zondag 13 oktober 2013

Fruithappening Hemelveerdegem

Na de appeltaart en de appelmoes hadden we hier nog erg veel appels aan de bomen hangen. Erg jammer om deze allemaal weg te gooien. Dus gingen we vandaag naar Hemelveerdegem, in het hartje van Lierde. 

In 't Brauwershof kon je vandaag niet alleen kennis maken met streekeigen fruit, maar je kon er ook sap laten persen van jouw eigen appels. Net zoals vorig jaar brachten wij onze voorraad appels mee. Want niets zo lekker als vers geperst appelsap, zonder toevoegingen van suiker of water. En nee, de regen hield ons niet tegen!


Onze appels: klaar om geperst te worden!
Ons sap wordt verwarmd tot op een hoge temperatuur, hierdoor kunnen we ons sap lange tijd bewaren.
Ons sap wordt vacuüm getrokken in zakken. Elke zak bevat 5 liter vers appelsap. Deze zakken worden in dozen verpakt met een handig kraantje.
Dit is wat overblijft van onze appels. Al het sap is uit de appels verdwenen. Dit is dan ook erg droog.
Er waren verschillende appels te zien, waaronder ook deze. Bijna naamgenootjes, bijna.
De regen hield ons niet tegen. Maar ik was toch blij dat ik mijn laarzen aanhad! 
Wij gaan alvast een jaartje kunnen genieten van ons eigen appelsap. 
Wil je nog meer foto's zien? Deze kan je bekijken door hier te klikken.

Zoete groetjes,

Céline



Meer informatie over de mobiele fruitpers vind je hier: klik hier.

21 opmerkingen:

  1. Onlangs kocht ik een 'doos', Céline, een pure lekkernij !
    Je maakte een knappe reportage !
    Lie(f)s.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lekker! Niet ver van mij vandaan kun je ook appels laten persen tot sap.Alleen heb ik geen appelbomen in de tuin. Maar je kunt wel dozen van 5 liter appelsap kopen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. in st truiden doen ze dat ook, maar dan moet je altijd glazen flessen looza meebrengen , want dat machine werkt daarop, dit vindt ik eigenlijk veel beter

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat is dit gaaf! Had ik nog nooit van gehoord! Ik vind je blog leuk en ga je daarom ook volgen. En heb je direct teruggevolgd op Instagram! XO

    p.s. op mijn blog valt €25,- shop tegoed te winnen! klik hier!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dat klinkt goed, ik had er nog nooit van gehoord!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat leuk! Ik kende dit helemaal niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. er gaat inderdaad niets boven vers geperst appelsap, nu weet je wat je hebt en waar het van komt.
    Laat het smaken

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat leuk zeg! Ik vind het ook wel lekker, een versgeperst appelsapje :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. ik wist niet dat je dat kon doen Céline..

    maar een geluk datje gisteren je laarzen bij had


    groeten

    BeantwoordenVerwijderen
  10. super post!
    leuk en lekker
    http://www.we-heart-fashion.com

    BeantwoordenVerwijderen
  11. knap dat dit kan, met jouw appels, cèline!

    hoeveel dozen/liter had je uiteindelijk om terug mee naar huis te nemen?

    jij kan maw gezond de winter door? :-))

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. We hadden 36 liter appelsap! We gaan dus even verder kunnen ;-) Uiteraard hebben al veel kunnen uitdelen :)

      Verwijderen
  12. Heerlijk! En wat een leuke laatste foto :)

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat interessant om te zien! Heerlijk zo vers!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Leuk om appelsap van eigen kweek te hebben! De volgende keer Calvados????

    BeantwoordenVerwijderen
  15. ahh wat leuk dit en ook mooie foto's hihi. Wel jammer van de regen.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat leuk dat je je eigen appels kan laten persen. Heel leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Leuk om te zien, ook wat er over blijft van appels als je ze perst. Wordt de pulp nog ergens voor gebruikt?

    Groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat weet ik jammer genoeg niet :) Ik zal het eens moeten navragen!

      Verwijderen
  18. Heel leuk, en ook prachtige foto's!

    BeantwoordenVerwijderen