zondag 22 mei 2016

Recept: zomertaart met Italiaanse room

Onderstaand recept komt uit het nieuwe boek van Janneke Philippi. Bestellen kan hier: klik!


Voor 8 personen:
  • 60 gram ongezouten boter (kamertemperatuur)
  • 150 gram bloem
  • 50 gram suiker
  • 1 eidooier
  • 1 eetlepel melk
  • 1 eetlepel tijmblaadjes
  • 250 gram mascarpone
  • 125 ml slagroom
  • 3 eetlepels poedersuiker
  • 200 gram rode bessen
  • 125 gram frambozen
  • 100 gram blauwe bessen
Hoe maak je het?
  1. Kneed in de keukenmachine of met de mixer van de boter, bloem, suiker, eidooier, melk en een mespunt zout een samenhangend deeg.
  2. Kneed de tijm door het deeg.
  3. Laat het deeg verpakt in vershoudfolie 30 minuten rusten in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor tot 180°c. Rol het deeg uit tot een ronde lap van 28 cm doorsnede. Bekleed de vorm met het deeg. Leg een royaal vel bakpapier met de blindebakvulling. Bak 15 minuten in de oven. 
  5. Verwijder het bakpapier met de blindebakvulling en bak de deegbodem in nog 5 minuten lichtbruin en gaar. Laat de bodem op een rooster afkoelen.
  6. Klop de mascarpone met de slagroom en de poedersuiker tot een dikke crème. Schep de room in de taartbodem en verdeel er de bessen en de frambozen over.
  7. Bestrooi de taart met poedersuiker. 


8 opmerkingen:

  1. Kan niet slecht zijn, Céline, en dat op een regenachtige avond..., mmm...
    Lie(f)s.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. om van te smullen Céline

    en knap gefotografeerd

    fijne zondagavond

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ik zit al te denken, echt iets voor mij, behalve dat deeg zelf maken, dat gaat een pakje bladerdeeg worden ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dit kan alleen maar heerlijk zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Na een week, is het nog steeds erg lekker om op te eten. Hans

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Oh myyy, weer zo'n lekker receptje! Jummy!

    BeantwoordenVerwijderen