dinsdag 19 juni 2012

Yogy* frozen yoghurt

Het voorbije weekend bracht ik een bezoekje aan Yogy* frozen yoghurt in Gent.
Ik had een blokpauze verdiend: het perfecte moment om Yogy* eens uit te testen.
Er lijkt wel een nieuwe trend te zijn gezet: bevroren yoghurt. Het is een goed alternatief voor het vette roomijs en het moet bovendien niet onderdoen qua smaak. In Amerika is dit concept trouwens al even goed ingeburgerd als dat van Starbucks of McDonalds, dat beloofd!
Onlangs bezocht ik Moochie, waar ik enorm verrast was van het lekkere yoghurtijs. Ik kon dus niet wachten om de vergelijking te maken met Yogy*.Moochie mag dan wel gelegen zijn in het toeristisch centrum van Gent, de locatie van Yogy* moet daar niet voor onderdoen. Midden in het hippe studentencentrum vlakbij de Vooruit, vinden we de winkel van Yogy* terug. Op het moment dat ik de zaak bezocht, waren er geen andere klanten aanwezig. Dit kon zijn doordat het weekend was en de meeste kotstudenten thuis zaten. Het kon ook liggen aan het feit dat het al laat op de avond was. Nevermind, ik moest niet lang aanschuiven. Hoe sneller ik kon proeven van Yogy*, hoe beter!
Het interieur is sober met roze tinten. Het is groter dan Moochie, maar op de één of andere manier vond ik het interieur van Moochie toch net iets leuker.
Tijd om te proeven! Ik koos een klein ijsje met één topping. Als studente kreeg ik een topping gratis erboven op. Als troost tijdens deze moeilijke studeerperiode, yes!
Er waren heel wat toppings en als twijfelaar wist ik niet echt wat kiezen. Ik vroeg de verkoopster wat ze allemaal in petto hadden. 'Alles wat je kan zien', vertelde ze mij. Jammer dat er geen naamkaartjes bijstonden, zo ik bijvoorbeeld niet zien welke soorten coulis ze allemaal hadden. Om de vergelijkingstest eerlijk te laten verlopen, koos ik voor hetzelfde als bij Moochie: een topping van aardbeien een aardbeiencoulis. Jammer dat er slechts één smaakje was bij het yoghurtijs zelf: natuur.


En dit was het dan: mijn eerste yoghurtijsje bij yogy*. Jammer dat de coulis er niet zo mooi op gegoten was, waardoor ook mijn servetje al meteen zijn diensten kon bewijzen.
Ochja, het zag er misschien niet zo mooi uit, maar de smaak zal er niet door veranderen.
Uiteindelijk mag ik concluderen dat dit ijsje erg lekker en fris was, ook de coulis was héérlijk!
Dit ijsje heeft wel wat meer de typische smaak van yoghurt als bij ijs bij Moochie. Dit kwam waarschijnlijk doordat ik bij Moochie koos voor het bosvruchten-ijs.

Het Yogy*-yoghurtijs is gemaakt van 100% natuurlijke producten en bovendien word het vers bereid op het moment van de bestelling.
Frozen yog(h)urt: een laag vetgehalte, weinig calorieën en een zelfgekozen topping.

De vergelijking tussen Yogy* en Moochie:


Moochie: Gelegen in het toeristisch centrum, in een leuk en gezellig interieur.
Keuze uit drie soorten yoghurtijs: natuur, bosvruchten en passievruchten.
Bovendien is er heel wat keuze tussen talrijke toppings en sausjes en staat alles aangeduid met een naamkaartje. Er is de mogelijkheid om in te checken via Foursquare, een applicatie voor de smartphone. Hierbij krijg je een gratis topping naar keuze. Bovendien is Moochie ook het goedkoopst wat frozen yog(h)urt betreft in Gent (al is het maar een kwestie van enkele tien eurocentjes).

Yogy*: Een grotere winkel gelegen in het studentencentrum van Gent. Alweer heel wat keuze uit allerlei toppings, onder meer de hippe macarons! Bovendien zijn bijna alle toppings helemaal Gents.
Wel is er maar een soort yoghurtijs, maar daar zal -denk ik- snel verandering in komen.
Bovendien is er in de maand juni een gratis topping voor al die studerende studenten. Het ideale moment om dit nieuwe concept ook eens te komen proeven!Wat me eigenlijk een raadsel zal blijven is het feit dat het Moochie frozen yogurt is en Yogy* frozen yoghurt.

Wil je zelf ook eens de vergelijkingstest doen?

