donderdag 7 januari 2016

Mijn eerste yogales

Voorbije dinsdag was het zover: tijd om iets te doen aan die goede voornemens. Tijd voor een nieuwe sport, een sport waarbij ik geen last meer zou hebben van blessures aan mijn knie, die ik wel had tijdens het lopen. Ik besloot om me in te schrijven voor de yogales bij mij in de buurt. Nu moet je weten dat ik niet in een grote stad woon, maar in een klein Vlaams boerendorpje. En toen ik op het internet een artikel over de plaatselijke yoga had gezien, werd mijn nieuwgierigheid aangesproken. Yoga, hier? Zouden daar veel mensen naartoe gaan? En wat zou dat zijn?

Ik had mijn leukste broek aangetrokken: een tight met een zebraprint. Jammer genoeg bleek al bij de binnenkomst in de zaal dat niet iedereen zich kleed zoals de hippe bloggers uit Londen. Ik voelde alle hoofden draaien naar mijn zebrabroek. 
Ik besloot om er mij bij neer te leggen en stapte naar de achterkant van de zaal. De zaal zat goed vol en ik merkte al snel dat ik niet de enige was met het roze yogamatje uit de Action.
Er ging een nieuwe wereld voor me open. En ik moet eerlijk zijn: ik vond het best wel een leuke wereld. Al heb ik nog een lange weg te gaan. Yoga mag er dan wel makkelijk uitzien, lenigheid is een vereiste. 'Die lenigheid komt nog wel' sprak de lerares de groep toe. Ik hoop het. Zeker toen we 'de kaars' mochten proberen. Dit wordt een makkie. Als klein kind las ik vaak in het yogaboek van mijn oma. 'De kaars' was toen mijn favoriet omdat ze helemaal niet zo moeilijk was. Tot wanneer ik het probeerde, ik ben helemaal niet meer zo lenig als 15 jaar geleden. 
Maar, ik verlies de moed niet. Ik vind het leuk om te doen. En weet je, enkele jaren geleden dacht ik dat ik nooit 5 km zou kunnen lopen. En ook al heb ik last gehad van blessures, ik deed het toch maar. Waarom zou ik dan geen yoga kunnen doen?
Al doe ik bij de volgende les toch maar een neutrale broek aan.Bron afbeeldingen Tumblr

22 opmerkingen:

 1. Als jij het leuk vindt om het te doen, vindt ik het leuk dat jij het leuk vindt om het doen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. veel succes ermee, is heel rustgevend heb ik altijd horen zeggen
  Alleen lenig dat ben ik niet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Da's wat anders dan koken, Céline !
  Lie(f)s.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk om je verhaal te lezen over yoga. Stilletjes op bouwen en misschien gaat het wel jou favoriete sport worden. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk Céline, dat je yoga bent aan het doen! Ik denk dat 't niks voor mij is, want ik ben totaal niet lenig, haha! Zorgt het wel voor rust? Ik denk dat altijd... maar weet niet of 't zo is. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik wens je er heel veel succes mee! Ik geloof in iets zoals yoga, lenigheid is super als je het kunt kweken en onderhouden. Het lijkt mij ook een heel evenwichtige sport.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. bouw het maar stilletjes op, meestal zitten daar gevorderden, en ooit zit je daarbij ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wow, ik doe het je niet na! Succes er mee hé!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Yoga ziet er veel gemakkelijker uit dan het is. Misleidend! Maar wat je lerares zegt, zal wel waar zijn. Alles kost tijd dus ook wennen aan yoga. Ik ben alvast benieuwd naar je vooruitgang :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Yoga is leuk! Het lijkt heel zweverig etc maar het is best intensief, je moet er wel wat lenig voor zijn inderdaad hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik geloof dat Yoga misschien nog wel meer dan andere 'sporten' iets is waar je een beetje in moet komen en waarvoor je regelmatig moet oefenen en veel geduld moet hebben.
  Veel succes bij de komende lessen!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. je zult op korte termijn vorderingen maken Céline

  maar denk eraan nooit forceren..

  succes gewenst

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heel veel succes (en rust) ermee! Ik heb het zelf geprobeerd (thuis wel te verstaan) en denk niet dat het iets is voor mij haha.

  BeantwoordenVerwijderen


 14. veel succes met je yoga, céline en ik hoop dat je iedereen aangezet hebt tot het aantrekken van zo'n zebrabroek! ;-)))

  fijn weekend,

  BeantwoordenVerwijderen
 15. haha deze week heb ik voor het eerst gesport.. gefitnesst en wauw ik voelde mezelf net een aangespoelde walrus.. veel succes meid!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Heel veel succes! Yoga lijkt mij wel erg leuk! Schijnt dat je er echt happy door voelt en ook veel relaxter!

  xoxo
  www.its-dash.com

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Haha wat grappig van die zebrabroek. Ik zou gewoon lekker modieus blijven gaan. Ik heb ook al vaak positieve dingen over yoga gehoord maar weet niet of het iets voor mij zou zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Leuk verhaal van die yogabroek Céline. Moest ik jou zijn dan zou ik die broek als mijn talisman gebruiken. Laat ze kijken, binnenkort staan ze er toch van versteld hoe kaarsrecht jouw "kaars" zal zijn. succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Je hebt er een grappige twist aan gegeven met die broek. Draag gewoon lekker wat je leuk vindt, je hoeft je niet bezwaard te voelen om een broek. Iedereen wilde gewoon dat ze jou geweldige broek hadden! Succes met yoga! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Gewoon er voor gaan en je zult zien dat je in de kortste keren ook lenig zult zijn en meer vertrouwen in jezelf zult krijgen. Doe het maar verder hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Hopelijk ga je er veel plezier aan beleven. Ik doe het nu al ruim een jaar en word er erg blij van. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Yoga lijkt me echt tof!! Lekker ontspannen ofzo... Veel plezier met yoga!

  BeantwoordenVerwijderen