zaterdag 26 september 2015

Recept: makkelijke appelcake

De herfst maakt stilaan zijn intrede in ons land. Ik heb elk jaar gemengde gevoelens bij de herfst. Het is het einde van de zomer en we moeten opnieuw onze jassen uit de kast halen. Maar wat ik enorm leuk vind aan de herfst, dat is de geur van versgebakken appelcake, verse pompoensoep en gebakken oesterzwammen.
En die versgebakken appelcake, die is helemaal niet zo moeilijk.



Ik was trouwens te laat om de appelcake volledig op de foto te zetten. Zo zie je maar welk effect de geur van versgebakken appelcake kan hebben.



Wat heb je nodig?

  • 225 gram suiker
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 3 eieren
  • 200 gram zelfrijzende bloem
  • 100 gram echte boter (niet plantaardig)
  • 3 groene appels
Hoe maak je het?
  1. Roer de boter met een vork tot een romige massa.
  2. Doe de suiker en vanillesuiker er bij. Roer goed.
  3. Doe de eieren er bij en meng met een garde.
  4. Doe de gezeefde bloem er bij en meng opnieuw goed.
  5. Doe het beslag in een ingevette cakevorm.
  6. Snijd de appels in schijfjes en leg ze bovenaan het cakebeslag.
  7. Bak 30 à 35 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C)


21 opmerkingen:

  1. Mmm lekker receptjes en jammer dat je geen hele foto hebt. Maar ik zou het ook zo zijn hoor. Het moet maar niet zo lekker zijn hihi :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hmm, ziet er heerlijk uit, ik denk dat ik hem morgen ga bakken, heb alle ingrediënten toch al in huis! xx

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mmmm, heerlijk! Ik verzamel appel-receptjes (cake, taart, moes,...) om de kilo's die we in de herfst krijgen, te kunnen verwerken. Elke week iets anders bakken/koken/maken, dus: bedankt voor deze bijdrage! :D

    BeantwoordenVerwijderen
  4. 'k Kan 'm bijna ruiken, Céline...
    Lie(f)s.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik hou van appelcake en van bakken, dus dit recept zal ik zeker onthouden en eens uittesten.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik wens je een appelcake

    gedurende de komend jaren
    wens ik je
    room en bloem in je leven
    boter om makkelijker te kneden
    en omdat het soms nodig is
    lepel ik een eike uit de schaal
    schil een appeltje voor de dorst
    snij hem in stukjes
    en meng er rozijntjes bij
    zet de oven maar heet
    want bij appelgebak
    is het altijd feest!
    © Erna

    ... zoals nu bij jou, met dat heerlijk recept, bedankt Céline!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. een lekkere appelcake is als de kus van een engel

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik heb nog nooit een appelcake gebakken/geproefd, maar aangezien ik dol ben op gewone cake veronderstel ik dat ik deze ook wel zal lusten! (:

    BeantwoordenVerwijderen
  9. YUM! Cake is zo lekker en die foto + caption, geweldig. Verse cake is dan gewoon ook héérlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hier heb ik dus zo'n zin in! Lekker zeg..

    xoxo
    www.its-dash.com

    BeantwoordenVerwijderen
  11. appelcake is om van te smullen Céline.

    je foto illustreert dit mooi :-)..

    fijne zondagavond

    BeantwoordenVerwijderen
  12. mmm, appelcake :o)
    je laat me wel altijd veel zin krijgen om je recepten te proberen
    grts van Lutje

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Met dat stuk eraf ziet hij er nog meer uit om te bijten.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. hmmmm .. ik kan de cake haast ruiken!

    hij ziet er superlekker uit, céline! :-))

    BeantwoordenVerwijderen
  15. dit kan er bij mij altijd in, Celine!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. erg leuk recept! Als ik naar de foto's kijk krijg ik al trek, zeker iets om uit te proberen

    BeantwoordenVerwijderen
  17. met appels kun je nooit missen en zoals jij die klaarmaakt al helemaal niet!!

    BeantwoordenVerwijderen