zondag 15 november 2015

Aachen en Keulen

's Ochtends rond 8u vertrok ik samen met mijn vriend naar Aachen, een stadje net over de grens met Duitsland. Voor zijn verjaardag gaf ik hem een 'weekendje weg' cadeau. Gewoon, omdat tijd bij elkaar me zoveel waard is. We logeerden in het Novotel Aachen City, een hotel niet ver van het oude centrum. Het hotel zag er erg leuk uit, maar het spannendste van een vakantie zijn uiteraard die eerste indrukken van de hotelkamer. En ik moet zeggen dat deze érg goed waren: er was een bad, een douche, een groot bed en een zetel. En aangezien onze kamer aan de drukke straatkant lag, hadden we een erg rustige kamer. 






Een groot pluspunt, voor twee verslaafden zoals wij, was de gratis WiFi. We gingen meteen op zoek naar de route naar Keulen. Beiden van ons had die stad namelijk nog nooit gezien. We besloten om met de trein te gaan, dat zou een route worden van 15 minuten stappen naar het station en 45 minuten op de trein zitten. 



Die 15 minuten stappen werden er echter 40. Jammer genoeg liepen we verloren op weg naar het station. Gelukkig bestaat er tegenwoordig zo iets als een gps en op die manier kwamen we toch in het station van Aachen. Het was ondertussen al 13u en onze trein vertrok rond 13u50. We hadden nog helemaal niets gegeten die dag en besloten om voor iets typisch Duits te gaan: een pretzel, gevuld met kaas. Jummie. Zout, maar oh zo lekker. 


Na een treinrit van 45 minuten kwamen we aan in Keulen. Het mooie station ligt niet ver van de indrukwekkende dom. Mijn lengte was letterlijk 4 grote bakstenen van het gebouw. Het is onwerkelijk om te denken dat dit werd gebouwd in een tijd waar we veel minder technologie hadden dan nu. 



Keulen bleek een echte winkelstad te zijn, waar Gent 1 grote winkelstraat heeft, heeft Keulen er minstens vijf. We winkels bleven maar komen. En wat ik heel leuk vond, waren de vele kookwinkeltjes: van leuke bakvormen tot roze broodroosters. Ik heb me moeten inhouden, maar mijn portemonnee was me dankbaar.




En ook al was het een verjaardagscadeau voor mijn vriend, hij was zo lief om me toe te laten in al die kookwinkels. Ik heb het beste vriendje ooit. Al vond hij de roze broodrooster er net iets over, maar geef toe: die is toch super leuk? 



Als pauze  kan een lekkere tas koffie (en een tas chocolademelk) erg deugd doen. Hmm!



's Avonds aten we een burrito in Bay area Buritto Company. Enorm lekker , maar niet het beste Mexicaans dat ik al heb gegeten. Lekker dus, maar niet iets om 5 km voor om te lopen.
Opgelet wel met het pikant, mijn vriend -die gewoon is om pikant te eten- kreeg de hik van de salsa met 2 vlammetjes (nog niet het pikantste). Ocharme.




En toen was het tijd om heerlijk uit te slapen. Het beste van het hele weekend? Ontbijt tot 13u! Dat betekende lekker lang uitslapen. Om nadien te genieten van een uitgebreid ontbijt.



En het werd een echt Duits ontbijt: eieren, aardappelen, kaas,... Nu ik er aan terugdenk, denk ik er aan dat ik toen had gezegd dat ik meer ging sporten als ik terug in België was. Helemaal vergeten. 




In de namiddag maakten we een wandeling door Aachen, een stad met erg schattige huisjes. Toch? 




En het weekendje sloten we af met deze spaghetti-ijs: iets wat ik vroeger heel vaak at en een Duistse specialiteit blijkt te zijn. Vanille-ijs in de vorm van spaghetti met een aardbeisaus en witte chocolade. En oja, een bedje van slagroom. 


