dinsdag 17 februari 2015

S.Pellegrino Young Chef 2015

Gisteren was ik aanwezig op de Benelux finale van S.Pellegrino Young Chef 2015.
En hierbij wil ik toch even vermelden dat ik enorm dankbaar ben voor de kansen die ik krijg voor mijn blog. Ik heb het momenteel erg druk, maar dit soort dingen laat me de moed niet verliezen. En al zeker niet als Sergio Herman, mijn grote voorbeeld, op nog geen 5 meter van mij staat. Ik moet trouwens dringend nog eens een reservering maken in The Jane.


Alle foto's die ik heb genomen op dit evenement kan je bekijken door hier te klikken.


Copyright Guerrino Toninato
Tijdens de wedstrijd van Young Chef 2015 wordt de beste jonge chef van de wereld gekozen. Ik was aanwezig op de finale van de Benelux.
De beste jonge chef werd verkozen door o.a. Sergio Herman, Kobe Desramaults en David Martin. De winnaar is Alex Joseph, die al vijf jaar in de potten roert van Rouge Tomate in Elsene.

Een volledige voormiddag kon ik genieten van live showcooking. En ik zal je waarschijnlijk niet moeten vertellen hoeveel zin ik kreeg om zelf achter het fornuis te staan. Al zal ik nog heel veel moeten oefenen om zulke kunstwerken op tafel te toveren. 

De jonge koks gingen aan de slag in de mooie keukens van Bulthaup in Sint Stevens Woluwe. 
Dit vond ik één van de meest originele manieren die ik heb gezien om een gerecht te presenteren. Dit gerecht werd gemaakt door Alex Verhoeven van Fleur de Sel.
En ook dit trok enorm mijn aandacht. Uiteindelijk werd dit ook de grote winnaar van de avond.
Laurence Haegeman van De Vijf Seizoenen maakte een zoet en kleurrijk gerecht met onder andere een sorbet van cuberdons.
De deelnemers werden steeds in de gaten gehouden door de jury.
De winnaar, Alex Joseph, zal eind juni, tijdens de wereldtentoonstelling in Milaan, de Benelux verdedigen op de grote wereldfinale van S.Pellegrino Young Chef 2015. Als voorbereiding, en om zijn gerecht nog te verfijnen, hebben Sergio Herman (The Jane), Kobe Desramaults (In De Wulf) en David Martin (La Paix) hem een stage van enkele dagen aangeboden in elk van hun restaurants. “Een geweldige uitdaging, om bij de beste restaurants van de wereld te mogen meedraaien”, zegt een enthousiaste Alex Joseph.
De hele dag kon je me volgen op Snapchat. Volg me nog niet? Je kan me terugvinden via de naam 'cuisineceline'.
En natuurlijk kan je me ook nog altijd volgen op Twitter en Facebook

25 opmerkingen:

  1. Om duimen en vingers af te likken, Céline ! Wat een voorrecht... !
    Lie(f)s.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk dat je erbij mocht zijn! Ik had er gisteren iets over opgevangen op tv geloof ik. Prachtige foto's heb je gemaakt! Ik krijg honger van al die heerlijk uitziende gerechten!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ziet er een super tof event uit!
    Dat dessert ziet er GODDELIJK uit.

    x Krizia

    Shark Attack - Fashion Blog

    BeantwoordenVerwijderen
  4. oh oh oh .. wat een belevenis, céline!!

    dankjewel om ons deze mooie dag een beetje te laten meebeleven! :-))

    BeantwoordenVerwijderen
  5. ik kan me best voorstellen dat dit een kolfje was naar jouw hand, Celine!
    Mooie foto's heb je er van gemaakt

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dat heeft niet zoveel meer met eten te maken, maar met pure kunst. Of mag je het nog wel opeten erna? Wat jij maakt is voor mij soms al moeilijk genoeg, dus hier ga ik me helemaal niet aan wagen. Ik kan me voorstellen dat jij je hartje daar wel vermaakt hebt.

    Love As Always
    Di Mario

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Als daar geen pareltjes tussen zitten. Die gaan stuk voor stuk een mooie toekomst tegemoet. Bedankt om ons te laten meegenieten.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Het is ook in het nieuws geweest, daar zag ik er een stukje van. Maar wat leuk dat jij erbij mocht zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wow, geweldig! :o Ziet er allemaal superlekker uit zeg. En Sergio Herman is inderdaad wel een mooi voorbeeld!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Je was daar echt op je plek en hebt het super naar je zin! Erg fijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een geweldige dag! Heel erg leuk dat je er bij kon zijn. Het eten ziet er echt heerlujk uit!

    xo naomiinwonderland.com

    BeantwoordenVerwijderen
  12. dit moet volgens mij enorm boeiend zijn om zoiets live mee te maken, ideetjes doe je er alvast op

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Echt geweldig dat je naar toe gegaan bent. Heel interessant om te maken hoe moet doen. WAt ziet toch allemaal lekker uit. Het is wel kunst om te doen. Echt leuk voor jou.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. O.M.G. 8-0 Heaven! Or hell? Je hebt toch mogen proeven?? ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ik kan het geloven dat je wat minder tijd op het internet spendeerde als je zo iets mocht meemaken... Bovendien zat je toch niet stil en maakte er een wel heel schitterende serie van!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat gaaf zeg! Ziet er heerlijk uit allemaal. Jeetje!

    xoxo
    www.its-dash.com

    BeantwoordenVerwijderen
  17. een voorrecht om daar te kunnen zijn Céline....

    en je foto's zijn bijzonder knap !!

    groeten

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Super leuk en tof dat je daarbij aanwezig moet zijn! Dat heb je toch maar mooi even bereikt met je blog :-). Het ziet er echt heerlijk uit allemaal, krijg er ontzettend honger van!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. waaw, moet bijzonder leuk geweest zijn.
    Snapchat heb ik nog niet, 't is al wel genoeg zo.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Wat leuk!!! Lijkt me geweldig om bij te zijn! Prachtige foto's! Ben ik er toch een beetje bij :)

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Dat zal een belevenis geweest zijn om dit te mogen meemaken.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Oh, dat zag er ontzettend speciaal uit (mooie foto's ook), gaaf dat je er bij mocht zijn!!

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Wat geweldig dat je daar geweest ben! Ik ben keijaloers! ;)

    BeantwoordenVerwijderen