zondag 1 mei 2016

Recept: aardbeitoren

Vandaag een zomers receptje met Belgische aardbeien, heerlijke slagroom en een krokant laagje bladerdeeg. Want af en toe mag je eens zeuren, toch?


Wat heb je nodig (4 personen)?

  • 2 vellen kant-en-klaar bladerdeeg
  • 5 dl slagroom
  • 3 eetlepels poedersuiker + extra om te garneren
  • 1 doosje aardbeien
Hoe maak je het?
  1. Maak cirkeltjes uit het bladerdeeg. Dit kan je makkelijk doen met serveerringen of een grote koffietas.
  2. Leg de cirkeltjes op bakpapier, op een ovenplaat.
  3. Leg hierop nog een bakpapier en een ovenplaat. De cirkeltjes zitten dus 2 ovenplaten.
  4. Plaats ze zo in een voorgewarmde oven van 190°C. Afhankelijk van de oven, zit de cirkeltjes hier ongeveer 15 minuten in.
  5. Laat nadien de cirkeltjes afkoelen op een rooster.
  6. Klop de slagroom op, samen met de poedersuiker. Vergeet niet om de slagroom zo koel mogelijk op te kloppen. Een goede tip: leg de slagroom voor het opkloppen een half uur in de vriezer.
  7. Gebruik een spuitzak om mooie toefjes te maken op de helft van de cirkeltjes.
  8. Bedek met aardbeien en nadien met een tweede bladerdeegkoekje.
  9. Werk af met poedersuiker.

14 opmerkingen:

  1. mmm, dat ziet er goed uit, dat ga ik eens maken, maar dan nog een bolletje ijs er bij

    BeantwoordenVerwijderen
  2. 'k Wil aanschuiven, Céline !
    Lie(f)s.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Een nieuwe lentemaand zonder R is begonnen.
    Dus de lekkere zachte vruchten komen weer. Hans

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat ziet er erg smakelijk uit en past ook perfect in deze tijd van het jaar. Lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. van mij mogen die aardbeien ook puur natuur... ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. een "smakelijke"foto Céline

    prettige dag

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ziet er erg lekker uit zeg! Sowieso vind ik aardbeien wel lekker, vooral in de zomer.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. zo simpel en tegelijk zooooooooo'n mooie presenatie!
    jaaaa, dit komt hier weldra op tafel!
    dankjewel voor dit recept, céline! :-))

    BeantwoordenVerwijderen
  9. altijd lekker iets met lekkere smakelijke aardbijen.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. vergeef me dit off-topic berichtje, is echt een uitzondering die ik maak. Verwijder dit gerust na het lezen…
    Zoals je misschien al hebt gelezen op mijn blog, wil ik alle blogvrienden/lezers uitdagen. En wel met het volgende: ik stelde mij al vaker de vraag hoeveel die lezers/volgers van mijn blog nu eigenlijk wel zouden weten over mij. Dit is dus mijn vraag: vertel me alles wat je over mij weet. Ik ben echt benieuwd wie me het beste kent. Volg je me nog niet zo lang, aarzel dan niet om deel te nemen want ook van jou kom ik graag te weten wat je intussen al over me weet.
    Mail je weetjes door naar het mailadres dat ik voor deze reactie gebruikte. Deze uitdaging sluit af op zondag 8 mei om middernacht, denk er dus niet te lang over na. En doe geen moeite om nog een en ander over mij op te zoeken op mijn blog, want dit is tot maandag onzichtbaar voor iedereen.
    Alvast bedankt voor je deelname!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Niet zo ingewikkeld en aardbeien met slagroom doen het altijd goed, heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Goh Céline, dat ziet er (h)eerlijk uit, het water loopt me in de mond.

    BeantwoordenVerwijderen