zondag 14 oktober 2012

Suikerwafels

Vandaag was het in ons Belgenlandje spannend afwachten naar de uitslag van de verkiezingen. Mensen zatten gekluisterd aan hun tv en/of computer.
Het heeft nog wel iets vind ik, die verkiezingen: samen de uitslag afwachten en oude bekenden tegenkomen aan de stemhokjes. Met dit herfstweer vond ik de verkiezingen best wel gezellig. Iets helemaal anders dus dan die vorige verkiezingen, waar ik ze eerlijk gezegd echt wel beu was. 


En wat past er nu beter bij het gezellig samen afwachten dan zelfgebakken suikerwafels? 



Doordat de wafeltjes twee maal moeten rijzen is er wat werk aan, maar het resultaat was een schot in de roos. Niet alleen bij de gelukkigen die mochten proeven, maar ook bij mij. Ik vind het nog steeds super leuk om te werken met parelsuiker; het gevoel om deeg te kneden met parelsuiker: I love it. Het klinkt misschien raar, maar dat is één van de redenen waarom ik zo graag bak. Het gevoel en het geluid van parelsuiker tussen de gist, de  bloem en de boter. En uiteraard is natuurlijk ook de geur van verse wafels vermengd met de suiker die karameliseert niet te vergeten.  





En weet je wat er het leukste is? Deze wafeltjes zijn een tijdje houdbaar, we gaan er dus nog lekker lang kunnen van genieten.

19 opmerkingen:

  1. En zo doe jij aan 'suikerwafelijzerpolitiek', iets wat dit land meer dan nodig heeft. ;-)

    Groetje

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ja, met lekkere wafels kan dat wachten wel wachten, de uitslag komt toch wel.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ha Céline,

    Je bent een keukenprinses, zo sta je op de foto.
    Ik ruik hier de verse geur van de wafels, heerlijk.
    Hopelijk is de politiek straks ook weer zoet, in plaats van zuur. oma

    BeantwoordenVerwijderen
  4. hmmmmmmmmm .. mijn boxen verstrooien de zoete geur van jouw wafels, celine! :-))

    ik snuif mijn neusje vol .. ;-))

    BeantwoordenVerwijderen
  5. mmmm, dat ziet er goed uit, zo'n warme suikerwafel is heeeeeel lekkerrrrrrrr:)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. yummy, hier hoeven ze niet lang houdbaar te zijn...mijn vriend is een echte snoepkont ...lol

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hmmmm ik wil ze nu hihi
    Ik volg je trouwens nu op BlogLovin!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ze zien er goed uit, krijg gelijk trek hierin haha :D
    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Nomnomnom! Hier thuis lusten ze ook wel wafels :D Heb je mss het recept van de wafels? ^-^ Ik ga ze deze week zeker eens maken!:)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik baseer me hierop: http://koken.vtm.be/recept/suikerwafels ik gebruik wel 50g minder parelsuiker en wat minder gist. Normaal komt er nog een filmpje van dit recept op mijn blog ;-)

      Verwijderen
    2. Oh dank je ^-^ Ben al benieuwd naar het filmpje! :D

      Verwijderen
  10. Ik heb een vraag: als ik parelsuiker in het wafelbeslag doe, gaat de eerste wafel uitstekend, maar als die eruit is blijft er gesmolten parelsuiker achter in het wafelijzer. Die begint al meteen te verbranden en dan moet ik dus eerst alles schoonmaken voordat ik de tweede wafel kan bakken... doe ik iets verkeerd?? Dank jullie wel voor de reacties alvast.

    BeantwoordenVerwijderen