donderdag 18 februari 2016

En toen kreeg ik zin om een stoomoven te kopen

Ik stond erg kritisch tegenover stoomovens. Het leek voor mij iets wat nog in volle ontwikkeling was. En toen kreeg ik een uitnodiging om een workshop van AEG bij te wonen: over stoomovens. 
Mijn nieuwsgierigheid werd geprikkeld en ik ging op de uitnodiging in. Enkele weken later stond ik in Brussel bij AEG: klaar om de veelbesproken stoomovens te proberen. Ok, voor je dit bericht begint te lezen: ik was net wat té enthousiast over de gerechten, waardoor ik helemaal vergeten ben om foto's te nemen van de ovens. Zonde, zonde, zonde!
Maar: goed nieuws! Er was ook nog een fotografe van AEG aanwezig, dus er zullen hier zeker nog foto's van de ovens verschijnen! En wie weet sta ik dan ook eens op de foto.De werking van de verschillende ovens werd ons in de praktijk uitgelegd. En heel eerlijk? Ik ben volledig overtuigd over de vele voordelen van de stoomoven. Als fervente hobbykok lijkt het als een geschenk uit de hemel. Wist je bijvoorbeeld dat de stoomoven van AEG het mogelijk maakt om volledige gerechten op te warmen zonder kwaliteitsverlies? Ideaal voor familiefeestjes: alles kan op voorhand gemaakt worden. De avond zelf zit je gezellig aan tafel en doet de stoomoven al het werk. Klinkt als muziek in de oren.


En wist je dat je met de stoomoven ook gepocheerde eitjes (wel 20 tegelijk!) kan maken? Gewoon, in de schaal! En ze zijn nog eens lekker ook.


Nu ik het zo zit na te lezen lijkt mijn blogpost op een reclamestukje. Sorry daarvoor, maar ik ben gewoon echt overtuigd! Vooral omdat we het verschil hebben geproefd tussen groenten uit de stoomoven en groenten die op de klassieke manier klaar werden gemaakt. Het verschil in smaak is enorm. En weet je waar ik nog het meer enthousiast over ben?
AEG brengt een nieuwe stoomoven op de markt: met een camera en connectie tot jouw smartphone of tablet. Selfies in de oven? Here we come!

15 opmerkingen:

 1. Leuk dat ik je ontmoet heb. En wat heb je mooie foto's genomen tijdens het event. Ik ben ook al aan het dromen van zo'n high tech AEG stoomoven met camera hoor. Groetjes en tot een volgende keer.
  Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kan dat er nog bij, Céline, in je keuken ?
  Lie(f)s.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. omg, neen, geen selfies in de oven :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. vorige week op de beurs in hasselt stond er een kok te koken met een stoomoven, ik heb er goed wat van geproeft, want het was op een stand waar mijn vriend werkt, en niet iedereen kreeg een vol bordje, maar kleine hapjes, en het was idd lekker

  BeantwoordenVerwijderen
 5. vorige week op de beurs in hasselt stond er een kok te koken met een stoomoven, ik heb er goed wat van geproeft, want het was op een stand waar mijn vriend werkt, en niet iedereen kreeg een vol bordje, maar kleine hapjes, en het was idd lekker

  BeantwoordenVerwijderen
 6. dit ziet er overheerlijk uit...

  maar selfies in de oven.. daar bedankt ik voor

  prettige dag Céline

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, het is eigenlijk een nieuw systeem, waardoor je via de tablet kan kijken of je taart niet aan het verbranden is ;-)

   Verwijderen
 7. Oh dat zou ik ook wel willen! Goede aanwinst voor de keuken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ik had er nooit bij stilgestaan dat een stoomoven helemaal anders is dan een gewone oven. Ik ga dus eens onderzoeken wat de verschillen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wauw dat ziet er goed uit zeg! Een stoomoven klinkt best wel goed eigenlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oooh, ziet er zo gezellig uit! En een stoomover klinkt best wel leuk, maar wow dat je er zoveel gepocheerde eitjes kan in maken, nice :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oh, dat ziet er echt goed uit zeg! Zo'n stoomoven zou ik ook echt heel graag willen.

  xoxo
  www.its-dash.com

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heb je ze dan uiteindelijk ook gekocht Céline. Het lijkt me typisch iets dat je eens moet gezien hebben tijdens een workshop of zo want ik vermoed dat je er anders niet veel van bakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dat ziet er goed uit! Wat apart zo'n high tech stoomoven met camera!

  BeantwoordenVerwijderen