Bij deze wil ik ook even een misverstand uit de wereld helpen: Griekse yoghurt is helemaal niet light! Kijk maar eens naar de ingrediëntenlijst op de verpakking hoeveel room er in zit. In dit recept wordt de yoghurt als vervanging voor boter gebruikt. In vergelijking met boter is het natuurlijk wel veel lichter.
Wat heb je nodig?
- 250 gram zelfrijzende bloem
- 4 eetlepels puur cacaopoeder
- 70 gram lichtbruine suiker
- 100 gram pure chocolade bakparels. (zorg dat je chocoladeparels koopt die niet smelten in de oven!)
- 175 ml Griekse yoghurt
- 200 ml halfvolle melk
- 1 ei
- 1 grote, rijpe banaan
- 50 gram margarine (gesmolten)
Hoe maak je het?
- Doe de zelfrijzende bloem samen met het cacaopoeder, de suiker en de chocoladeparels in een mengkom. Zet deze kom even aan de kant.
- Klop de yoghurt, melk en het ei in een andere kom.
- Prak de banaan met een vork in een diep bord tot hij bijna vloeibaar is. Voeg hierbij de gesmolten margarine en meng goed.
- Voeg het bananenmengsel bij het yoghurtmengsel. Meng goed.
- Voeg dit mengsel geleidelijk aan bij het bloemmengsel.
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Vul de cakevormpjes.
- Bak de cakejes de oven voor ongeveer 20 minuten.
- Smakelijk!
Zoete groetjes,
Céline
Klinkt goed, ga ik zeker ook eens maken!
BeantwoordenVerwijderenIk vind je creaties er altijd erg lekker uit zien! En ze smaken vast ook heerlijk :)
BeantwoordenVerwijderenGezond zoet, Céline én lekker !
BeantwoordenVerwijderenLie(f)s.
Ziet er heerlijk uit, deze ga ik ook eens proberen!
BeantwoordenVerwijderenx
ik ben niet zo voor chocolade, maar de zoon hier wel, dan maak ik maar half half....maar ik ben onder de indruk van je bovenste foto, heb je dat ook zelf gemaakt?
BeantwoordenVerwijderenDie heb ik ook zelf gemaakt. Leuk om te horen dat je hem mooi vindt! :)
Verwijderenje ziet dat op tv op bakprogramma's, maar als je dan ziet dat jij dat ook doet, dan heb ik nog meer bewondering voor je. Laatst hadden ze ook zo'n spuit gevuld met rum om de bloemsuiker eraf te spuiten en nu zag ik dat jij je chocolade met.....bespuit om het te doen glanzen waarschijnlijk. Ik vindt het leuk om te zien
VerwijderenWat een lekker en leuk recept! Ik ga ze denk ik eens proberen :)
BeantwoordenVerwijderenZien er heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenoooohh heerlijk :D
BeantwoordenVerwijderenIk denk dat ik maar een kookboek ga maken met jou artikelen! XO
BeantwoordenVerwijderenHaha, dat zou ik erg leuk vinden! ;-)
Verwijderenje bent een echte keukenprinses Céline
BeantwoordenVerwijderenprettige dag
olala, weer iets om uit te proberen. Ik ga een mapje aanleggen met als titel " Céline" . Jou recepten zijn altijd lekker en verstaanbaar uitgelegd. Maar in januari mag je wel eens aan dieetrecepten denken,hahahaha!
BeantwoordenVerwijderenAwel, dat is dan een ideetje voor het nieuwe jaar! ;-)
Verwijderenze zien er weer overheerlijk uit, céline en wat slim om boter te vervangen door yoghurt! :-))
BeantwoordenVerwijderenwauw ik zit tegen het eten aan te hikken en wat krijg ik hier
BeantwoordenVerwijderentrek van! liefs,
Hahaha hetzelfde hiero!
VerwijderenWat ziet dit er lekker uit zeg :O
'Cakeje gezond' van Céline, top! ;-)
BeantwoordenVerwijderenGroetje
ziet er lekker uit! Ik moet ook weer is echt iets gaan bakken :)
BeantwoordenVerwijderenLiefs,
Wies
Er zit echt niet veel boter in! Komt heel goed uit zo met de feestdagen...
BeantwoordenVerwijderenDie lijken me wel lekker!
BeantwoordenVerwijderen