zaterdag 29 augustus 2015

Review + recept: 'Het beste van Peppe'

Ik ga graag op reis. Daar bestaat geen twijfel over. En één van mijn favoriete landen om naartoe te gaan is Italië. Waarom? Het antwoord is heel eenvoudig: de keuken.
Telkens ik in Italië een restaurant bezoek dan krijg ik een eenvoudig recept zonder poespas, maar met de allerbeste ingrediënten. En daar hou ik van.


Peppe Giacomazza, bekend van Njam, bracht onlangs een boek uit met daarin het beste van de Italiaanse keuken. Het is een plezier om in het boek te bladeren. Ik heb dan ook met veel plezier een recept uitgeprobeerd. Benieuwd?



Er is één Italiaans gerecht dat voor altijd mijn favoriet zal blijven: de pizza.
Geen enkele pizza smaakt zoals de echte Italiaanse pizza. Nee, al zeker niet die van Dr. Oetker.

Ik was benieuwd of de pizza van Peppe wél in de buurt kwam van die echte Italiaanse pizza. 



Ik koos ervoor om de klassieker onder de pizza's te maken: pizza Margherita.
Ik maakte het pizzadeeg volledig zelf, en met het recept van Peppe kan dit echt niet mislukken! Het is trouwens een plezier om het deeg te maken, al is het maar omdat de olijfolie in combinatie met de bloem zo lekker ruikt (alee, dat vind ik toch)
Zie je het niet zitten om het deeg zelf te maken, dan kan je natuurlijk nog altijd de kant en klaar versie kopen. 

Voor het beleg gebruikt Peppe het volgende:

  • tomatenpulp (met peper, zout, suiker en verse basilicum)
  • mozzarella
  • gedroogde oregano
  • verse basilicum
  • zout
  • peper
Dé tip is om niet te veel op de pizza te leggen, op die manier krijg een krokante pizza met veel smaak. De pizza wordt 15 minuten gebakken op 250°C.


De pizza was héérlijk! De basilicum is trouwens een beetje verkleurd door de warmte, maar dat verandert niets aan de smaak. 

Ik ga sowieso nog heel veel proberen uit het boek. Ik vind het een aanrader voor iedereen die liefhebber is van de Italiaanse keuken. Bovendien staan er tussen de gerechten heel wat leuke weetjes. Wist je trouwens dat een pizza in Napels slechts 90 seconden moet bakken?

Het boek van Peppe is te verkrijgen in de boekhandel voor € 21,99.



21 opmerkingen:

  1. Je bent weer voor een tijdje (Italiaans) zoet, Céline !
    Lie(f)s.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. zo weinig mogelijk op de pizza leggen en alles goed uitsmeren, dat is idd de boodschap

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ben vorig jaar gaan eten bij Peppe in Genk Céline, super lekker en echt wel betaalbaar. De wijn daarentegen die is nogal prijzig maar je kan altijd kiezen voor de wijn van het huis natuurlijk. Is een aanvaardbaar alternatief. Je moet wel hele tijd vooraf reserveren.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het ziet er een super lekkere pizza uit. Wat je zelf maakt smaakt vele lekkerder, vind ik zelf persoonlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Goh, je moet ophouden met ons telkens weer te laten watertanden door je heel smakelijk ogende recepten Céline, door jou krijg ik zo'n hevige trek in eten... en dat is niet goed voor de lijn! *wink, big smile*

    BeantwoordenVerwijderen
  6. ziet er overheerlijk uit. mijn vrouw maakt heel lekkere pizza's

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ah die man ken ik wel, heb hem al eens zien voorbijkomen met zijn ellebogen diep in het eten. 90 seconden is echt super kort, hoe is dat zelfs gaar dan!? Je pizza ziet er goed uit: krokante korst en puur. Yep, een diepvriespizza overtreft niet de handgemaakte heerlijkheid.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Oh jeetje.. yum yum yum!

    xoxo
    www.its-dash.com

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Pizza is en blijft het lekkerste Italiaanse gerecht! Ik krijg er maar niet genoeg van! Ik herinner me dat ik het vroeger weleens zelf heb gemaakt, maar daar is meestal geen tijd meer voor tegenwoordig, helaas!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Peppé staat wel heel enthousiast op de cover..

    fijne zondagavond Céline

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hmm, pizza!! Denk dat Peppé de laatste tijd niet veel pizza en pasta gegeten heeft, want is hij niet enorm vermagerd? Of denk ik dat maar....?

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Oeh wauw, die pizza ziet er verrukkelijk uit!
    Ik ken de Peppe nog niet, maar je hebt me nu wel heel nieuwsgierig gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Um, njam! Die pizza ziet er heerlijk uit en ik ben niet eens de grootste fan van pizza haha. De Italiaanse keuken is ook één van m'n favoriete dingen van Italië. Echt zo lekker.

    x- Naomi in Wonderland

    BeantwoordenVerwijderen
  14. het ziet er hier weer superlekker uit, céline, en dat terwijl pizza niet echt mijn ding is.

    andere italiaanse gerechten .. ja, daar ben ik wèl zot van! (dus, mocht je nog wat delen met ons uit dit boek ..) :-)))

    BeantwoordenVerwijderen
  15. lijkt me een heel interessant kookboek, Celine.
    Ik mis het recept voor de deeg... :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  16. ziet er heerlijk uit. ik heb ooit de lekkerste pizza gegeten in parijs, en kan hem nogsteeds niet vergeten.. rip.

    BeantwoordenVerwijderen