Mijn geheim voor deze cake? Ik maak het mezelf lekker gemakkelijk. Benieuwd?
Ja, een pakje. Normaal ben ik hier niet zo voor, maar voor deze wolkencake maak ik graag een uitzondering.
En wel om deze reden: er staat niet 'enkel water toevoegen'. Je voegt zelf de verse eieren en slagroom toe. Eigenlijk kan je nog volledig zelf deze cake bakken. Het enige wat je niet hoeft te doen is alles afwegen. Alles zit afgewogen in het doosje: de bloem, suiker en de bloemsuiker. Het enige wat ik verander: ik gebruik 250 ml in slagroom plaats van 200 ml.
Doordat er slagroom wordt gebruikt in plaats van boter, krijg je een lekkere, luchtige cake.
Deze 'wolkencake' kan je terugvinden in de Albert Heijn. En nee, dit blogberichtje werd niet gesponsord. Ik geef jullie gewoon ook graag eens een makkelijke tip.
Tot woensdag!
Dit ziet er super lekker uit. Ik gebruik regelmatig cake mixen van de bio. Soms mag het al eens iets gemakkelijker. :)
BeantwoordenVerwijderenIk huiver altijd een beetje van cake in pakjes, ik denk dan meteen aan een smaakloze droge substantie die naar karton proeft... Maar om eerlijk te zijn ziet jouw foto er kei appetijtelijk uit, haha. Misschien toch maar eens proberen als ik in een luie bui ben?
BeantwoordenVerwijderen'k Slik even, Céline, mmm... !
BeantwoordenVerwijderenLie(f)s.
Oh ja, dit is echt heerlijk! Ik heb dit laatst gemaakt met chocolade! :-)
BeantwoordenVerwijderenxoxo
www.its-dash.com
O zo maak ik ook mijn cakes hoor! Niemand die het verschil proeft. Daarbij je voegt er toch enkele goeie ingrediënten bij. Bij fruittaart leg ik op de bodem( van Herta bijvoorbeeld)wat amandelpoeder en dan pas het fruit erop. Dat amandelpoeder erop is bedoeld opdat het fruit het deeg niet te vochtig zou maken en tevens geeft het een lekker smaakje aan je taart. De bodem een kwartiertje vòòrbakken is ook een optie
BeantwoordenVerwijderenAls je de eerst hap neemt en je ademt dan net in heb je kriebel in je neus en dan nies je een wolk van poedersuiker, daar zal de naam wel vandaan komen. Hans
BeantwoordenVerwijderenmisschien dat ik dat zelfs zou kunnen
BeantwoordenVerwijderenik zal ook eerlijk zijn, ik heb laatst een gateau gebakken met een pakje, en ie was idd lekker luchtig
BeantwoordenVerwijderenoh wat lijkt dit mij heerlijk! ik houd enorm veel van cake
BeantwoordenVerwijderenIk heb ze ook wel eens gemaakt, ze zijn heerlijk!
BeantwoordenVerwijderenIk vond het iets minder dan ik had verwacht maar toch blijft die er leuk uitzien!
BeantwoordenVerwijderenmisschien moet ik ook wel eens aan de slag
BeantwoordenVerwijderenprettige dag Céline
Ohhh wat ziet deze cake er heerlijk uit! Nog nooit van gehoord, van deze wolkencake, maar ga ik zeker onthouden voor de volgende keer dat ik bij Albert Heijn ben ;) Bedankt voor de tip!
BeantwoordenVerwijderenXO IMKE | Pastellics
bedankt voor de tip, Celine!
BeantwoordenVerwijderenMaar nu vrouwlief en dochter weer aan het diëten gaan, lijkt het me geen aanrader om hen dit voor te schotelen... :-)
een wolkencake ..
BeantwoordenVerwijderenzoals jij die gebakken hebt is dat eentje om in de wolken te zijn, céline! :-))
Ziet er lekker uit! Ik gebruik af en toe ook wel eens een mix, dat is soms best makkelijk.
BeantwoordenVerwijderenmmm... ziet er lekker uit! Zelf gebruik ik eigenlijk nooit een mix, maar ach.. het is wel handig eigenlijk :)
BeantwoordenVerwijderenJe raakt zo in de wolken met deze cake ;-)
BeantwoordenVerwijderenZiet er heerlijk uit! En een beetje makkelijk op zijn tijd, is best lekker!
BeantwoordenVerwijderenHet ziet eer heerlijk uit! Volgens mij zou ik dit ook nog wel kunnen maken.
BeantwoordenVerwijderenIk maak deze cake altijd met yoghurt ipv slagroom. Uit noodzaak geboren omdat ik de eerste keer de slagroom niet in huis gehaald had. Maar hij was zo lekker dat ik het altijd met yoghurt ben blijven doen.
BeantwoordenVerwijderen