Yogy* frozen yoghurt
Walpoortstraat 2
9000 Gent
Website: http://www.yogy.be/
Facebook: Yogyfrozenyoghurt
Twitter: @yogyfrozen

Moochie frozen yogurt
Klein Turkije 14
9000 Gent
Website: http://www.moochie.be/
Facebook: Moochiefrozenyogurt 
Twitter: @moochie_FroYo21 opmerkingen:

 1. Ik heb zelf ook de vergelijkingstest gedaan en moet zeggen dat ik Yogy beter vond. De verse yoghurt zal waarschijnlijk hierin de doorslag geven.
  Ook het interieur spreekt me meer aan doordat het minder schreeuwerig (Moochie lijkt wat op een Amerikaanse keten) overkwam. Vind't ook wel leuk dat er aandacht is voor andere Gentse initiatieven en ondernemers.
  Jammer van de presentatie van de frozen yoghurt, de mijne zag er anders wel fantastisch uit.
  Al bij al kon ik van beiden genieten! Dus alvast 2 aanwinsten voor Gent!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Even opgezocht in de Oxford Advanced Learner's Dictionary, maar beide schrijfwijzen zijn goed..ze hadden er zelfs nog 'yoghourt' van mogen maken! :-)
  Om het even..het gaat om de smaak...en ik ben al een tijdje fan van yoghurtijs..lekker fris.
  Als ik weer eens in Gent ben ga ik eens op zoek! :-)
  Groetjesss!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Staat op hun website waarom Frozen Yoghurt met een 'h':
  http://www.yogy.be/frozen-yogurt-of-frozen-yoghurt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aha, dat had ik niet gezien. Wel een goede keuze van schrijfwijze dan! Het mysterie is hierbij opgelost ;-)

   Verwijderen
 4. ik kom wel eens in Gent, maar van Yogy en Moochie had ik nog nooit geoord...

  wellicht loop ik er achteloos aan voorbij...

  de volgende keer, let ik beter op...

  beloofd !

  groeten

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nee,mijn smaak is niet zo verfijnd. En ik onthoudt niet alles, soms lust ik wel een softijsje, maar dat ook niet altijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ziet er lekker uit, alleen een beetje ver weg voor mij ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hey Céline, interessant artikeltje, leuk geschreven!

  Aangezien smaak subjectief is, nodigen we iedereen uit om zelf op ontdekking te gaan en te komen proeven, liefst bij beide ;).

  Eén element zou ik nog willen verduidelijken: ook onze frozen yogurt is gemaakt met verse, biologische yoghurt, jawel, van Belgische bodem, mocht je twijfelen. Het leek wat in het ongewisse te blijven...

  Enjoy froyo!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. zelf heb ik geen ijsmachine(vroeger wel), maar mijn vriend wel, en soms maak ik zelf ijs. Dus soms ook yoghurtijs, en het lekkerste vind ik die als er cactusvijgen in de winkel liggen, mmmmmmmmmm

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben zelf een mega-frozen yogurt fan. Afkomstig uit Nederland, maar sinds vorig jaar op kamers in Gent. Heb zelf ook in een frozen yogurt zaak gewerkt in Amsterdam. Dus moest ik natuurlijk beide gaan smaken. Mijn mening:

  - Een leuk aanbod aan froyo smaken en toppings bij Moochie. Weliswaar kan je er ook van op aan dat dit met poedertjes wordt gemaakt en dus een aangekochte mix is. Smaakt exact hetzelfde als wat wij serveerden in Amsterdam. Maar dat hoeft niet in de weg te staan dat 't aardig en verfrissend is. Breakfast-froyo vond 'k ook wel geinig.

  - Yogy heeft maar één natuur-smaak. Lijkt meer op het succesconcept van Frozz in Nederland. Eigen verse bereiding met echte natuurlijke producten. Claimen ook dat het 100% natuurlijk is. Je smaakt ook echt wel het verschil.
  Leuk interieur, leuke outfits. Ook een creatieve invulling wat toppings betreft.
  Ietsje duurder, maar die 20cent meer wil ik wel geven voor een verse bereiding.

  Over smaken kan steeds gediscussieerd worden. Het zijn 2 verschillende concepten met elk hun eigen troeven. Ik vind het vooral positief dat froyo ondertussen ook in België te verkrijgen is! En nog beter, in Gent!

  TIP! De lepeltjes bij Yogy zijn superleuk! Even afspoelen en je kan ze zo hergebruiken. M'n neefje en nichtje zijn er alvast gek op.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Jan,

   Het is leuk om jouw comentaar te lezen. Ik leer ook bij over yogurt wereld ;-)


   Groetjes

   Verwijderen
 10. Zoals jij het beschrijft, is lekker wel tien vingers lang! Beide schrijfwijzen zijn goed, Céline. Yogurt komt je vaker in het Engels tegen, maar 't is even lekker, hoor! ;-)

  Groetje

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Bevroren yoghurt, nog nooit van gehoord. Ik zou het wel eens willen proeven.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik heb er vaak over gehoord dat celebrity's het eten enzo. Ben wel benieuwd eigenlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. De volgend keer dat ik in Gent ben zoek ik die adresjes op. Het is een gezond alternatief en joghurt met of zonder h ;-) eet ik elke dag.Nog het allerbeste voor de examens!!.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Is het dan zo veel lekkerder dan een soft-ijsje? (die dan goed bereid is met verse producten)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. awel normaal ging ik morgen na mootchie ma ni ga ik toch de andere is proberen kan erna nog altyd terug gaan e hihi ik ben er toch verzot op hoop dat er in dendermonde binnekort ook 1 komt dan word ik alvast vaste klant

  BeantwoordenVerwijderen
 16. awel normaal ging ik morgen na mootchie ma ni ga ik toch de andere is proberen kan erna nog altyd terug gaan e hihi ik ben er toch verzot op hoop dat er in dendermonde binnekort ook 1 komt dan word ik alvast vaste klant

  BeantwoordenVerwijderen