woensdag 23 september 2015

Fotodagboek: Laurence Haegeman (De Vijf Seizoenen)

Gezellig gaan dineren met vrienden of familie, het blijft één van mijn favoriete dingen om te doen. Niets zo leuk om gezellig aan tafel te zitten en samen nieuwe smaken te ontdekken.
Dankzij San Pellegrino kon ik samen met mijn ouders en mijn jongere broer genieten van een gastromenu bij De Vijf Seizoenen te Brakel. Een creatief menu, samengesteld door Laurence en Jonas, broer en zus en het jong keukengeweld van De Vijf Seizoenen.



In De Vijf Seizoenen werkt het team rond streekproducten. Deze streekproducten zijn in alle gerechten én in hun huisaperitief  terug te vinden. Weet je nog die mattentaart van zaterdag? Wel, zelfs die was terug te vinden in het menu.
Broer en zus studeerden aan de hotelschool Stella Matutina in Michelbeke. Leuk weetje: ook ik studeerde daar af. Niet in een hotelrichting, maar in de toeristische sector. 

Genoeg gepraat, tijd om te tonen wat er die avond allemaal op onze borden verscheen:



Het eerste gerecht was artisjok met limoentomaat, komkommer en mozzarella. Sinds kort kan je naast het gastro- en bistromenu ook kiezen voor een groentemenu. En ik was hierdoor blij verrast. Zo denken ze niet alleen aan de vegetariërs onder ons, maar ook aan de trend om minder vlees te eten. Het eerste gerecht was al onmiddellijk een schot in de roos.


Het tweede gerecht was er eentje met knolselder in zoutkorst, hazelnoot, vieux gris en een aardappelsoepje. Door de knolselder in een zoutkorst te bereiden, kreeg de knolselder een enorm lekkere smaak. Opnieuw een gerecht waar de combinaties helemaal goed zaten.



Het hoofdgerecht stond in teken van gebakken tomaat met oesterzwam, aubergine en choronsaus. En weet je wat ik zo leuk vind aan dit menu? Alles is zo seizoensgebonden. En het deed me er aan herinneren hoe graag ik de eerste herfstsmaken heb. De herfstige oesterzwammen met de zomerse tomaat waren opnieuw een erg lekkere combinatie. Valt het op dat ik fan ben?



En dan was er deze afsluiter: een dessert met amandel, abrikoos, nectarine en fruitgaard. En ja, ook een beetje mattentaart. Wauw. Meer kan je hier toch niet over zeggen? Meestal is het dessert de mindere afsluiter van een menu, maar dit? Wauw. En het was niet alleen te mooi om op te eten, het was ook enorm lekker. 

Er komt binnenkort trouwens een S. Pellegrino Young Talents gids uit, waar je 50 verschillende jonge en vernieuwende chefs terug kan vinden. En ja hoor, Laurence is hier zeker en vast in terug te vinden. Meer dan verdiend!



Tot zaterdag,

Céline

15 opmerkingen:

  1. Wat een feest moet dat niet geweest zijn, presentatie is daar zeker top.
    Mooie foto's ook van jezelf en Laurence.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een kunstwerkjes krijg je op je bord! Dat dessert ziet er zó lekker uit! Nu krijg ik spontaan weer zin in mattentaart, haha! (;

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een prachtig menu. Als het net zo lekker gesmaakt heeft als het er uit ziet snap ik best dat je fan bent geworden!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. het ziet er allemaal om ter lekkerst uit, Celine!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. whawww .. deze borden zijn échte kunstwerken, céline!
    't is haast te mooi om op te eten! ;-))

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Het ziet er allemaal schitterend gepresenteerd uit, en als ik je lovend artikel mag geloven, is het bovendien nog heel lekker ook!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Knap verslag! Maakt me al erg benieuwd naar wat mijn SPchef in petto heeft vanavond :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. daar ben ik ook al een paar keer geweest Céline

    een echte aanrader

    en je foto's zijn bijzonder knap

    groeten

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wauw, dat is gewoon echt een kunstwerk! Mooi en heerlijk..

    xoxo
    www.its-dash.com

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Oh wauw. Dat ziet er echt allemaal ongelofelijk knap uit. En moet ongetwijfeld heerlijk geweest zijn.

    N- Naomi in Wonderland

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Dat moet lekker geweest zijn en het ziet er ook lekker uit.
    Mooie foto's trouwens :)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Heel leuke en mooie blogpost ;)

    BeantwoordenVerwijderen