zondag 16 maart 2014

Recept: dubbele chocolademuffins


In het Engels worden ze 'double chocolate muffins' genoemd. Het zijn muffins met heel veel chocolade: een dubbele portie zeg maar. In de muffin zitten gesmolten chocolade en bakvaste parels. Iets voor de grote chocoladeliefhebbers onder ons dus.
Ik gebruik pure chocolade voor dit recept. Dit omdat de smaak van chocolade verminderd tijdens het bakken. Wil je dus echt de chocolade smaken, gebruik dan zeker en vast geen melkchocolade.

Benieuwd naar het recept?




Wat heb je nodig?

  • 50 gram margarine (Alpro Bakken en Braden)
  • 200 gram pure chocolade (Callets Callebaut)
  • 3 eieren
  • 80 gram poedersuiker
  • 80 gram zelfrijzende (!) bloem
  • Bakvaste chocoladeparels (te verkrijgen bij onder andere Colruyt)
Hoe maak je het?
  1. Doe de margarine en de Callets in een kookpotje. Zet op een laag vuur. Het vuur mag niet te hoog staan, anders zal de chocolade aanbranden. Roer voortdurend. 
  2. Mix de eieren samen met de poedersuiker tot een schuimige, witte massa.
  3. Meng het chocolademengsel met het eiermengsel.
  4. Meng de bloem erdoor.
  5. Meng de bakparels erdoor. Het is belangrijk dat dit bakvaste parels zijn. Anders zullen deze smelten tijdens het bakken. 
  6. Verdeel het deeg in de vormpjes. Gebruik stevige, kartonnen vormpjes of zet de papieren vormpjes in een muffinplaat. Anders zullen de vormpjes openvallen.
  7. Strooi op het beslag nog enkele bakvaste parels.
  8. Bak de muffins voor ongeveer 15 minuten in een oven van 190°C. (Kleine muffins zullen minder lang moeten bakken.)

22 opmerkingen:

  1. Ziet er heerlijk uit :) En het recept lijkt wel simpel, dit ga ik proberen! Ik ben gek op bakken :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Om van te snoepen, Céline..., op een vroege zondagochtend...
    Lie(f)s.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. och ik hou zoveel van chocolade muffins. En nu heb ik er trek in.
    En ik heb ze niet *snik*

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ahaa.. doen ze dat zó om van die nog harde stukjes te houden.. bakparels! nog nooit van gehoord! Maar hele pure chocolade (70%) blijft vaak ook nog best in stukjes heb ik de ervaring. :-)
    Groetjesss!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Yummmmmmm... ik vind die van de AH altijd erg lekker maar zelf maken is helemaal het einde!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dit recept ga ik onthouden, ziet er goed uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dat lijkt me heerlijk! Niet om te maken, wel om te nuttigen, maar niet te veel.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. het lijkt me lekker, ik heb er ook al eens ooit gebakken, al ben ik niet zo'n bakker

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Awww! Dit ziet er echt verrukkelijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. hmmmmmm .. als chocoladefreak kan ik natuurlijk niet anders dan dit recept opslaan!

    én uitproberen, of wat dacht je! :-)))

    dankjewel, céline!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. alé vooruit met de geit ,nog eentje om eens te proberen!!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. dat wordt dus dubbel zo veel genieten

    BeantwoordenVerwijderen
  13. ziet er lekker uit....ziet er uit als die van Starbucks hihi

    BeantwoordenVerwijderen
  14. wauw ziet er zoooo goed uit give me some! x

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ohhhmyy, die ziet er heerlijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Het is hier telkens weer lekker aanzitten aan jouw blogtafel, Céline. Super hoe je dat allemaal doet en brengt. Ik moet even gewicht verliezen en dan is veelvuldig neuzen in jouw keuken nu beperkt tot wat lijdzaam omzien! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Hoe meer chocola, hoe beter! Ze lijken me echt super lekker :D Dat plaatje rechts op je blog van die 3 cupcakejes is echt super schattig trouwens :3

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Moet wel zeggen dat dit PURE foltering is!
    We proberen op onze lijn te letten... maar dit ziet er gewoon té goed uit!
    Zou ook niet kunnen wachten, en de pot uitlekken :p.
    XO
    E. & L.
    http://leopardxlipstick.blogpost.be

    BeantwoordenVerwijderen