zondag 12 oktober 2014

Belga Queen - Gent

Gent, het blijft voor mij de mooiste stad van België. En dan bedoel ik mooi in al zijn facetten: in architectuur, in natuur, in cultuur, in het leven en in de mensen. Ja, ik heb mijn hart verloren aan Gent. Onlangs ging ik voor de eerste keer gaan eten in Belga Queen, een restaurant op de beroemde Graslei. 

Bron foto: flickr
De hoofdgedachte van Belga Queen is om een reis aan te bieden doorheen de Belgische gastronomie. Hierdoor werken ze met heel wat streekproducten. Iets wat ik altijd op prijs kan stellen. Benieuwd naar wat er op mijn bord belandde? 

De architectuur in het gebouw is prachtig en typisch Gents: oud en nieuw door elkaar.
Je waant je in een Middeleeuws decor, inclusief obers in traditionele kledij. Maar tegelijk heb je ook het moderne decor van het toilet. Jawel, van het toilet. Vergeet vooral de deur van het toilet niet op slot te doen. Anders is de deur namelijk doorzichtig. Bedank me nu maar al voor de goede tip.

We kregen plaats op de eerste verdieping in leuke zeteltjes. Al kan ik me voorstellen dat die zetels niet zo leuk zijn als je last hebt van de rug. De zetels zitten namelijk erg laag en als je wat op een deftige manier wil eten, heb je geen rugsteun. Vraag dus bij de reservatie om stoelen. 


Als vegetarisch hapje kreeg ik dit voorgeschoteld: een kleine courgette met tomaatjes. Lekker, maar wel een beetje onhandig om met dat lepeltje op te eten. Nog een geluk dat ik niet op eerste date was.


Het voorgerecht dat ik koos was dit: gebakken portobello, crème van peterseliewortel, seizoensgroentjes en mayonaise van tofu (€ 16). Dit was voor mij één van de beste gerechten van de avond. Vooral die crème van peterseliewortel was enorm lekker gekruid. Ook de worteltjes die er bij lagen waren pérfect beetgaar. Dit is een aanrader.

Eigenlijk wou ik aubergine gevuld met Ebly, seizoensgroenten, Belgische geitenkaas en coulis van groene kruiden bestellen als hoofdgerecht. Jammer genoeg was er geen voorraad aubergine meer, dus koos ik voor de risotto met boschampignons en Gentse Bellie (€ 21). We hebben op dit gerecht meer dan een uur moeten wachten, wat ik enorm jammer vond. Het was erg druk op het moment dat wij er waren. Waarschijnlijk was het in de keuken érg hectisch. Ik had dus honger toen het bord eindelijk voor mijn neus werd gezet. En misschien maar goed ook. 
Door de Bellie was de risotto namelijk erg romig en smeuïg. Maar jammer genoeg was daardoor de risotto iets te groot van portie, toch voor mij als kleine (letterlijk en figuurlijk) eter. 
Ik heb mijn best moeten doen om dit bordje volledig leeg te eten. 


Maar toch had ik nog plaats voor een dessertje. En als zeker toen ik deze moelleux (voor de Nederlandse lezers: een lavagebakje) op het menu zag staan (€ 9,50). Daar maak je toch gewoon plaats voor in de buik? 
En dit was voor mij het beste van de hele avond. Het cakeje was perfect gebakken, het was mooi geserveerd en de nootjes gaven een lekkere, krokante toets. Bovendien was het ook geen reusachtige moelleux, maar ideaal van grootte om een menu af te sluiten. 

Al bij al waren het allemaal lekkere gerechtjes, maar ik had het gevoel dat het net iets te druk was voor het personeel. Dat heb ik gemerkt aan de lange wachttijd die er tussen onze gerechten zat en de bordjes van het hapje die ze vergaten om weg te nemen. Voor mij was dit niet erg, doordat ik een hele avond tijd had en zo kon genieten van het lekkere eten. Maar als je nog plannen hebt die avond, zou ik toch ergens anders voor een snelle hap kiezen. 

De volledige menukaart kan je hier (klik) terugvinden en ook op hun website (klik) vind je heel wat informatie terug.

