In mijn vorige post konden jullie reeds lezen hoe mijn grootouders hun 50 jaar vol liefde hebben gevierd. De dag voordien hadden wij -de kinderen en de kleinkinderen- een verrassingsreceptie georganiseerd. Vrienden en familie kwamen gezellig bijpraten en uiteraard verhalen over vroeger vertellen.
Ik kreeg de taak om de hapjes op de receptie te voorzien. En dat deed ik -uiteraard- met heel veel plezier. Hieronder maak ik voor jullie een overzichtje van alle hapjes die ik had voorzien, zo krijg ook jij wat inspiratie om thuis zelf een receptie te organiseren. Doordat alles een verrassing was, kon ik niet de hele tijd in de keuken staan. Het zijn dus allemaal hapjes die je op voorhand kan maken of die je gewoon kan kopen in de supermarkt. En op die manier kan je zelf ook genieten van de receptie.
De verschillende soorten hapjes:
- Mozzarellaballetjes met kerstomaatjes op een stokje: deze zijn erg makkelijk te maken door kerstomaatjes met mozzarellaballetjes op een stokje te prikken. Voor wat extra smaak marineerde ik de tomaatjes in wat olijfolie, fleur de sel, peper en verse basilicum.
- Toastjes met platte kaas met verse kruiden en radijs: meng wat verse kaas met verse kruiden (peterselie, bieslook, peper, fleur de sel). Voeg een klein beetje citroensap toe en versier met een schijfje radijs. Vul de toastjes pas op het laatste moment. Anders zal het koekje week worden en zal het dus niet meer lekker zijn.
- Koop wat olijven: voorzie minstens 2 verschillende soorten. Zo vindt elke gast zijn ding. Ik koos voor olijven met look en olijven met een pikante marinade.
- Maak mini-pizza's: maak op voorhand een pizzasaus. Gebruik kant-en-klaarpizzadeeg. Maak hieruit kleine cirkeltjes met een klein glas. Bak de pizza's op voorhand tot ze bijna klaar zijn (ongeveer 8 minuten op 200°C). Op de receptie steek je ze dan nog 5 minuutjes in de oven.
- Koop loempia's uit de diepvries. Erg makkelijk om even in de oven te steken. Bovendien zit er meestal ook een erg lekker sausje bij. Ik kocht vegetarische mini-loempia's van Mora.
- Koop wat zongedroogde tomaatjes.
- Koop wat Bugles-chips. Dit is erg lekker en leuk te serveren met wat geitenkaas.
- Koop ook wat gewone chips. Ik koos voor peper met zout en paprika.
- Koop wat gezouten koekjes.
- Ik maakte ook 3 verschillende soorten pasta's (arrabiata, groentensaus, pesto). Deze serveerde ik in kleine, plastieken bekertjes.
Uiteraard zijn ook de drankjes van groot belang. Hieronder wat inspiratie en tips:
- Voorzie champagne of cava. Ik koos voor cava. Het beste idee is om voor 'demi-sec' te kiezen. Dit is een licht-zoete cava. Op deze manier zal iedereen de cava lekker vinden.
- Voorzie basisdranken zoals: water, limonade en cola.
- Voorzie bier. Zorg ervoor dat iedereen zijn ding kan vinden. Ik koos voor: Jupiler, De Graal, Vedett en Duvel.
- Vergeet niet dat elke drank in een ander glas wordt geserveerd. Voorzie dus voldoende glazen!
Onze receptie is alvast gezellig en erg smakelijk geworden. Hopelijk heb ook jij nu inspiratie genoeg om zelf aan de slag te gaan.
Smakelijk!
Bugle chips met geitenkaas, dat ik daar nooit eerder aan gedacht heb!!
BeantwoordenVerwijderener zitten echt leuke dingen tussen :D wij hebben altijd alleen maar de basic hapjes, kaas blokjes, worst.. en soms bakt mijn moeder dan een taart haha.
BeantwoordenVerwijderenDie toastjes zien er bijzonder smakelijk uit, ga ik onthouden.
BeantwoordenVerwijderenKlinkt heel gezellig! Super leuk zo'n hapjes receptie :)
BeantwoordenVerwijderenOh het klinkt iniedergeval wel erg lekker.
BeantwoordenVerwijderenWat een heerlijke hapjes!!
BeantwoordenVerwijderenjij kent er wat van...
BeantwoordenVerwijderenprettig weekend
Ik kwam per toeval op je blog terecht. Wat een overheerlijke dingen maak jij!
BeantwoordenVerwijderenWat een verrassing, Céline... !
BeantwoordenVerwijderenLie(f)s.
Goede tips! Het is altijd lastig te bedenken welke snacks je kunt voorzetten op een uitgebreide receptie. Hier zitten leuke hapjes tussen.
BeantwoordenVerwijderenGoede ideetjes! ik zal ze onthouden.Vroeger deed mijn man al de hapje klaar en daar was hij een echte krak in zowel in de warme als koude hapjes ,maar nu hij er niet meer is moet ik het doen en het is toch even wennen...
BeantwoordenVerwijderenWat een goede tips!:)
BeantwoordenVerwijderenik lust alles, dit is een zeer goede top, ik ga alles kopieren naar mijn recepten, zo goed vindt ik deze
BeantwoordenVerwijderenmmm, hier krijg ik honger van :o)
VerwijderenWaauw, wat een mooie hapjes, ziet er goed uit!
BeantwoordenVerwijderenGeweldig weer, je bent een culinaire tovenares!
BeantwoordenVerwijderenHet ziet er heerlijk uit! Bedankt voor de receptjes! XO
BeantwoordenVerwijderenthank you for stopping in today! i appreciate it!
BeantwoordenVerwijdereni do not cook, but admire those who have a love for it!
Omg die hapjes zien er heeeerlijk uit!! X
BeantwoordenVerwijderenom te likkebaarden !
BeantwoordenVerwijderenZiet er echt super lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenMonica Harmony's Blog
uit deze hapjes alleen al blijkt je liefde voor je grootouders, céline!
BeantwoordenVerwijderenén je liefde voor het koken, natuurlijk! :-))
dankjewel om dit allemaal met ons te delen!! :-))
om je vingers af te likken!
BeantwoordenVerwijderende genodigden zullen gesmuld hebben
de meeste hapjes die jij hier voorziet maken wij ook als we bezoek hebben, Celine. Wel een goed idee om de tomaatjes van de mozzarellabolletjes te marineren!
BeantwoordenVerwijderenDe cava houden wij bij "brut" want de meerderheid van onze familie en vrienden houden niet van de lichtzoete "demi-sec"-versie
Groetjes!
Ziet er heerlijk uit zeg!
BeantwoordenVerwijderenIk kende je blog nog niet, maar jeetje wat een heerlijke dingen maak jij!
BeantwoordenVerwijderen