De inspiratie voor dit recept vond ik in de speciale winteruitgave van het Njam!-magazine. Dat magazine staat boordevol recepten en inspiratie voor de koks die tijdens de feesten achter het fornuis staan. Het recept voor het gepocheerde eitje gaf ik een cuisineceline-twist. Het originele recept is terug te vinden in het voorgenoemde magazine.
Wat heb je nodig (voor 4 personen)?
- 800 gram schorseneren, schoongeboend en geschild
- 4 verse scharreleieren
- 1 witte ui
- 400 gram quinoa
- sap van 1 citroen
- een scheut azijn
- maisolie en hoeveboter
- 9 dl groentebouillon
- een scheutje sojaroom
- verse, platte peterselie
- peper van de olen
- fleur de sel
Hoe maak je het?
- Snijd de schorseneren in balkjes van ongeveer een halve centimeter dik en 5 centimeter lang.
- Leg ze in een schaal koud water met citroensap.
- Breek de eieren in 4 kopjes. Breng een ruime pan water aan de kook, samen met een scheut azijn. Pocheer hierin de eitjes voor 4 minuten. Haal ze uit het water met een schuimspaan.
- Snipper de ui heel fijn en stoof hem glazig in een scheutje maisolie. Voeg de quinoa toe en roer goed. Voeg de groentebouillon toe en laat koken volgens de verpakking.
- Giet de quinoa af en voeg een scheutje soja-room toe.
- Bak de schorseneren in wat boter en maisolie. Kruid met peper en fleur de sel.
- Warm de gepocheerde eitjes op, 1 minuut in heet, gezouten water.
- Verdeel de quinoa in kommetjes. Leg hierop het eitje, de schorseneren en wat peterselie.
een verrassend en best aangenaam voorgerecht. Ik zou hier van kunnen genieten, ben het niet zo zeker van de rest van mijn gezin.
BeantwoordenVerwijderenDit ziet er weer verrukkelijk uit!
BeantwoordenVerwijderenHet lijkt wel lekker om te eten. Maar het moet wel ander ook lekker vinden.
BeantwoordenVerwijderenBij ons is weer niet.
Mmm, ik hou van schorseneren... :) Dit probeer ik zeker eens uit!
BeantwoordenVerwijderenZiet er heerlijk uit! Mooie foto's :-)
BeantwoordenVerwijderenZelf eet ik niet graag schorseneren, maar ik moet toegeven dat het er erg lekker uitziet!
BeantwoordenVerwijderenZiet er lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenx
Je maakte 't mooi, Céline. Lekker zal 't zeker zijn !
BeantwoordenVerwijderenLie(f)s.
Oh dit klinkt lekker dit wil ik eens proberen te maken!
BeantwoordenVerwijderenLiefs Nathalie
ik vind gepocheerd ei altijd zo lekker! xo
BeantwoordenVerwijderenSchitterend recept, bedankt! En voor jou:
BeantwoordenVerwijderenAsperges zijn meestal heren,
meerderjarig en gaarne samen.
Zeker, er zijn ook dames bij,
die dragen bessen in de late zomer
en anderen groeien wild en vrij
in Venetië, de eerste dagen van mei
Soms waan ik mij zo'n heer,
(weerbarstig en met een onzeker geweten.
Men kan niet alles van mij eten,
mijn vel moet men eerst terdege pellen,)
een heer, neef van de hoppescheut
en van de schorseneer,
in de bittere aarde geteeld
en éénmaal in het licht, gegrepen
en graag geknepen.
En ook als ik reïncarneer,
dan niet Oosters in een kever
of in een jonge loopse hond
maar als in de tijd van mijn leven
door een prinses vastgebonden,
oprecht rechtop klaargestoomd
en dan glijdend in haar mond.
Een winteravond lang
geurt haar stil water
naar mijn diepe grond.
© Hugo Claus
dit kon ik wel eens maken, ik heb alles al in huis, behalve de schorseneren, die zal ik nog vers moeten gaan halen
BeantwoordenVerwijderenIk moet hier maar eens vaker komen, want ik zie wel hele lekkere dingen er tussen staan die ik wel met mijn prins en prinsesje kan maken.
BeantwoordenVerwijderenLove As Always
Di Mario
Dat ziet er best lekker uit! Zou zelf nooit zo op die combinatie zijn gekomen.
BeantwoordenVerwijderenWauw, dat ziet er heel goed uit joh! Zeker de moeite waard om uit te proberen!
BeantwoordenVerwijderenHmm, ziet er echt heerlijk uit! :)
BeantwoordenVerwijderenWat een verrassend voorgerecht, zeg. Looks yummy!
BeantwoordenVerwijderenik ken de smaken niet helemaal maar zou het heel graag willen proberen!
BeantwoordenVerwijderenZiet er lekker fris uit zo op de foto's!
BeantwoordenVerwijderenXO MK.