maandag 21 april 2014

Boon Resto in Ronse

Onlangs ging ik met een paar vriendinnen naar Boon Resto in Ronse (Oost Vlaanderen).
Al van bij het binnenkomen merkten we dat het een klein, maar gezellig restaurant was. 
Benieuwd wat ik bestelde? Lees dan snel verder. 



De twee chef-koks van dit restaurant, Jeroen Van Riemsdijk en Marc Lambotte, hebben een jarenlange kookervaring (onder andere in de Ancienne Belgique) en richtten zes jaar geleden hun eigen cateringbedrijf 'Kouseband' op.  Naast dat bedrijf hebben ze ook Resto Boon, waar ze al hun creativiteit in kwijt kunnen. 
Alle gerechten op de menukaart zijn huisgemaakt en worden dagelijks bereid met verse ingrediënten. Klinkt goed, niet?

Ik was vooral benieuwd naar de vegetarische opties op de kaart. Op hun website staat namelijk te lezen dat ook vegetariërs ruimschoots aan hun trekken kunnen komen.
Jammer genoeg was er per gang slechts één vegetarische keuze. Het is wel een wisselende kaart, dus wie weet is er in bepaalde periodes meer vegetarische keuze.
Ik koos voor een gevulde aubergine met een puree van venkel (€ 19).



Ik moet eerlijk zijn, ik heb nog nooit. Maar dan ook nog nooit, venkelpuree gegeten. Om de eenvoudige reden dat ik een beetje schrik heb van de smaak van venkel. Ik ben namelijk helemaal geen liefhebber van de anijssmaak. Maar, doordat het de enige vegetarische optie voor het hoofdgerecht was, nam ik een risico. En wat ben ik blij dat ik dat risico heb genomen. Het was heerlijk. Ik ga het zeker zelf ook eens proberen te maken. 
Het gerecht was lekker, goed gekruid en vooral ook puur. En van dat laatste ben ik een grote fan. Voor de lezers die ook graag eens vlees of vis eten: op de kaart is er meer dan voldoende keuze voor jullie. 

Samengevat vond ik dit een klein maar gezellig restaurant met een erg vriendelijke bediening.
Het gerecht was erg lekker en puur. Het was enkel een beetje weinig. Maar misschien is dat wel net goed als je kiest voor een volledige menu met voorgerecht en dessert.


Meer informatie over dit restaurant vind je op hun website: klik hier.
Wil je hier ook eens komen proeven? Vergeet dan vooral niet te reserveren.

23 opmerkingen:

  1. vegetarisch is niet écht aan mij besteed, hoewel ik enorm graag groenten eet. Maar een stukje vis of vlees eet ik er toch graag bij, anders heb ik niet echt een voldaan gevoel.
    Het restaurant ziet er een aanrader uit, te onthouden als we eens in de streek zijn

    Groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wauw ziet er verder erg goed uit mooie foto's ook! liefs en fijne Pasen nog! x

    BeantwoordenVerwijderen
  3. 'k Heb ook schrik van venkel, Céline. Mooi opgediend, maar klein... Je zult wel niet met honger van tafel gegaan zijn... Het superleuke is 'voetjes onde tafel schuiven' !
    Lie(f)s.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik ben een echte viseter, dus dat zou ik dan besteld hebben, maar het ziet er absoluut niet slecht uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een leuk restaurant! Lijkt me erg gezellig, en het eten lijkt me lekker! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik heb dat ook nog nooit gehad! Denk ik, en ik denk ook niet dat dat er van gaat komen. Ik bestel altijd iets wat ik ken, dan lust ik het tenminste.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. met venkel... bij mijn weten heb ik dat niet niet geproefd Céline

    wie weet wel binnenkort....

    groeten

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik heb wel eens venkel gehad, een hele aparte smaak (vind ik!) aha!

    Ik volg je via bloglovin' :)
    Nog een fijne pasen!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Yummmm, ziet er goed uit!!
    Misschien vind je het leuk om mee te doen aan mijn win actie?...
    WIN: €50 shoptegoed voor Treatwell; in een giveaway op mijn blog!
    €50 BEAUTY BEHANDELING VIA TREATWELL GIVEAWAY HIER
    xo.
    FROM HATS TO HEELS

    BeantwoordenVerwijderen
  10. ik krijg zowaar het water in mijn mond als jij vertelt hoe lekker het is, céline! :-))

    jammer dat het zo ver is voor ons! :-))

    BeantwoordenVerwijderen
  11. gevulde aubergines eet ik regelmatig, naar aanleiding van een turks gerecht:
    http://www.smulweb.nl/recepten/1371195/Patlican-karniyarik-gestoofde-aubergines-op-zn-turks
    maar met venkel at ik het nog niet, wel al zonder gehakt natuurlijk

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Zelf hou ik ook niet van venkel, dus ik kan je aarzeling deze optie op de menukaart te kiezen goed begrijpen. Maar kijk eens, je hebt je toch aan dit avontuur gewaagd en bent er ook nog voor beloond door de heerlijke smaak er van!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Fijn dat t zo lekker was! Het lijkt inderdaad wel een beetje weinig haha :P ik ben wel iets meer van de groetere porties ;) maar it looks gooddd :D

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ziet er wel een leuk restaurantje uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Het ziet er alleszins ongelooflijk lekker uit! :D

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Had ik dit adresje maar eerder gelezen! Ik reed door Ronse op weg naar Ellezelles ... Ik hou wel van venkel dus dat gerecht zou ik zeker gelust hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. ik zou zelf niet zo snel zoiets bestellen omdat me idd niet lekker lijkt....daar in tegen ziet er wel lekker uit dus misschien is dat juist wel

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Het ziet er wel erg lekker uit, hoewel ik normaal niet zo snel voor iets met venkel zou gaan...

    BeantwoordenVerwijderen