zaterdag 7 december 2013

Recept: gezondere chocoladecakejes met banaan.

Hmm, zo een lekker chocoladecakeje. Héérlijk! En, goed nieuws: deze kan je oppeuzelen zonder je schuldig te voelen. Er zit namelijk maar 50 gram margarine in. Door gebruik te maken van banaan en yoghurt zijn deze cakejes heel wat lichter dan andere cakejes. Ik durf ze zelf af en toe te eten als aanvulling bij het ontbijt. 

Bij deze wil ik ook even een misverstand uit de wereld helpen: Griekse yoghurt is helemaal niet light! Kijk maar eens naar de ingrediëntenlijst op de verpakking hoeveel room er in zit. In dit recept wordt de yoghurt als vervanging voor boter gebruikt. In vergelijking met boter is het natuurlijk wel veel lichter.


Wat heb je nodig?

  • 250 gram zelfrijzende bloem
  • 4 eetlepels puur cacaopoeder
  • 70 gram lichtbruine suiker
  • 100 gram pure chocolade bakparels. (zorg dat je chocoladeparels koopt die niet smelten in de oven!)
  • 175 ml Griekse yoghurt
  • 200 ml halfvolle melk
  • 1 ei
  • 1 grote, rijpe banaan
  • 50 gram margarine (gesmolten)
Hoe maak je het?
  1. Doe de zelfrijzende bloem samen met het cacaopoeder, de suiker en de chocoladeparels in een mengkom. Zet deze kom even aan de kant.
  2. Klop de yoghurt, melk en het ei in een andere kom.
  3. Prak de banaan met een vork in een diep bord tot hij bijna vloeibaar is. Voeg hierbij de gesmolten margarine en meng goed.
  4. Voeg het bananenmengsel bij het yoghurtmengsel. Meng goed.
  5. Voeg dit mengsel geleidelijk aan bij het bloemmengsel.
  6. Verwarm de oven voor op 190°C.
  7. Vul de cakevormpjes. 
  8. Bak de cakejes de oven voor ongeveer 20 minuten.
  9. Smakelijk!


Zoete groetjes,

Céline

22 opmerkingen:

  1. Klinkt goed, ga ik zeker ook eens maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind je creaties er altijd erg lekker uit zien! En ze smaken vast ook heerlijk :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gezond zoet, Céline én lekker !
    Lie(f)s.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ziet er heerlijk uit, deze ga ik ook eens proberen!
    x

    BeantwoordenVerwijderen
  5. ik ben niet zo voor chocolade, maar de zoon hier wel, dan maak ik maar half half....maar ik ben onder de indruk van je bovenste foto, heb je dat ook zelf gemaakt?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die heb ik ook zelf gemaakt. Leuk om te horen dat je hem mooi vindt! :)

      Verwijderen
    2. je ziet dat op tv op bakprogramma's, maar als je dan ziet dat jij dat ook doet, dan heb ik nog meer bewondering voor je. Laatst hadden ze ook zo'n spuit gevuld met rum om de bloemsuiker eraf te spuiten en nu zag ik dat jij je chocolade met.....bespuit om het te doen glanzen waarschijnlijk. Ik vindt het leuk om te zien

      Verwijderen
  6. Wat een lekker en leuk recept! Ik ga ze denk ik eens proberen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik denk dat ik maar een kookboek ga maken met jou artikelen! XO

    BeantwoordenVerwijderen
  8. je bent een echte keukenprinses Céline

    prettige dag

    BeantwoordenVerwijderen
  9. olala, weer iets om uit te proberen. Ik ga een mapje aanleggen met als titel " Céline" . Jou recepten zijn altijd lekker en verstaanbaar uitgelegd. Maar in januari mag je wel eens aan dieetrecepten denken,hahahaha!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. ze zien er weer overheerlijk uit, céline en wat slim om boter te vervangen door yoghurt! :-))

    BeantwoordenVerwijderen
  11. wauw ik zit tegen het eten aan te hikken en wat krijg ik hier
    trek van! liefs,

    BeantwoordenVerwijderen
  12. 'Cakeje gezond' van Céline, top! ;-)

    Groetje

    BeantwoordenVerwijderen
  13. ziet er lekker uit! Ik moet ook weer is echt iets gaan bakken :)
    Liefs,
    Wies

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Er zit echt niet veel boter in! Komt heel goed uit zo met de feestdagen...

    BeantwoordenVerwijderen