zaterdag 6 juni 2015

recept: witte chocoladetaartjes met frambozen

Wat is het heerlijk weer geweest de voorbije dagen! Al was het gisteren net iets te warm. Maar daar gaan we niet over klagen.
Ik heb deze keer een lekker en zomers recept voor de zoetebekken onder ons: taartjes met witte chocolade en frambozen. 



Wat heb je nodig? (4 taartjes)

  • 1 rol kruimeldeeg (kant en klaar)
  • 80 ml room (40%)
  • 100 gram witte chocolade (in kleine stukjes)
  • 200 gram mascarpone
Hoe maak je het? 
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Verdeel het kruimeldeeg in kleine bakvormen.
  3. Bekleed de bakvormen met bakpapier en bedek ook het deeg met bakpapier en bakparels.
  4. Bak 15 minuten in de oven.
  5. Verwarm de room tot net aan het kookpunt.
  6. Zet het vuur uit en voeg de chocolade toe. Roer goed.
  7. Laat 2 minuten staan en voeg dan de mascarpone toe. Roer goed.
  8. Vul de gebakken taartjes met het mengsel van witte chocolade.
  9. Laat 2 uur opstijven in de koelkast.
  10. Serveer met frambozen

22 opmerkingen:

  1. Dat ziet er heerlijk uit! Die frambozen zijn zo mooi zoals ze zijn en in combinatie met witte chocolade lijkt dit me zo lekker! Leuk recept!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er lekker uit alhoewel ik meer voor zwarte chocolade ben

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh, dit is nu echt waar ik precies zin in heb! JUM! Ziet er heerlijk uit.

    xoxo
    www.its-dash.com

    BeantwoordenVerwijderen
  4. frambozen vind ik heel lekker en fris! Lijkt me dus wel iets voor mij, Celine

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dat ziet er ook heel lekker uit. En framboosjes zijn zo lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Weinig werk, Céline, heel mooi, en wellicht superlekker !
    Lie(f)s.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Er staat een taart in de etalage,
    een grote witte taart.
    Wat moet ik doen?

    Ik moet aan geld komen,
    ik moet een steen door dat raam gooien,
    ik moet jarig zijn,
    ik moet zorgen dat die juffrouw binnen,
    die met die rode lippen,
    verliefd wordt op mij -

    ik doe mijn ogen dicht,
    druk mijn neus tegen het glas,
    prevel:
    taart, grote witte taart, vlieg ongeschonden door dit raam...
    of moet ik zelf bakker worden, banketbakker d'excellence?
    © Toon Tellegen

    Hihi. Nee hoor, ik kom hier gewoon regelmatig eens bij jou langs om die steeds weer lekkere recepten op te halen!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Njaaaam en hier probeer ik op men eten enzo te letten, ziet er ZO lekker uit!

    xx - Naomi in Wonderland

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Oooooooooooooh, dit ziet er hemels uit! :D

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Een echte zoetebek over here! :D Als er binnenkort weer frambozen van eigen kweek zijn (de struik begint al te bloeien) ga ik dit zeker een keer maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. daar zou ik geen neen op zeggen Céline

    fijne zondagavond

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Oeh yum! Wat een heerlijk recept heb je weer voor ons!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Oeh yum! Wat een heerlijk recept heb je weer voor ons!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. weer iets lekkers om zelf uit te proberen!!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. mmmm, dit ziet er weer goed uit, ik ga dit ook weer proberen

    BeantwoordenVerwijderen
  16. ohhhh .. zo'n simpel recept en waarschijnlijk ohzoooooooooo lekker! ;-))

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Amai, kan het nog lekkerder? De combinatie van chocolade en frambozen kan gewoon niet slecht zijn! Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Als die er niet lekker uitzien. mmmmm

    BeantwoordenVerwijderen
  19. dit ziet er ook gewoon heel lekker uit

    BeantwoordenVerwijderen