maandag 27 oktober 2014

Bloggersevent: Florette

Vorige week was ik uitgenodigd op het evenementvoor bloggers van Florette. Tijdens de kookworkshop werd er gewerkt met het nieuwe trio van Florette: roquette, gele snijbiet en wortel. Het evenement vond plaats in de keukens van 'Mmmmmh' te Brussel. 

Ik neem je graag even terug mee aan de hand van enkele foto's. Kijk je mee?


Zaterdagavond vertrok ik met de auto naar hartje Brussel. En wat was ik blij dat ik niet aan het stuur hoefde te zitten. Zelfs op de passagierszetel brak het angstzweet me uit. Je moet weten dat ik ben opgegroeid op het platteland, waar er een zee aan ruimte is om te parkeren en je nauwelijks verkeersdrukte hebt. De enige file die ik ken, is die achter een tractor.

In het centrum van Brussel liggen de keukens van Mmmmh, waar het evenement plaatsvond. En niet alleen mijn kooktalent werd op de proef gesteld, ook dat van het Frans. En ik verschoot eigenlijk best wel van mezelf, ik verstond elk woord. Jammer genoeg had ik wat meer moeilijkheden om me in het Frans uit te drukken. 


Ik vond het geweldig om eens collega's tegen te komen, vooral dan om het feit dat zij dezelfde twee passie's hebben: eten en bloggen. En al die vrouwen bij elkaar (er waren ook 2 mannelijke bloggers bij hoor), zorgde voor heel wat gebabbel. Ik denk dat het gezicht van de chef (linksboven in de foto) hier boekdelen spreekt. Gelukkig heeft hij ons allemaal stil gekregen. En vooral: ons heel wat inspiratie gegeven.Ik dronk mijn allereerste groene smoothie. Ik weet het, het is een echte rage en een zonde dat ik het nog niet eerder heb gedronken. Maar eerlijk gezegd vond ik het raar. Sla in een sapje? Dat kan toch niet lekker zijn? Wel integendeel! Deze ga ik nog vaak maken. Ook een leuke tip voor de komende feestdagen als je het mij vraagt.


We maakten ook een Thaise salade met kip (voor mij zonder de kip natuurlijk). Lekker met de zoet-zure toets. En heerlijk vernieuwend.


Vervolgens was er de hoofdschotel, voor mij ook zonder het vlees natuurlijk. De sla zat hier verwerkt in de lekkere salsa en de muffin. Dit gerecht werd geserveerd met een lookaardappel.


En ik zal je niet moeten uitleggen hoe gezellig het was met al die bloggers aan de tafel.
Ik vind het altijd leuk om bloggers te ontmoeten. En al zeker om nadien hun blog te blijven volgen. Ik leerde onder andere de personen achter Spunky Mindfood, Judith, Hap en Tap en Claudia's Keukenspot kennen. En ze zijn stuk voor stuk zeker eens het klikken waard!

Voor mij is het ondertussen eindelijk vakantie. Tijd genoeg dus om heel wat nieuwe recepten te schrijven en video's op te nemen. Tot snel!

21 opmerkingen:

 1. Ziet er super leuk en lekker uit! Hier krijg ik honger van.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke reportage van bedrijvige (keuken)bloggers, Céline !
  Lie(f)s.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk evenement! Het lijkt me vooral ook onwijs gezellig; lekker kletsen en koken :) De Thaise salade met kip ziet er trouwens heerlijk uit xo

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik kan me best voorstellen dat het een aangename boel was. En lekker ook blijkbaar... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. whawww .. wat een voorrecht om hieraan te mogen deelnemen, céline! :-))

  't ziet er allemaal heel professioneel uit!
  én lekker, natuurlijk! :-))

  fijne vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik kan me voorstellen dat dit een hele belevenis was...

  prettige vakantie !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dit ziet er echt uit als een heel leuk event!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Super leuk zeg en het ziet er ekker uit

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Lijkt me een heel leuk event!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. dit is echt wat voor jou, dat kan niet anders dan genieten geweest zijn

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wow, dat ziet er allemaal heel professioneel uit, dat moet gesmaakt hebben! En wij krijgen er door je mooie foto's toch een proefje van, bedankt Céline!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Zag er een leuk (en vooral ook een lekker) event uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oh dat ziet er lekker uit, ook al is het nu al heel laat op de avond... ik zou het zo willen eten!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Jullie hebben genoten. Wat ziet eten heerlijk uit. Leuk dat jullie zelf gekookt heeft.
  Ik wens jou zonnige weekend toe!

  BeantwoordenVerwijderen