donderdag 12 december 2013

Voorbereidingen kerstavond: decoratie in huis

Momenteel begint mijn kerstmenu steeds meer vorm te krijgen. Om jullie een idee te geven, dit zijn enkele ingrediënten van mijn menu: pastinaak, kabeljauw, truffel en hazelnoot. De rest van het menu komen jullie hier snel te weten.

Na het kiezen van de wijn en champagne, is het nu tijd om de woonkamer een leuk kersttintje te geven. En wat is er nu leuker dan het versieren van een kerstboom bijvoorbeeld? Het is eens iets anders op Cuisine Céline, maar ik vind het heel belangrijk om de feesten door te brengen in een gezellige, leuke ruimte. Ook dat beïnvloedt de smaakbeleving van jouw kerstmenu. 
Maar hoe begin je daar nu aan? Een kerstboom versieren? Het klinkt makkelijker dan het is. Neem nu de lichtjes, iets wat enorm snel stropt, wat al snel lijdt tot heel wat geklungel. Gelukkig heb ik daar een enorm slim trucje voor. Hier thuis hebben we geen echte kerstboom, maar zo eentje dat je met de verschillende onderdelen uit de doos haalt. Het heeft zijn voor- en nadelen. Maar ik ga later, eens ik mijn eigen woonst heb, toch de voorkeur aan een echte kerstboom geven. Vooral dan omdat daar niet zoveel puzzelwerk aan is. Onze kerstboom bestaat namelijk uit een soort van stam waar je zelf de verschillende takken moet aanhangen.  En als de boom eindelijk in elkaar zit, dan is de eerste stap het hangen van de lichtjes. Voor je de lichtjes in de kerstboom hangt, rol je ze op een opgerolde krant. Zo stroppen de lichtjes niet, waardoor je ze heel eenvoudig in de kerstboom kan hangen. 
En na de lichtjes volgt het leuke deel: slingers en kerstballen. 
Belangrijk hierbij is dat alles goed verdeeld is. Neem dus af en toe eens afstand van de kerstboom, zo zie je waar er nog 'lege plekjes' in de boom zijn.
En het is misschien een werk van lange adem, waarbij er enkele kerstballen zullen sneuvelen, maar trust me, je gaat zo enorm fier zijn op jouw eigen kerstboom!


En naast de kerstboom kan je de rest van het huis ook in een gezellige kerstsfeer steken. Zo zijn mijn kookboeken sinds kort vergezeld van 2 leuke kabouters.En al die decoratie in huis zorgt voor heel wat inspiratie voor mijn kerstmenu!

Groetjes,

Céline

15 opmerkingen:

 1. er komt veel bij kijken bij Kerstmis en jij zorgt wel voor alles zie ik ,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke kerstboom heb je! :) Ik ben gek op de decoraties met kerst. Zo gezellig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om te zien! En je kerstboom ziet er echt gezellig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 'k Dacht een 'keuken'kerstboom te zien, met bv. cupcakjes en zo, maar nee dus... Toch mooi, Céline !
  Lie(f)s.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. dat is een mooie Céline...

  ik ben benieuwd naar je menu

  groeten

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De kerstboom en de lampjes zijn bij mij hetzelfde en dus vind ik jouw boom héél mooi! ;-) Het menu zal echter fel verschillen in jouw 'kookkunst-voordeel', hoewel je ons hier het voorbije jaar heel wat interessante menu's en fijne weetjes uit je keuken geleerd hebt, Céline. Dank daarvoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. heeeeeeeeeeey, wij hebben net dezelfde kerstboom!
  Als we die opbergen laten wij de verschillende stukken met takken en al samen, en dekken we die netjes af op zolder. Zo gaat het samenstellen de volgende keer veel vlugger

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gezelligheid is even een klus, zeker met de lampjes, maar dan is het begin van de kerst al neergezet. Hans

  BeantwoordenVerwijderen
 9. aha, jij bent ook op de versiertour, céline? :-)))

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een leuke kerst decoratie. Altijd zo fijn, deze tijd van het jaar :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ben HEEL benieuwd naar je kerstmenu. Mijn inspiratie daarvoor is niet opgedoken met de kerstdecoratie. Tips zijn dus welkom :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. dit vind altijd zo leuk aan kerst :)... mijn kerstspulletjes staan ook al tijdje.

  BeantwoordenVerwijderen