Liefs,

Céline

26 opmerkingen:

  1. jullie hadden het er precies heel goed.
    dat spaghetti-ijs ziet er degoutant uit :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het was een tof weekend, veel gezien, speciale dingen gegeten (lekker weet ik niet!!), mooie kamer, en die roze broodrooster vind ik ook wel iets hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat ijsje ziet er zo grappig uit

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Super verjaardagsweekend, Céline ! 't Leven kan toch mooi zijn...
    Lie(f)s.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wauw het ziet er super gaaf uit, en die Dom! WAUW! Ik kan me ook nooit voorstellen hoe ze dat toen toch gebouwd moeten hebben.
    Al die foto's van dat lekkers maakt me hongerig haha. Ik ga binnenkort ook lekker een weekendje weg met mijn man en baby, kan niet wachten.

    Fijne avond! Liefs, Rosie

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ziet er super leuk uit! Die roze broodrooster is zo schattig haha. Ik wilde die bijna bestellen samen met de roze waterkoker. Helaas vond mijn vriend dat een minder leuk idee :(

    BeantwoordenVerwijderen
  7. De Dom, een van de grootste kerken ter wereld....

    een mooie uitstap, maar dat spaghetti-ijs:lijkt me wel heel vreemd

    prettige dag Céline

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ah, balen dat jullie verloren liepen! Dat is zoiets typisch dat ik ook altijd voor heb! Spaghetti ijs? Klinkt vreemd maar ziet er wel heel lekker uit! (:

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Die broodroosters zien er echt te schattig uit, die wil ik!! Volgend weekend doe ik mijn vriend als verrassing voor zijn verjaardag een weekendje Berlijn cadeau (sst, nog altijd een verrassing tot de dag zelf :-)), dus ik kijk al uit naar de Duitse kerstmarktjes die er dan al gaan staan!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Oh, Keulen! Mijn favoriete stad hihi! Dat ijsje lijkt mij echt lekker. Ik heb dat altijd al eens willen proberen, maar nog nooit gedaan haha!

    xoxo
    www.its-dash.com

    BeantwoordenVerwijderen
  11. dat is een verjaardagskadootje om nooit te vergeten, céline!

    lekker, lekker, allemaal .. zeker als je patatjes als ontbijt krijgt! ;-)))

    kun jij je url eens nakijken, céline, want ik kom uit bij ene scott smith! ;-))

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Welke url bedoel je? Is inderdaad niet de bedoeling! Liefs

      Verwijderen
  12. in Aken zelf zit er zo'ne goei mexicaan, ik ga er altijd eten als ik daar ben, en het is veel goedkoper als in belgie.
    Koln is inderdaad een grote stad, maar ik ben er alleen nog maar naar de kerstmarkt geweest en heb dan natuurlijk ook gewinkelt

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Een mooie reportage over jullie trip naar Keulen. Gastronomisch ook zoals we dat van jou gewoon zijn Céline!
    En kijk eens, ook over de paddenstoelen op mijn blog had je het er over: ze zijn niet eetbaar hihi.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ooh het klinkt zo gezellig! Leuk zo'n weekendje weg :) En lekker eten hoort daar uiteraard bij :D

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Keulen is inderdaad een hele mooie stad! Ben er een keer een dagje geweest, maar zou ook nog wel een heel weekend daar rond willen lopen :) Gezellige foto's allemaal!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Aachen en keulen is inderdaad prachtig stad. Ik ben er zelf nog niet geweest, alleen hoor je iedereen er oveR. Dus het moet wel goed zijn. Oh die roze broodtoaster is schattig. Die heb je toch gekocht? :D

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Leuke trip ik ben in beiden al geweest

    BeantwoordenVerwijderen
  18. jaja .. alles is weer in orde, céline!
    ik kom weer waar ik moet zijn; hier! :-))

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Wat een mooi station zeg! Ziet er een heel leuk weekendje uit! Ik heb net een weekendje Düsseldorf erop zitten en vond het geweldig!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. mooi verslagje van je weekendje uit, Celine!
    Wij zijn zelf ook nog nooit in Aken of Keulen geweest. Toch vind ik Duitsland wel de moeite om er een weekendje door te brengen. Ik vind dat je er altijd waar voor je geld krijgt.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Oh dat ziet er echt héél erg tof uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Ik was met vriendinnen einde augustus in Keulen een heerlijke stad om te shoppen ,te wandelen en te eten op één van de vele terrasjes.

    BeantwoordenVerwijderen