In dit recept combineer ik de appels met kaneel, kruidnagel en vanille. De appelcake heeft ook een krokant bovenlaagje met ruwe rietsuiker. Kan je niet wachten om dit zelf uit te proberen? Dan heb ik goed nieuws, want het recept staat hieronder uitgeschreven.
Veel bakplezier!
Wat heb je nodig voor de cake?
- 175 g margarine (vb Alpro Soya Bakken en Braden)
- 175 g fijne kristalsuiker
- een scheutje citroensap
- 2 eieren
- 175 g zelfrijzende bloem
- 4 eetlepels halfvolle melk
Wat heb je nodig voor de lekkere bovenlaag?
- 55 gram ruwe rietsuiker
- 1 grote theelepel kaneel
- 1/4 theelepel gemalen kruidnagel (Je kan ook gewone kruidnagel gebruiken en die zelf heel fijn snijden.)
- 2 friszure appels
- 25 gram margarine, gesmolten en afgekoeld
- Zelfgemaakte vanilleroom
Hoe maak je het?
- Klop de margarine, suiker en een klein beetje citroensap tot een glad mengsel. Eigenlijk moeten deze 3 ingrediënten 'één' worden.
- Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Klop goed.
- Spatel de helft van de bloem samen met 2 eetlepels melk erdoor. Roer goed.
- Voeg nadien de rest van de bloem en de melk erbij.
- Doe dit glad mengsel in een bakvorm die je goed hebt ingevet én bekleed hebt met bakpapier. Dat laatste is belangrijk. De cake zal anders namelijk erg moeilijk uit de bakvorm komen.
- Strijk het deeg glad.
- Meng de rietsuiker, kaneel en gemalen kruidnagel door elkaar. Zet dit mengsel even aan de kant.
- Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snij de appels in schijfjes.
- Strooi de helft van het suikermengsel op het cakebeslag.
- Leg de appelschijfjes op het beslag en bestrooi nadien met de rest van het suikermengsel.
Deze appels bedruppelen we nog met de gesmolten boter. Nadien gaat de appelcake de oven in. Hij vertoeft ongeveer 50 minuten in een oven van 175°C.
Hoe ik deze maak? Dat zie je in onderstaande video.
En als de cake uit de oven is, kan je hem lauwwarm serveren met een toefje vanilleroom. Succes verzekerd! En oja, je kan de stukjes cake later natuurlijk ook nog even opwarmen in de microgolfoven. Dit voor ongeveer 30 seconden.
Zoete groetjes,
Céline
Oeh deze ziet er erg lekker uit. Ik ga hem zeker eens proberen :)
BeantwoordenVerwijderenhoog tijd dat jij een bloggersfestijn houdt :-)
BeantwoordenVerwijderenik wil zelfs als 'proef'persoon dienen hihi
Wauw wat ziet dit er goed en lekker uit zeg! Hele leuke blog ook!
BeantwoordenVerwijderenhttp://chocolatendfashion.blogspot.nl/
Wat een heerlijk recept. Ga hem even onthouden want het lijkt me erg lekker!
BeantwoordenVerwijderenDeze komt bij mijn favorieten! XO
BeantwoordenVerwijderenom van te watertanden..
BeantwoordenVerwijderenje stelt het mooi voor Céline, met kwaliteitsfoto's en een video.....
prettige dag
mmm, ziet er zo lekker uit!! <3
BeantwoordenVerwijderenDat recept wordt genoteerd! Ik krijg er al zin in door de mooie foto's alleen.al. En je vertelt het zo mooi van die vanillecrème.
BeantwoordenVerwijderen'k Geniet reeds bij het kijken, Céline... Mooi én duidelijk voorgesteld !
BeantwoordenVerwijderenStraks worden die tv-koks jaloers... !
Lie(f)s.
Ziet er heerlijk uit! Thanks, ik ga dit zeker ook eens maken!
BeantwoordenVerwijderenOh my god, dat ziet er zo lekker uit! Ik vind dit soort posts erg leuk :)
BeantwoordenVerwijderenda's weer een recept om bij te houden, céline!
BeantwoordenVerwijderenén een keer uitproberen, of wat dacht je! :-)))
dankjewel voor het recept én de superlekkere foto's! :-))
ik ruik de appeltjes bijna tot hier , bijhouden dat recent
BeantwoordenVerwijderenZiet er heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenKlaar om te 'verhapstukken'! Mmmh! ;-)
BeantwoordenVerwijderenGroetje
man man man, wat ziet dat er lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenAppelcake is één van mijn favoriete gebakjes
Jumm ziet er lekker uit! En wat is 'ie mooi :)
BeantwoordenVerwijderen