woensdag 15 april 2015

Uitdaging: zomerklaar

Het is weer zover.
Overal op het internet en in de boekskes wordt ons voorgeschreven hoe we er deze zomer moeten uitzien. Vooral dan over hoe de vrouwen er moeten uitzien, want over de mannen heb ik nog niet veel gelezen.
We moeten slank zijn, het ideale gewicht en een platte buik hebben. En vooral: we moeten ons goed in ons vel voelen. Vooral Kayla Itsines speelt hier erg op in. 

Jonge vrouwen die nog nooit een fitness aan de binnenkant hebben gezien, beginnen zich in het zweet te werken, zonder begeleiding. Ze gaan op 'dieet' en hongeren zichzelf uit. Allemaal om dat 'perfecte lichaam' te krijgen dat ons is voorgeschreven door de schoonheidsindustrie. 
Ik moet eerlijk zijn met mezelf, ook ik droom van zo een onrealistisch lichaam. Wie niet? 
Maar moeten we daarom onszelf uithongeren? Moeten we daarom groene smoothies drinken en elke dag naar de fitness gaan? Ik ga voor mezelf de uitdaging aan om, op mijn eigen manier, zomerklaar te zijn. 
Ik ga hier elke woensdag verslag uitbrengen op mijn blog, zodat ik ook jullie kan inspireren, op dezelfde manier dat ik werd geïnspireerd door andere bloggers.
Mijn doel? Me goed voelen in mijn vel. Geen onrealistisch doel zoals 'dat slanke lichaam' dus. Ik wil me niet alleen gezond voelen, maar het ook gewoon zijn. 


Ik heb voor mezelf enkele doelen opgesteld. Ik ga deze volgen tot de eerste dag van de zomer. 

 • Ik plaats op mijn blog vooral gezonde recepten. Af en toe een uitzondering mag, dus er zullen zeker en vast nog zoetigheden verschijnen.
 • Ik ga opnieuw hardlopen. Na een blessure ben ik even gestopt. Maar het mag niet langer een excuus zijn. Ik ga niet alle dagen gaan lopen, want laten we eerlijk zijn. Dat is niet altijd mogelijk.
 • Ik zeg nee tegen frisdranken en andere zoetigheden. Geen snoep meer dus.
 • Ik eet niet meer dan 1 keer per dag brood. Ik ga dus op zoek naar alternatieven voor lunch en ontbijt.
Ik weet dat ik met deze doelen niet dat slanke lichaam zal krijgen. Maar ik zal er mij gezond door voelen én het ook zijn. En dat is voor mij meer dan voldoende om vol vertrouwen de zomer in te gaan. 


19 opmerkingen:

 1. Leuk dat je het op jouw manier gaat aanpakken want dat intensief fitnessen en groene smoothies drinken zie ik me eerlijk gezegd ook niet doen! Uiteindelijk denk ik ook dat het belangrijker is dat je je inderdaad goed voelt in jouw lichaam dan dat je maatje 34 hebt na maandenlang zwoegen om dan in oktober terug bij te komen :).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel fijn dat je het zo aanpakt! Ik ben net ook begonnen met terug te sporten, eerder omdat ik niet vroeger kon door rug- en nekpijn die stilletjes aan minder wordt. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gezonde recepten, daarvan wil ik meegenieten, Céline !
  Succes hé !
  Lie(f)s.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. You go girl! En zie al uit naar je receptjes, yumm!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vol vertrouwen de zomer ingaan is zeker goed :-)

  xoxo
  www.its-dash.com

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goed doel heb je! Ik ben zelf ook hard bezig :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goeie aanpak, niet meer snoepen is voor mij in het weekend toch lastig maar ik ga zeker wel meer bewegen. Oh en ik heb het zelf ook helemaal gehad met de boekjes die ons vanalles opleggen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. een gezond lichaam is veel meer dan lange benen en een wespetaille! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een gezond lichaam is het hoogste goed, als je er maar een gezonde geest in huisvest hé...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooi, dat je vooral schrijft over dat je gezond wil zijn. Hoop dat je beseft dat je misschien niet DAT slanke lichaam zou krijgen, maar wel je Eigen prachtige slanke gezonde lichaam.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Reacties
  1. Maar ipv snoep en frisdrank wordt het chips en wijn die geschrapt worden. Man, dat wordt moeilijk... :-\

   Verwijderen
 12. waarom zou je brood dan moeten laten?
  Succes, Celine!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Veel succes met je doelen! Ik blijf gewoon mijn normaal eetpatroon verder zetten en blijf ook snoepen, daar kan ik echt geen nee tegen zeggen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Het is inderdaad waar dat ik al heel wat vrouwen-tips hebt zien voorbijkomen in de boekjes én online, precies of enkel de vrouwen moeten hét perfecte lichaam hebben over 2 maanden.. Maar goed, veel succes met je doelen! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Mooie doelen heb je voor jezelf opgesteld.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Veel succes Céline, ik heb bewondering voor je voornemens. Buiten het hardlopen wat ik dan weer wel doe, zie ik niet veel "leuks" aan je andere motiveringen (grapje).
  Ik ga je hier zeker volgen en neen aub niet veranderen in zo'n plastiek pop. Je ziet er heel leuk uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. elke dat lopen is niet nodig, hoor. toen ik aangesloten was als recreatieve loper bij de atletiekclub hier in Oostende was de regel 3x per week. Ik liep 2 keer tijdens de werkweek en de zondagmorgen op de piste onder begeleiding van een trainer. doel: looptechniek verbeteren en monitoren dat mijn schema in overeenstemming was met mijn kunnen om lekker gezond en liefst ongeblesseerd te blijven lopen.

  BeantwoordenVerwijderen