Ik ben reeds acht jaar vegetariër en elk jaar opnieuw krijg ik de vraag of ik eigenlijk wel kan barbecuen in de zomer. Natuurlijk kan ik dat!
Er zijn zo veel lekkere, vegetarische dingen die je op de barbecue kan leggen.Er zijn tegenwoordig heel veel vegetariërs onder ons. Dit komt doordat de mensen steeds meer op hun gezondheid gaan letten. Hierdoor is de kans erg groot dat ook jij ooit eens zal moeten barbecuen met een vegetariër onder het gezelschap. Ik geef jullie heel graag enkele tips, waardoor je zal zien: zo een vegetariër, dat is niet altijd stress.
Tip 1: Groentjes!
Het klinkt zo cliché, maar groentjes vallen echt wel in de smaak bij vegetariërs.
Ook groentjes kan je op de barbecue leggen en er is zo veel wat je met groentjes kan doen.
Kleine groentjes kan je vullen met verschillende soorten kruidenkaas. Dit zijn kleine paprika's gevuld met Philadelphia met gegrilde paprika. Na een half uurtje op de barbecue zijn deze heerlijk!
Ook courgettes zijn lekker op de barbecue: snijd ze fijn, bestrooi met peper, zout, basilicum en oregano. Met een scheutje olijfolie zijn ze klaar om een half uurtje op de barbecue te gaan.
Tip 2: Kaas en vleesvervangers
Deze tips is enkel voor vegetariërs. Veganisten eten namelijk ook geen kaas. Vraag dus goed vooraf aan de gast wat hij/zij niet eet. Zo kom je niet voor verassingen te staan.
Als je kaas op de barbecue legt, zorg dan dat je kaas neemt die geschikt is om te grillen. Anders zou het wel eens een smerige boel kunnen worden. Mijn voorkeur gaat uit naar halloumi.
Je kan ook vleesvervangers op de barbecue leggen. De beste keuzes zijn dan: groenteburgers, worstjes en schnitzels. Deze vleesvervangers zijn te vinden in bijna elke supermarkt.
Tip 3: Leg de vegetarische varianten niet naast het vlees.
Veel vegetariërs vinden het niet leuk om hun groentjes tussen of op het vlees te zien liggen. Dit omdat het vlees heel wat smaak afgeeft. Een goed trucje is om het vegetarische op een schoteltje op de barbecue te leggen.
ohh wat handig om dat ook eens te lezen, lijkt me we lastig maar je hebt veel goede alternatieve die je kan eten :)
BeantwoordenVerwijderenGoede tips :) De gevulde paprika's zien er heerlijk uit :)
BeantwoordenVerwijderenDit komt als geroepen! Ik heb volgende week een BBQ waar ook vegetariërs komen.
BeantwoordenVerwijderenGoede tips, ook die van dat aparte bakje.
Leuke en lekkere dingen! Ik blijf alleen toch van vlees houden. Mmm tournedo met champignons en uitjes en knoflook saus. Mijn favoriet!
BeantwoordenVerwijderenIk ben geen vegetariër. Maar deze dingen zien er wel heel lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenMooie foto bij je header, ik was altijd al benieuwd hoe een vegatarier ging barbeqq maar het ziet er alsnog lekker uit allemaal!
BeantwoordenVerwijderenHele goede tips!
BeantwoordenVerwijderenWat een fijne tips. Ik moest laatst koken voor een vegetariër en ik wist niet wat ik moest koken, dus deze tips komen zeker van pas.
BeantwoordenVerwijderenhet ziet er niet alleen lekker uit voor vegetariërs, iedereen kan hiervan eten
BeantwoordenVerwijderenDat ziet er lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenDie groentjes met kruidenkaas zien er heel lekker uit zeg, hier had ik nog nooit aan gedacht! Hele goede tips hoor, ik zou er nooit aan gedacht hebben het vlees en het vegetarische gescheiden te houden.
BeantwoordenVerwijderenniet allen voor vegetariërs , zou ik zeggen
BeantwoordenVerwijderengroeten
Is zeker een aanrader, de gerechten met groeten... zal ik onthouden.
BeantwoordenVerwijderenLeuk artikel! Ik ben een tijdje pescotariër geweest; ik at alleen vis en geen vlees, maar dat betekende in de praktijk meestal dat ik geen vlees at maar vegetarisch. Inmiddels ben ik wel weer vlees gaan eten, maar voor varkensvlees ben ik allergisch dus ik blijf dus iemand die "moeilijk" is met een bbq, waardoor ik me soms wel schuldig voel, maar tja eigenlijk is het ook best gek dat veel mensen er maar vanuit gaan dat je alles kan, wil en mag eten. Ik vind het heel herkenbaar dat veel vegetariërs hun eten liever niet naast het vlees zien. Ik wil mijn eten ook niet bij varkensvlees in de buurt hebben.
BeantwoordenVerwijderenIk wil aanschuiven, Céline, zelfs zonder vlees deze keer !
BeantwoordenVerwijderenLie(f)s.
Handig artikel! Die gevulde paprika's zien er goed uit!
BeantwoordenVerwijderenWat een goed artikel met handige vegetarische tips!
BeantwoordenVerwijderenik ben geen vega persoon maar het zijn zeker wel handige vega tips! leuk artikel
BeantwoordenVerwijderenik ben een vleeseter, maar eet ook enorm graag groenten. Wat je hier voorstelt kan dus ook perfect gecombineerd worden met vlees, Celine! Jammies!
BeantwoordenVerwijderen(off topic: ben je dan ook naar Elbow geweest zaterdag, of zag je ze al eerder?)
Super handig! Die paprika's zien er heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenxoxo
www.its-dash.com
Zo lekker allemaal! Jij maakt altijd zúlke leuke artikelen! X liefs
BeantwoordenVerwijderenZelf ben ik geen vegetariër, maar dit ziet er heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderen't ziet er allemaal even lekker uit, céline!
BeantwoordenVerwijderenverhongeren doen we niet, eh! :-))
dit lijkt me de moeite om eens te proberen, mijn zoon eet alleen geen vlees, dus dit komt van pas met een papillotje vis erbij ;-)
BeantwoordenVerwijderenSchitterende tips voor de vegetariërs onder ons! Bedankt Céline, dit ga ik mijn kokkie Leflamand eens laten uitproberen!
BeantwoordenVerwijderenWat een goede tips. Wij hebben een aantal vrienden die vegetarisch zijn dus dit komt zeker van pas! En ik zie er sowieso erg lekkere dingetjes tussen staan :D
BeantwoordenVerwijderenWat een super handig en leuk artikel! Ik ben zelf ook vegetarisch en vind barbecuen altijd een gedoe. Wat moet ik nou eten? Dit is echt heel fijn om te lezen, dankjewel! X
BeantwoordenVerwijderenLeuk artikel!
BeantwoordenVerwijderenDie groentjes zien er wel superlekker uit! :D Moet ik ook maar eens testen deze zomer! :D
BeantwoordenVerwijderenWat een goede tips!
BeantwoordenVerwijderenHeel mooi logje en zeker interessant! Zelfs vleeseters kunnen gerust jou tips gebruiken en het eens proberen.
BeantwoordenVerwijderenHandig artikel!
BeantwoordenVerwijderenWauw wat een heerlijke tips en leuk in beeld gebracht!
BeantwoordenVerwijderen