zondag 23 november 2014

Gezonde challenge: week 1

Laat ons eerlijk zijn, het idee dat ik had om een maand voluit gezond te gaan leven, het is moeilijker dan ik dacht. Meer zelfs, de eerste dagen waren gewoonweg niet gezond.
Ik had het mezelf te moeilijk gemaakt, ook op Twitter kreeg ik van jullie de reactie dat ik te veel tegelijk wou. Misschien is het wel zo. Gezond eten, meer slapen, meer sporten en dat allemaal combineren met de carrière. Het is niet makkelijk. En ik die dacht dat alles zo goed te plannen was. De eerste dag verliep goed, vol goede voornemens. Maar al snel bleek dat ik die acht uur slaap per nacht niet zou halen. Hoe doet iedereen dat toch? Tips zijn altijd welkom.
Ook het gezonde eten verliep niet zoals ik had gepland. Hoe kan je nu elke dag een slaatje meenemen naar het werk? Tijd om het slaatje te maken heb ik niet. Ook het ontbijt is net hetzelfde. Tijd blijkt de grote boosdoener te zijn. 
En dan heb ik nog niet eens iets gezegd over mijn sportgedrag. 
Ik heb voor mezelf besloten om het rustiger aan te doen en alles week per week te zien. Jawel, ik ga jullie goede raad opvolgen! Wat ga ik de komende week doen?1. Meer inspiratie zoeken om gezonder te gaan ontbijten. Misschien is er een mogelijkheid om 's avonds mijn ontbijt reeds klaar te maken?2. Geen tijd/zin om naar de fitness te gaan niet meer zien als excuus. Ik heb deze week een yogamatje gekocht (jawel). En met dit soort video's moet dat lukken. Bovendien heb ik nu ook een aparte agenda gemaakt met de planning om te sporten. Ik heb momenteel twee dagen in de week gepland. Ik mag niet te veel van mezelf eisen. Een klein begin is ook een begin.


3. Minder tijd op sociale media doorbrengen. Ik merk dat dingen zoals Facebook elke avond enorm veel tijd opslorpen. Misschien gaat mijn werk dan wat sneller vooruit en kan ik wel die acht uur slaap per nacht halen?

Laat ons hopen dat de komende week veel beter gaat dan deze week. 
Tot volgende week!

20 opmerkingen:

 1. Gezond eten is moeilijk en niet alleen groeten. Vlees kan ook gezond zijn, men moet gewoon een evenwicht vinden. Veel geluk met je uitdaging.

  Groetjes,
  Filip

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tijd is meestal de grote boosdoener! Hopelijk lukt het je! ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lijkt me een pittige uitdaging... heeel veel succes nog met deze uitdaging!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik pik je yogavideo's! Dank je voor de tip! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. 'k Blijf zelf opletten, Céline, op eten, drinken, fruit, nootjes..., gezonde en minder gezonde dingen, maar 't wordt toch een beetje routine. Gewoon worden dus, elke week een beetje gezonder.
  Allee courage !
  Lie(f)s.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tijd is zeker de grootste boosdoener. Dat merk ik zelf ook. Gewoon deze week weer met goede moed er tegenaan gaan! Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat laatste heb ik ook. Social Media, daar steek je zonder dat je het weet zóveel tijd in! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ach Celine met vallen en opstaan geraak je er wel. Te veel hooi op de vork nemen helpt je niet. Liever nu en dan zondigen en langzaam opbouwen. Je nachtrust is hier ook belangrijk hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. wees niet te streng voor jezelf, céline, want dan zit de kans erin dat je helemaal gaat opgeven!

  't is zoals jij zegt; een klein begin is ook en begin! :-))

  heel veel succes én tijd om de dingen te doen die je wilt doen! ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dit gaat je echt lukken! Bouw het langzaam op en dan kom je er ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. gezond eten is natuurlijk goed, maar je moet ook aan je gestel denken en je kan dat niet in 1 dag afbouwen, stillekes aan is zeker beter

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Je mag inderdaad nooit te veel hooi op je vork ineens nemen, dat hou je niet vol meid. Beetje bij beetje en langzaam aan iets opbouwen lijkt me persoonlijk beter, de kans om te slagen zal daardoor iets waarschijnlijker worden... toch? Hou moed en ga gestaag door!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Acht uur slapen per nacht is ook een moeilijk streven. En wat leuk dat je yoga gaat doen. I love it! Goed voor je soul :)

  FLOURISHINGFIT.COM

  BeantwoordenVerwijderen
 14. de planning wat bijstellen Céline...

  maar dat is meer dan normaal ..

  wees ook niet te streng voor jezelf..

  yoga is voor velen een ideaal middel, maar forceer je niet.....

  langzaam opbouwen en bij pijn stoppen


  groeten

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Tijd is inderdaad vaak het grote probleem. Ik vind het ook moeilijk om elke dag een slaatje mee te nemen naar het werk, en pak dus meestal soep mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. 8 uren slaap? Gewoon vroeg naar bed gaan lijkt me dan het beste... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Rustig aan doen. Dat is de beste. Gewoon op tijd naar bed gaan. Dat doe ik ook.
  Eten ziet weer lekker uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. 8 uur slapen lukt mij ook (bijna) nooit, maar dat komt voornamelijk door 't checken van social media 's nachts. Punt 3 is dus bij mij heel herkenbaar haha. Zelf eet ik trouwens yoghurt in de ochtend, snel klaargemaakt en 't is nog lekker ook :) xo

  BeantwoordenVerwijderen
 19. ik ben een slechte raadgever terzake. Ik haal nooit 8u per nacht.
  Lichaamsbeweging is voor mij iets voor in het weekeinde, zaterdag- en zondagmorgen.
  Ik fiets wel naar het station in de week. Maar dat is maar een ritje van 8 minuten.
  Ontbijt moet idd ook heel rap gaan. Een gezond middagmaal maken zou wel moeten lukken. Heb het een tijdje gedaan. Kijk of ik het kan hernemen.

  BeantwoordenVerwijderen