Ik blijf het een raar woord vinden: kaastaart. Als klein kind stelde ik me daar een zoete taart bij voor met de smaak van Gouda. Gelukkig is een kaastaart, ook wel cheesecake genoemd, veel lekkerder dan dat.
Er bestaan twee soorten kaastaart: een versie met gelatine en een versie zonder gelatine.
Ik gebruik in mijn recept geen gelatine, waardoor de taart gebakken moet worden. Ik ben geen fan van gelatine in gerechten, dit zorgt voor een 'gelatine-structuur'.
Voor de bodem gebruik in voltarwe speculaas. Dit omdat hier net wat meer vezels inzitten. En dat maakt de taart een klein beetje gezonder.
Wat heb je nodig?
- 200 gram voltarwe speculaas
- 200 gram light Philadelphia Natuur
- 200 gram Philadelphia Natuur
- 50 gram gesmolten margarine
- 100 ml slagroom
- 160 gram kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 4 eieren
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven op 145°C (hetelucht).
- Maak de speculaas fijn (zie onderstaande video). Voeg de gesmolten margarine toe en meng goed.
- Bekleed een springvorm met bakpapier. Verdeel het koekjesmengsel over de bodem van de springvorm.
- Meng de Philadelpia light en de gewone versie met elkaar, samen met de slagroom en een klein snuifje zout. Meng tot er een glad mengsel ontstaat.
- Klop in een andere kom de eieren met de suiker. Het mengsel moet schuimig zijn. Je doet dit het best met een mixer.
- Meng het eiermengsel met het Philadelphia-mengsel.
- Giet dit mengsel op de taartbodem.
- Bak voor 1 uur en 15 minuten in de oven.
- Laat de taart afkoelen en serveer.
Het koekjesmengsel wordt gemengd met de gesmolten margarine en op de taartbodem gegoten. |
Het eiermengsel moet er erg schuimig uit zien. |
ziet er het proberen waard uit!
BeantwoordenVerwijderenJe taart ziet er weer lekker uit, Céline, je filmpje is leuk !
BeantwoordenVerwijderenLie(f)s.
Oooh wat hou ik van cheesecake! Dit recept ga ik zeker een keer proberen. :)
BeantwoordenVerwijderenIk heb nog nooit cheesecake geproefd omdat ik geen kaas lust. Maar smaakt het eigenlijk naar kaas of helemaal niet?
BeantwoordenVerwijderenHet heeft wel zo een typische smaak, maar die is niet echt te vergelijken met kaas. Er wordt platte kaas gebruikt (kwark), en dat smaakt helemaal anders dan vb Gouda kaas ;-) Zeker eens proberen!
Verwijderendat heb je piekfijn uitgelegd Céline..
BeantwoordenVerwijderenmaar toch begin ik er niet aan..
ik wil wal aanschuiven...
groeten
Ik ben dol op cheesecake en ben dan ook heeeel benieuwd hoe deze zelfgemaakte cheesecake proeft :-) het recept komt zeker in mijn receptenboek! Ik vind cheesecake ook erg lekker door er nog vruchtenvulling o.i.d. op te doen...
BeantwoordenVerwijderenNog nooit gegeten maar het ziet er smakelijk uit!
BeantwoordenVerwijderenIk vind cheesecake altijd zo lekker. :)
BeantwoordenVerwijderenLooks good! Lekker die koekjes bodem!
BeantwoordenVerwijderenIk vind kaas op zich erg lekker, en dat is al in meer dan 50 soorten!
BeantwoordenVerwijderenEn taarten zijn er nog veel meer.
Ziet er heerlijk uit :D !
BeantwoordenVerwijderenwhawww ..
BeantwoordenVerwijderenals de taart smaakt zoals ie eruit ziet, moet dat voortreffelijk zijn! :-))
zonnig en lekker weekend, céline!
Ziet er superlekker uit. Ik ga 'm eens proberen te maken :-).
BeantwoordenVerwijderenZiet er lekker uit :) Ik ben gek op cheesecake.
BeantwoordenVerwijderenI love me some cheesecake :D Ziet er heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenZiet er echt superlekker uit!
BeantwoordenVerwijderenHmmm ik ben dol op cheesecake. Leuk om het een keer zelf te maken, ga ik een keer doen! X
BeantwoordenVerwijderenSuperhandig! Ik was net op zoek naar een cheesecake receptje! En het ziet er ook echt zoooo lekker uit. Yum!
BeantwoordenVerwijderenHij ziet er heerlijk uit! Ben erg benieuwd naar de smaak
BeantwoordenVerwijderenZelf gebruik ik altijd t recept van Bagels & Beans
Die probeer ik zeker voor de volgende familiebijeenkomst! Bedankt voor het recept!
BeantwoordenVerwijderenGisteren gemaakt en heel goed gelukt! Heerlijk van smaak. Veel complimentjes gekregen. En alles aan het recept klopte; hoe vaak gebeurt het niet dat je iets langer of korter in de oven moet zetten dan er in het recept staat. Bij deze taart dus niet! Bedankt!
BeantwoordenVerwijderenGisteren gemaakt en heel goed gelukt! Heerlijk van smaak. Veel complimentjes gekregen. En alles aan het recept klopte; hoe vaak gebeurt het niet dat je iets langer of korter in de oven moet zetten dan er in het recept staat. Bij deze taart dus niet! Bedankt!
BeantwoordenVerwijderen