De herfst is in het land. Sommigen zullen reeds bibberen van het idee alleen. Anderen kijken er al een volledige zomer naar uit. Ik ben een grote fan van de zomer. En ik geef toe, ik ga de zon en de terrasjes missen. Ik ben namelijk zo iemand die nu al onder het winterdeken slaapt.
Geef mij maar de zon. Alhoewel, het blijft natuurlijk ook erg leuk om in de herfst te bakken en te kokkerellen. De herfst is namelijk de periode van de appels, de noten en de pompoenen.
In onze tuin hangen de appels volop aan de bomen. Het zijn 'Jacques Lebel', een heerlijke stoofappel met een zurige toets. De appel is niet erg lekker om zo uit de hand te eten (tenzij je van zure appels houdt). Deze appelsoort is echter wel uitermate geschikt om te verwerken in appelmoes en appeltaart!
Dit recept bevat slechts één eitje en er wordt gebruik gemaakt van margarine. Hierdoor is dit een bakrecept zonder heel veel cholesterol. Het deeg is een kruimeldeeg. Het is niet moeilijk om dit zelf te maken. En het resultaat zal veel beter zijn wanneer je dit zelf maakt, in vergelijking met kant-en-klaarkruimeldeeg.
De hartjes op de taart maakte ik door hartjes uit papier te knippen en op de taart te leggen. Ten slotte bestrooide ik de taart met poedersuiker om uiteindelijk de papieren hartjes voorzichtig te verwijderen.
Wat heb je nodig?
- 7 middelgrote, zure appels
- 100 gram suiker
- 2 theelepels kaneel
- 250 gram margarine + 50 gram margarine extra voor het korstje
- 500 gram zelfrijzende bloem + 100 gram bloem extra voor het korstje
- 200 gram suiker + 50 gram suiker extra voor het korstje
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 ei
- snuifje zout
Hoe maak je het?
- Was en schil de appels. Verwijder het klokhuis en snij ze in dunne plakjes. Maak ze niet te dun, anders herken je de appels na het bakken niet meer. Maak ze ook niet te dik, zodat de appels gaar zijn na het bakken.
- Strooi op de plakjes appel 100 gram suiker en 2 theelepels kaneel. Roer even om.
- Zet de plakjes appel even aan de kant.
- Meng 250 gram margarine met de 200 gram suiker en een zakje vanillesuiker.
- Meng dit met een vork. Het moet zacht mengsel worden.
- Voeg het ei en het zout toe en roer goed.
- Voeg de bloem toe en meng tot een kruimelig deeg met de handen.
- Neem een diepe bakvorm en bekleed deze met bakpapier.
- Maak een bodem met het deeg en maak opstaande randen.
- Leg de plakjes appel op het deeg.
- Meng de resterende margarine met de resterende bloem en de resterende suiker. Meng opnieuw goed met de handen.
- Maak hiervan het deeg voor het korstje. Zorg ervoor dat de appels mooi bedekt zijn.
- Maak met een schaartje ongeveer 4 kleine openingen in het korstje.
- Bak in een oven van 170°C voor ongeveer 65 minuten.
Doe de taart niet uit de bakvorm! Dit is een taart om te serveren in de bakvorm.
De taart kan je zowel lauw (met een bolletje ijs) als koud serveren.
Smakelijk!
Oeh! Ziet er heerlijk uit.
BeantwoordenVerwijderenOhhh ik vind dit ZO lekker! En eindelijk heb ik nu het recept :D Ik ga het een keertje maken :)
BeantwoordenVerwijderenohhh celine als ik hartjes zie, gaan de vlinders fladderen :-)
BeantwoordenVerwijderenwat leuk:-)
die heb je met liefde gemaakt Céline
BeantwoordenVerwijderenprettige dag gewenst
Aah die hartjes erbij. Erg leuk bedacht en ziet er heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderen'k Bekijk jouw blogje tegenwoordig met een volle maag, Céline... ! Altijd mmmmm... !
BeantwoordenVerwijderenLie(f)s.
@Jouw gezicht kennen we, Céline (denken we toch !), maar wie zou die broer zijn... ?!
Ohh te lekker! Heerlijk voor in de herfst (ook buiten dit seizoen hoor haha)!
BeantwoordenVerwijderenaan de zon en de temperatuur buiten nu, is het helemaal nog niet te merken dat we de herfst naderen hoor, Celine... ;-)
BeantwoordenVerwijderenMaar die appeltaart zou me beslist wel smaken nu!
Oh heerlijk!
BeantwoordenVerwijderenZiet er echt yummy uit!
BeantwoordenVerwijderenOh wat heerlijk! Appeltaart is m'n favoriete taart
BeantwoordenVerwijderenoh oh .. céline ..
BeantwoordenVerwijderenhet water loopt me uit de mond! :-))
dit recept dat ik zeker zelf een keertje uitproberen!
want ja, ook hier hangen de appeltjes te blozen aan de takken .. ;-))
lekker lekker, mag ik bij je langskomen :-)
BeantwoordenVerwijderenOh jee, ik krijg altijd honger als ik jou food posts zie! :-)
BeantwoordenVerwijderenZiet er lekker uit! :-)
BeantwoordenVerwijderen♥ Saskia
Ahhh ik moet eigenlijk niet meer op jouw blog kijken want alles ziet er ZOOOOO lekker uit. I. NEED. FOOD. NOWWW.
BeantwoordenVerwijderenJij hebt toch een lekkere blog. (letterlijk te nemen)
BeantwoordenVerwijderenlekker lekker, ik ga dat eens uitproberen! Het zijn altijd zo'n lekkere dingen die je hier presenteert! ;-)
BeantwoordenVerwijderenIk ben geen fan van appeltaart, maar dit ziet er echt heerlijk uit! xo
BeantwoordenVerwijderenDie appeltaart ziet er goed uit zeg. Lekker! Appeltaart blijft echt een van de beste taarten die er is.
BeantwoordenVerwijderen