zondag 24 januari 2016

Mijn eerste cruise: wat meenemen?

Is het raar om te zeggen? Binnen twee maanden vertrek ik voor de eerste keer op cruise en ik ben nu al zenuwachtig. Ik ben dan ook al volop bezig met lijstjes maken. Ik ben overenthousiast. Ik weet het. Maar geef toe, zo een cruise, dat doe je ook niet alle dagen. 
In mijn volle enthousiasme stelde ik reeds een lijst op van 10 dingen die zeker in mijn bagage moet zitten. Na de reis maak ik dit lijstje nog eens opnieuw, maar mét ervaring en op de website van Neckermann.
We vertrekken op 2 april naar Italië om met deze Costa Diadema te vertrekken. Nadien varen we langs de kusten van de Middellandse Zee. Welke 6 dingen neem ik zeker mee op mijn allereerste cruise?

1. Mijn cameraUiteraard neem ik mijn camera mee, zodat ik niet alleen foto's kan tonen aan jullie, maar ook van elke dag een videodagboek. Jawel, jullie mogen vanaf 10 april 7 video's verwachten. In elke video neem ik jullie mee naar wat, hopelijk, een prachtige reis zal worden. Al leer ik wel uit het bovenstaande koppel: misschien best niet zo dicht bij de golven gaan staan om te filmen.

2. Zonnebrandcrème en zonnebrilBegin april en het wordt al onmiddellijk de eerste zonnetest van mijn huid. Zonnebrandcrème mag ik dus echt niet vergeten. En ook mijn zonnebril mag niet ontbreken in mijn bagage. Ik wil namelijk niet als een kreeft terug in België arriveren.

3. Avondkledij en elegante schoenenIn het cruiseschip zijn er heel wat restaurants, een theater, een casino en een discotheek.
Ook mijn favoriet zwart kleedje en een paar elegante schoenen mogen dus niet ontbreken. En wat kijk ik er naar uit om ook mijn vriend nog eens in kostuum te zien. Ja, wij vrouwen hebben een zwak voor mannen in kostuum.


4. BadkledijEn nee, niet om in de zee te zwemmen. Ik ben namelijk zo iemand die veel liever in en zwembad te vertoeven. Daar zitten geen vissen in, you know. En ja, er zijn enkele zwembaden aan boord. Hoe zot is dat eigenlijk wel niet?

5. Warme kledij's Avonds kan het wel eens frisjes zijn, zeker op zee. Of dat denk ik toch. Mijn dikke pull en jas gaan dus zeker mee. Of is dat overdreven?

6. Mijn vriend


Duh, natuurlijk neem ik mijn vriend mee. Tijdens de cruise vieren we ons 1 jaar samen zijn. Hoe kan ik hem dan ook alleen thuis laten? Bovendien zijn reizen zoveel leuker als je herinneringen kan delen. 

23 opmerkingen:

 1. Wahwww..., klinkt super, Céline !
  Lie(f)s.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. dat zijn pas leuke vooruitzichten Céline..

  en je hebt nog enige tijd om je koffers te pakken

  prettige zondagavond

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow super :)
  Ik ben héél nieuwsgierig nu :)
  Zou ik ook altijd wel eens willen doen, maar als ik de regels over fooien en de prijzen zie van zo'n cruise, heb ik toch altijd de indruk dat 1) dat voor héél rijke mensen moet zijn en 2) dat toch wel bakken vol geld kost om mee te beginnen...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha herkenbaar. Zelf zou ik nu al die valies klaarmaken. High five dus. Hoe zit dat met badkamerspullen? Zo bijvoorbeeld een haardroger kan waarschijnlijk ook geen kwaad.. Ik ben al benieuwd naar je "dagboek" daarover.

  Xx Naomi http://Tempspournousblog.wordpress.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, daar heb ik nog niet aan gedacht! Zou er een haardroger op zo een boot zijn? Oh boy.. Misschien moet ik ook eens een apart lijstje maken van de badkamerspullen. Valt het op dat ik een liefhebber van lijstjes? ;-)

   Verwijderen
 5. Een cruise, geweldig! En heerlijk die voorpret. Het maakt de saaie wintermaanden wat draaglijker, lijkt mij :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat heb jij chance zeg!! Ik zou ook niet weten wat je precies op zo'n cruise niet mag vergeten mee te nemen. Kun je bepaalde dingen niet navragen aan iemand van dit schip? Leg alle spullen die je denkt mee te nemen ergens op een plaats waar ze kunnen blijven liggen. Dan heb je een overzicht. Maak je maar niet zenuwachtig het zal allemaal wel meevallen en op de tussenstops kun je altijd nog gaan winkelen!!! Geniet ondertussen maar van de voorbereidingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. een goed boek of je eReader niet vergeten.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. mijn ma zei altijd, als je geld en je idenditeitskaart bij hebt, het je genoeg bij :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. mijn ma zei altijd, als je geld en je idenditeitskaart bij hebt, het je genoeg bij :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat leuk! Lijkt mij ook gaaf om te doen. Veel plezier!

  xoxo
  www.its-dash.com

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heel nieuwsgierig naar je videodagboeken. Geniet ervan en laat het je maar gewoon overkomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oeeeh wat een leuk! Lijkt me echt super gaaf! Geniet er van he meid! Ben zo benieuwd naar je artikels hierover!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dag Celine,
  Wij kijken ook al uit naar jouw ervaringen op de cruise.
  Check ook eens onze: blogpost cruises voor dummies.
  https://www.neckermann.be/blog/nl/cruisen-voor-dummies/

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat leuk dat je met je vriend je 1jaar samen kan vieren op een cruise! Wie wil dat nou niet? Ik kijk al uit naar artikels over je ervaring ermee, ook al is het nog even wachten hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik ben nog nooit op een cruise geweest, maar het lijkt me echt ontzettend tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Om naar uit te kijken
  Ik heb het ook nog nooit gedaan zou er ook lang op voorhand mee bezig zijn

  BeantwoordenVerwijderen
 17. dit wordt vast dé belevenis van je leven, Celine!
  Ik kijk al uit naar die videoverslagjes hoor... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Camera, zonnecrème en bikini niet vergeten en dan komt dat wel goed ;) Zo leuk om op cruise te gaan om jullie 1 jaar samen zijn te vieren, extra speciaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Een cruise maken was echt één van de leukste reizen die ik ooit heb gemaakt. Zou ik elk jaar wel willen doen! Super veel plezier alvast ;)

  BeantwoordenVerwijderen