zondag 9 augustus 2015

Recept: pasta met look en geroosterde tomaatjes

Wat ben ik aan het genieten van de zomer! Deze week deden we nog eens, gezellig met de familie, een barbecue. Niets zo leuk als heerlijk genieten in de zon.
En ik heb eindelijk geleerd om me goed in te smeren.  Joepie, geen verbrand velletje meer!

Vandaag een lekker, zomers gerechtje. Smakelijk!



Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 1 doosje kerstomaten
  • 200 gram fijne pasta 
  • 2 teentjes look (fijn gesneden)
  • peper en zout
  • oregano en basilicum (vers of gedroogd)
  • Vers geraspte Pecorino 
  • Een hand vol pijnboompitten
  • Scheutje olijfolie
Hoe maak je het? 
  1. Kook de pasta gaar zoals op de verpakking wordt aangegeven.
  2. Giet de pasta af en gebruik de zelfde kookpan voor het vervolg van het recept. (Minder afwas!)
  3. Verhit wat olijfolie in de pan.
  4. Voeg de look toe en laat twee minuten zachtjes bakken.
  5. Voeg de tomaatjes toe en laat even meestoven.
  6. Kruid met peper, zout, oregano en basilicum.
  7. Voeg de pecorino en de pijnboompitten toe.
  8. Serveer met de pasta.
  9. Jummie!

Ps: de lezers die in de vorige post opmerkten dat ik mijn vriend niet 'een beetje' mis, maar heel veel: jullie hebben allemaal gelijk! Maar nog 9 dagen en ik zie hem terug. Joepie!

17 opmerkingen:

  1. Simpel, mooi én lekker, Céline !
    Lie(f)s.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. zo simpel, ik ga dat toch eens proberen.
    Ik kan mij inbeelden dat je je vriend mist. Het weerzien zal wellicht een hoogtepunt worden. Geniet er van!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ziet er er een erg lekker receptje uit!
    De eenvoudigste receptjes zijn meestal de lekkerste.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat je je vriend heel hard mist geloof ik maar al te best Céline! Gelukkig heb jij je kookkunst om dat gemis een beetje te temperen... bedankt voor dit weer heerlijk ogend recept!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. dit ziet er weer goed uit, het is weer een receptje dat ik ga proberen!
    ...en ik heb er al veel gemaakt en ze zijn allemaal even lekker

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mmmm klinkt alweer lekker! Lookbekje achteraf? ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. JUmmie, look en tomaat zijn perfect voor elkaar - maak dit ook vaak maar dan zonder pijnboompitten en met veel basilicum.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Weeral lekker receptje dat niet veel tijd en moeite kost. In de zomer vind ik dat belangrijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. dit ziet er piccobello uit Céline

    groeten

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ziet er lekker uit en gemakkelijk.
    Deze ga ik binnenkort eens proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Klinkt heel lekker en ook wel simpel. Bedankt voor het delen.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Oh mai, dit klinkt lekker :-D Dit ga ik eens proberen binnenkort.

    xoxo
    www.its-dash.com

    BeantwoordenVerwijderen
  13. lekker italiaans, céline! ;-))

    geniet lekker verder van deze heerlijke zomer! :-))

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Nooit gedacht om het zo te doen met de tomaatjes :) Ik zou al zitten af te tellen!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Mmmmm klinkt héérlijk! Weeral een top gerechtje.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. zoiets mag vrouwlief me altijd voorschotelen... ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Dit ziet er weer heerlijk uit! Goed gerecht!

    BeantwoordenVerwijderen