart stond toe te kijken. Ik ben de dokters nog altijd dankbaar omdat zij het leven van mijn papa hebben gered. 
Ik heb bewondering voor brandweermannen die als echte superhelden vuren bedwingen en brandende huizen binnengaan om levens te redden. Hoe kan je daar nu geen bewondering voor hebben? 
Wat zijn je favoriete blogs?
Polienne: een leuke fashionblog waar je niet alleen leuke outfits leert kennen, maar je ziet er ook telkens de spontane lach van Polienne.
CherryFizz: een blog van een moedige, jonge vrouw die haar vader verloor aan een slepende ziekte. Het is een inspiratie om nooit op te geven. Bovendien kan je haar gezinsleven volgen én zijn er ook leuke recepten te vinden.
Baked Louie's:  een blog vol bakinspiratie van een jonge keren vol leuke ideetjes. Hij brengt binnenkort trouwens zijn eerste boek uit!
Waar haal jij je inspiratie voor het bloggen vandaan?
Hoofdzakelijk uit mijn koelkast: niets zo inspiratievol als restjes. Verder ook uit leuke restaurants én van Pinterest.
Wat vinden mensen in je omgeving er van dat je blogt?
Zij vinden het vooral erg leuk om van alles te proeven.
En mijn vriendje vindt het vooral raar dat ik op restaurant altijd mijn camera meesleur. Maar daar is hij ondertussen al aan gewoon hoor.

Hoe combineer jij je blog met werk en privé leven?
Door heel veel te plannen. Al laat ik mijn schoolleven altijd voor gaan op het blogleven. Ik vind het namelijk erg belangrijk om mijn diploma in handen te hebben. En bloggen en bakken is uiteraard een leuke ontspanning tussendoor!
Had jij al eens eerder van deze tag/award gehoord?
Ik heb het al een paar keer zien voorbijkomen tijdens het bezoeken van andere blogs.

Zoete groetjes,

Céline

10 opmerkingen:

 1. Erg leuk om te lezen! Je hebt de vragen leuk beantwoord.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke vragen en antwoorden! Inspiratie uit de koelkast, briljant die kende ik nog niet!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. leuk om dit te lezen Céline...

  houden zo !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik blijf het altijd leuk vinden om al die antwoorden op de vragen bij deze tag te lezen. Volgens mij ben jij heel leuk :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik vind het altijd plezant om te lezen hoe mensen aan het bloggen begonnen. Op nieuwe logs ga ik ook meestal zo diep mogelijk in hun archief graven om daarachter te komen. Maar niet altijd krijg ik een antwoord op mijn nieuwsgierigheid... ;-)

  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dankjewel, Céline ! Maar jij verdient 'm !
  En bij de opening van dat tearoom stuur je een uitnodiging hé... !
  Lie(f)s.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. fijn om te lezen , en zoals Lies zegt jij verdient het echt wel

  BeantwoordenVerwijderen
 8. als die tearoom er komt, kom ik met Lies proeven :-)
  proficiat met je award

  BeantwoordenVerwijderen
 9. zo leerden we je een beetje beter kennen! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen