woensdag 11 april 2012

Maisbrood

Ik heb al een paar keer maisbrood gekocht, maar nog nooit heb ik het zelf gebakken.
Een uitdaging dus!
Wie nog nooit maisbrood heeft geproefd, zeker eens doen! Het is niet alleen lekker, bovendien ziet het brood er ook nog eens heel leuk uit door de kleine maiskorreltjes.
Maisbrood was oorspronkelijk het voedsel van de indianen in 'De Nieuwe Wereld'.
Het brood wordt nu nog steeds gebakken met maismeel, waarin er nog fijne maiskorreltjes aanwezig zijn. In mijn versie zitten er ook enkele zonnebloempitten die voor extra structuur, smaak en vezels zorgen.
Ik heb al een paar keer brood gebakken, mijn eerste keer was het dus niet. Wel was het al een heel tijdje geleden, waardoor ik leek vergeten te zijn hoe calorieverbrandend brooddeeg kneden is. Snel zal ik het na vandaag niet meer vergeten. Een goede raad voor wie grotere armspieren wil: stop met bodybuilding a la Tom Testerom, begin met het kneden van brooddeeg!
Mijn eerste maisbrood is al bij al nog goed gelukt, ik zal het de volgende keer enkel wat kleiner mogen maken. (Jawel, mijn ogen waren groter dan mijn buik)
Alleszins: voor herhaling vatbaar!

3 opmerkingen:

 1. Knap. Ik bak nu al een jaar en een half mijn eigen brood. Snij je jouw brood met een mes? Mooie sneetjes. Ik vond dat iets te moeilijk dus gebruik ik een snijmachine. Met een zelfgemaakt brood doe ik een twee à drie dagen ongeveer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb dit inderdaad gesneden met een mes, met het mes dat je op de eerste foto ziet. Eentje met tandjes, veel makkelijker. Na heel wat oefenen lukt het wel om mooie sneetjes te snijden. Maar met een snijmachine gaat uiteraard ook!
   Ik doe er ook ongeveer twee a drie dagen mee. Heerlijk, zo zelf gebakken brood!

   Verwijderen
 2. ik wou net wat aan mijn armspieren doen...

  succes met je blog !

  BeantwoordenVerwijderen