woensdag 2 maart 2016

Recept: Gegratineerde gnocchi met bladgroente en buffelmozzarella

In mijn vorige blogpost had ik het over het nieuwe boek van Janneke Philippi: 'Pasta, risotto & gnocchi'. En omdat jullie het vroegen, heb ik met veel plezier een recept uitgeprobeerd uit dat boek. Ik presenteer jullie: gegratineerde gnocchi met bladgroente en buffelmozzarella!




Wat heb je nodig? (4 personen)

  • 1 kilo gnocchi (pasta gemaakt van aardappelen, te verkrijgen in o.a. Albert Heijn)
  • 300 gram waterkers, snijbiet of spinazie (Ik koos voor waterkers.)
  • 3 tenen knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 blikken gepelde tomaten
  • 2 bollen buffelmozzarella
  • 25 gram kerstomaatjes
  • 4 ovenvaste borden of eenpersoonsovenschalen
Hoe maak je het?
  1. Verwarm de oven voor tot 200°C.
  2. Kook de gnocchi volgens de verpakking en giet af.
  3. Verwijder van de bladgroenten de harde steeltjes.
  4. Pel de knoflook en hak fijn.
  5. Verhit olie in een pan, voeg de bladgroente toe en laat al omscheppend slinken. Schep uit de pan.
  6. Verhit nog eens 2 eetlepels olijfolie in de pan en voeg de knoflook toe. Fruit ongeveer 1 minuut.
  7. Voeg de blikken tomaten toe. Druk de tomaten klein met een spatel of vork. Laat 10 minuten tot een dikke saus inkoken.
  8. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  9. Verdeel de gnocchi met de tomatensaus en de bladgroente over de schaaltjes.
  10. Scheur de uitgelekte mozzarella grof en verdeel met de tomaatjes over de porties gnocchi. 
  11. Bestrooi met peper en zout naar smaak.
  12. Bak de gnocchi in de voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin en gaar.
En, wat vond ik er van?
Dit is een snel recept voor het gezin én lekker. Ook mijn vader, die geen fan is van pasta, kon deze gnocchi best wel smaken.
Echter voegde ik een klein beetje suiker aan de saus toe, aangezien er een lichte, bittere smaak aanwezig was door de tomaten. Ook die drie teentjes look vervang ik in het vervolg door 1 teentje. 
Bovendien kan je dit recept ook makkelijk in 1 grote ovenschotel maken (kijk maar eens op mijn Instagram.)
Maar: ik ga dit zeker en vast nog maken. En ik ben al benieuwd naar de rest van de recepten uit het boek! 

Het boek kan je trouwens online bestellen door hier te klikken. 

14 opmerkingen:

  1. Ziet er ook heel lekker uit, Céline !
    Lie(f)s.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb geen gnocchi in huis en de Albert Hein ligt in Brugge maar ik maak het mezelf gemakkelijk en doe het met noedels.Lijkt me een heerlijk recept.Plaats er nog maar een paar!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat is een recept wat me wel smakelijk lijkt, mozzarella is altijd wel een prettige aanvulling. Hans

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jaaa, gnocchi is zo lekker <3. Heb het nog niet zolang geleden ontdekt en ik ben echt verkocht, haha!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. hmmm .. een recept om op te slaan, céline!

    dankjewel om het te delen met ons! :-))

    BeantwoordenVerwijderen
  6. mmmm, zie ter zalig uit.
    gave board heeft die Casey!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. mmm, ik ga het volgende week ergens maken, dit wil ik wel eens proeven

    BeantwoordenVerwijderen
  8. *slik* en *kwijl*. Je hebt niet alleen dit zo te zien heerlijk gerecht knap op de foto weten te vangen, het recept krijgen we er bovendien gratis boven op. Bedankt Céline!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Dit ziet er zo lekker uit. Mooi gerecht. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. om van te smullen Céline

    prettige dag

    BeantwoordenVerwijderen
  11. ik las daarnet al een gerecht bij een andere blogster, maar ik zou dit ook al aanraden aan vrouwlief als ze weer eens geen inspiratie heeft... ;-)
    Ziet er lekker uit, Celine!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Oh, dit lijkt me een heerlijk recept! Ik houd van recepten met kaas erin.

    xoxo
    www.its-dash.com

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Die bloggerslunch zag er alvast erg gezellig uit en het boek veelbelovend :) En nu dit gerechtje dat er zo goed uit ziet!

    BeantwoordenVerwijderen