Wok, het is iets wat ik vaak bestel op restaurant. Het is ook iets wat ik zelf heel vaak maak.
Het is niet moeilijk en bovendien is het erg gezond.
Mijn favoriete manier van wokken is met tofu. Het is iets wat velen hun ogen zal doen fronsen. Tofuwatte?
Tofu is een product gemaakt van sojabonen. De sojabonen worden gemalen, waardoor er een soort sojamelk ontstaat. Door hier plantaardig stremsel aan toe te voegen ontstaat tofu. De manier waarop tofu gemaakt worden lijkt dus een beetje op die van kaas.
Maar vergis je niet: tofu smaakt helemaal niet zoals kaas!
Eigenlijk smaakt tofu naar niets. Naar niets? Jaja, en dat is net het positieve eraan!
Tofu heeft namelijk de eigenschap om heel wat smaken op te nemen. Het is dus eigenlijk een echte smaakbom, en jij kiest de smaken. Super toch?
Hierboven zie je een blokje tofu. Het is tegenwoordig te verkrijgen in elke supermarkt en staat bij de vegetarische producten.
Het is belangrijk om voor het verbruik de tofu te laten uitlekken. Nadien dep je de tofu goed droog met wat keukenpapier.
Snij de tofu in blokjes en leg deze in een diep bord. Kruid met wat peper en overgiet met wat sojasaus. Sojasaus vind je in de supermarkt in de afdeling met de Oosterse producten.
Laat ongeveer 10 minuten marineren. Kies voor zoute sojasaus en niet voor de zoete variant!
Nadien laat je de tofu uitlekken op wat keukenpapier. Bewaar de sojasaus.
Je kan de groentjes allemaal zelf snijden, maar soms heb je daar gewoon de tijd niet voor.
En dan gebruik ik een wokmix uit de supermarkt. Deze keer gebruik ik een wokmix uit Delhaize. En ja hoor, dat is ook erg lekker.
Bak de tofu in wat neurale olie (zoals rijstolie of arachideolie). Gebruik een wokpan met een antikleeflaag. Bak de tofu tot hij goudbruin is. Nadien doe je de tofu uit de pan en laat je deze even uitlekken op wat keukenpapier.
Doe opnieuw wat olie in de pan en bak de groentjes op een hoog vuur tot ze beetgaar.
Kook ondertussen de noedels zoals te lezen staat op de verpakking.
Voeg de blokjes tofu opnieuw toe. Roer goed door en voeg de sojasaus toe. We kruiden niet met zout, omdat de sojasaus reeds een zoute smaak heeft.
Voeg wat sesamolie toe. Dit zorgt voor een geroosterde smaak.
Voeg tot slotte de noedels toe.
Smakelijk!
Dit kende ik nog niet! Wat een leuk woord 'tofu'. XO
BeantwoordenVerwijderenp.s. op mijn blog mag ik twee armbandjes weggeven! klik hier!
'k Steek m'n neus op Céline, mag het ? 'k Lust het niet, eerlijk... Misschien leer ik ooit nog tofu eten... De rest van je bordje eet met volle goesting op !
BeantwoordenVerwijderenLie(f)s.
Ik heb het toch meer voor quornblokjes in de wok
BeantwoordenVerwijderenik vind wokgerechtjes ook zo tof, lekker en snel klaar!
BeantwoordenVerwijderenTofu ken ik van naam (als vleesvervanger), maar at het nog nooit
Oh dat ziet er wel lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenZiet er lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenDit ziet er lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenwat ziet dat er lekker uit zeg! Jammie
BeantwoordenVerwijderentofu .. ik leer hier wat bij Céline
BeantwoordenVerwijderenik zal dat toch eens moeten proeven
groeten
Het is leuk om te lezen hoe jij een recept uitlegt. En het ergste is ;-) dat een mens goeting kijgt om het nog te proberen ook hahaha!
BeantwoordenVerwijderenZiet er erg lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenx
mmmm dat eet ik graag, wok met tofu en groentjes
BeantwoordenVerwijderenIk ken tofu al heel lang maar ik heb het nog nooit gegeten. Velen zeggen dat het naar kip smaakt.
BeantwoordenVerwijderenIk ken het eigenlijk niet. Misshien maar eens proberen want het ziet er wel lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenik ken het ook niet, maar dat gerecht ziet er echt lekker uit hoor.
BeantwoordenVerwijderenik hoorde er wel eerder van maar leek mij niet echt smakelijk tofu haha..
BeantwoordenVerwijderenmaar hier ziet het er goed uit!
ik volg je via bloglovin
liefs
hmmm .. lekker!
BeantwoordenVerwijderenik heb ook liever tofu dan quorn! :-))
Oeh, dat ziet er lekker uitt!! Ik volg je nu via bloglovin :)
BeantwoordenVerwijderen