27 opmerkingen:

  1. Het eten ziet er wel erg lekker uit, maar die lange wachttijd vind ik wel een minpuntje! Wat grappig trouwens van de toiletten!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. het prachtige gebouw- op een toplocatie- is me wel bekend, maar een etentje zat er nog niet in...

    wel vrij prijzig wat hier niet verwonderlijk is ..

    maar lange wachttijden, dit zou eigenlijk niet mogen..

    misschien iets voor op een zomerse dag op hun terras..

    groeten

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat heb je dit leuk geschreven! En wat grappig van het toilet! Dat dessert is echt heerlijk, althans, zo ziet het er uit in ieder geval :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Als je tijd hebt, Céline, is 't toch genieten, dus... ?!
    Op zo'n (moeilijk) moment vraag ik een vork en een mes... ipv. dat lepeltje...
    Lie(f)s.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Gent is inderdaad een leuke stad!
    Dat eten ziet er lekker uit!

    Liefs,
    Eva

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dat ziet er heerlijk uit! Helaas is Gent heel ver weg voor mij. Grappig ook van het toilet. Je zou de deur maar vergeten op slot te doen..

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ziet er inderdaad erg lekker uit! Jammer dat de wachttijden zo opliepen... was het een vrij nieuw restaurant of zo?

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Oooo Gent, mijn geboortestad die jij zo raak wist te beschrijven, bedankt Céline! Ook bedankt voor dit heerlijke beschreven én gefotografeerd maaltje, je doet me watertanden!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Oooh dat lava gebakje ziet er ongelooflijk lekker uit! Oh my, ondanks dat ik net geluncht heb zou ik daar nu ook zeker plek voor hebben haha!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Looking good! Het ziet er allemaal best chic uit (ook al kun je niet 'deftig' zitten ;-). Ik heb helaas geen plannen om naar Gent te gaan, maar wie weet...

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hmmm, wat een delicatessen allemaal zeg! Lijkt me leuk om een keer naar Gent te gaan!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Gent is zeker heel mooi. Daar zijn wij nooit geweest. Wel Brussel en Antwerpen geweest.
    Maar ik denk in Gent veel mooier is. Eten ziet echt lekker uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Gent blijft voor mij ook 1 van de mooiste steden van Belgie. en wat ziet dat eten er lekker en luxe uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ziet er goed uit!
    Ik kom jammer genoeg bijna nooit in Gent, moet er dringend eens iets aan doen.

    x Krizia

    Shark Attack - Fashion Blog

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Amai, dat ziet er allemaal héél lekker uit. Heb al veel goeds gehoord over de Belga Queen, maar ben er nog niet geraakt ...

    BeantwoordenVerwijderen
  16. allemaal erg lekker maar die wachttijden verbrodden het plezier toch een beetje.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Spijtig van de lange wachttijden en dat de voorraad aubergines op was want dat hoofdgerecht klinkt wel goed. Goed dat ik dat weet van die doorzichtige deur, want ik doe eigenlijk mijn deur nooit niet vast.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. ik vind net als jij Gent de tofste stad van België. Een bourgondische stad, veel méér dan Brugge zelfs!
    Die gerechtjes zien er heerlijk uit, en als ik de kaart bekijk zou ik beslist mijn gading vinden. Ik ga dit zeker onthouden als ik nog 's in Gent ben en iets wil eten daar.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Oeh jammie! Ik ben nog nooit in Gent geweest maar wil er zeker nog een keer heen. Wil sowieso meer steden in België bezoeken, tot nu toe eigenlijk alleen Antwerpen uitgebreid bezocht. X

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Ik krijg zoveel zin in eten bij het zien van deze foto's! Vooral die chocolade moelleux... daar maak ik maar al te graag veel plaats voor vrij! Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Mijn vader was ontzettend positief over zijn bezoek in Gent en 't eten bij Belga Queen.. Nu snap ik helemaal waarom, haha. Het eten ziet er onwijs lekker uit :) xo

    BeantwoordenVerwijderen
  22. ziet er erg lekker uit! ik wil ook echt weer een keertje naar gent! xo

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Gent is zeker genieten, spijtig dat het zo ver weg is van bij ons
    en ja als je dan nog zo van eten kunt genieten ; ziet er lekker uit

    BeantwoordenVerwijderen
  24. ohhhh .. de bordjes zien er overheerlijk uit, céline!
    daar heb je wel wat wachttijd voor over, niet? ;-))

    een naam om te onthouden, dus! (en niet alleen om te gaan plassen) :-)))

    BeantwoordenVerwijderen