zaterdag 18 mei 2013

Volta in Gent

Onlangs was ik drie jaar samen met mijn vriend. De tijd vliegt. En als zeker als het een leuke tijd is. 
Omdat we drie jaar samen waren, reserveerden we een tafeltje in Volta te Gent.

Bron foto: yozo.be

Volta is een voormalig omvormingsstation van Electrabel. Het is gelegen in de Groene Vallei te Gent. Vorig jaar wilden we hier ook gaan eten, maar jammer genoeg was alles toen al volzet. Deze keer reserveerden we dus op tijd. En dat is nodig. De tafels zijn hier blijkbaar erg begeerd. 
Met het interieur zitten ze hier alvast goed. Het is op zijn minst een interieur om 'wauw' over te zeggen: hoge plafonds, prachtige lampen en niet te vergeten: de open keuken.

We hadden gereserveerd om 19u30. Bij het binnenkomen van Volta werden we vriendelijk ontvangen door een jonge dame. Ze nam onze jassen aan die in een beveiligde ruimte belandden en begeleide ons nadien naar onze tafel. We zaten juist naast de open keuken. Ik had een prachtig zicht op de keuken. Meer moet ik niet hebben.
Het viel me trouwens onmiddellijk op hoe stil het daar was. Het keukenpersoneel is heel goed op elkaar afgestemd. En daar kan ik alleen maar respect voor tonen.
We kozen voor het klassieke dinermenu:

Duinasperges - gerookte paling, dragonmelk

Zonnewortel - gekookte beenham, muskaatnoot

Mosterdblad - Zandwortel, rode poon

Kalkoen bovenbout - groene asperge, bonekruid

Flan caramel, ijzerkruid, koffie

Rabarber, citroen, hooi

Als hapje kregen we een gefrituurd koolblad met een dipsausje. Het was alleszins een heel goed begin. Nadien volgde het menu. Telkens en één voor één waren de gerechten heerlijk.
Maar echt, lekker. Een sensatie in de mond. 
Alles was super goed afgekruid en alles paste bij elkaar zoals ik en mijn vriend dat doen. Perfect!
Bovendien zag het er ook allemaal nog eens heel mooi uit. En gelukkig had ik mijn gsm bij om al die pareltjes vast te leggen:

Duinasperges met gerookte paling en dragonmelk
Zonnewortel met gekookte beenham en muskaatnoot


Mosterdblad met zandwortel en rode poon

Kalkoen-bovenbout met groene asperge en bonekruid

De vegetarische versie met een gepocheerd ei

Flan caramel met ijzerkruid en koffie

Rabarber met citroen en hooi

Elk gerecht was een avontuur voor onze smaakpapillen. Vooral de flan caramel met ijzerkruid was onze favoriet. Jammer dat het zo snel in onze buik verdwenen was. De combinatie van het ijzerkruid, de flan caramel en de koffie: 'mmm'. Zoals ze het in het tv-programma 'Komen Eten' zouden zeggen: een culinair orgasme. Het meest speciale was ongetwijfeld het ijs van hooi. Jawel, van hooi.
Het eerste waar ik aan dacht toen ik er van at was het moment dat ik als klein meisje op ponykamp op de hooizolder mocht slapen. In combinatie met de rabarber was ook dit een echt avontuur voor onze smaakpapillen.
Niet te vergeten heb ook ik, als vegetariër, volop van alle gerechten kunnen genieten. In alle gerechten werden vlees en vis perfect vervangen. 

Het gekozen menu kost 65 euro per persoon. We vonden dit menu allebei meer dan zijn geld waard.
Je krijgt topeten, waar iemand zijn hart en ziel heeft ingestopt. En dat proef je.
En het zit hem vaak in de kleine dingen. Zo is het zwarte lijntje bij de groene asperges gemaakt van groentjes die op een lage temperatuur zwart worden gemaakt in de oven. Heel veel werk voor zo een klein zwart lijntje, maar het is het wel waard. 
Bovendien krijg je er een piekfijne en vriendelijke bediening bij. We hebben nooit lang moeten wachten op de gerechten en we werden hartelijk ontvangen. 
Als het aan mij ligt, gaan we hier volgend jaar zeker terug. 

Het restaurant heeft trouwens ook een erg leuke site, zeker eens het bekijken waard.
De website kan je hier terug vinden: klik hier

20 opmerkingen:

  1. Allemaal héél speciaal! Het zal best lekker zijn. Maar toch kleine porties vind ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. haha, ja, leuk zeg, hoe je dat ervaart.
    Ik ben van veel en snel, dat ken je vast wel.
    Nee, dat genieten van de smaak en zo, daar ben ik dan meestal te hongerig voor.
    Daarom juist zo interessant hoe jij het beleeft, prachtig.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ziet er goed uit!! Leuk om je review ervan te lezen!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oh dat ziet er erg goed uit. Leuk artikel!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. die combinaties zijn eigenlijk goed om zelf eens te proberen. Ik werd eens getrakteerd om 1* te gaan eten, dat zag er ook allemaal zo uit, maar lekker dat dat was,ik denk dat ik nu vlug wat ga eten :o)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. pfoe 65 euro is niet niks, maar het lijket allemaal wel heel erg lekker

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Gelukwensen, Céline, 3 jaar samen met jouw 'Prins'... !
    Te zien en te lezen is 't zijn geld waard ! Levensgenieters zijn jullie !
    Lie(f)s.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Gefeliciteerd met jullie driejarig samenzijn! Zo te zien hebben jullie heerlijk gegeten :)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hé, die kende ik nog niet :-) goede tip voor als ik nog eens naar Gent kom (wat regelmatig zo is, aangezien de helft van mijn familie daar woont ;-))

    BeantwoordenVerwijderen
  10. gefeliciteerd met jullie drie jaar samenzijn! het klinkt allemaal heel lekker, en het ziet er goed uit:)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ziet er echt goed uit! gefeliciteerd :)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Gefeliciteerd! Leuk dat jullie op zo'n manier uit eten gaan :)

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Gefeliciteerd..
    Het eten ziet er bijzonder uit..bedankt voor je reactie..

    New blogpost: beauty review..

    BeantwoordenVerwijderen
  14. dat was een culinaire verwennerij
    proficiat ook met je 3 jaar samenzijn

    BeantwoordenVerwijderen
  15. heb er ook alleen nog maar goede dingen over gehoord. Iedere keer als ik er langskom, denk ik eraan dat ik dringend eens moet reserveren

    http://kimslittlebakery.blogspot.be/

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Gefeliciteerd, Céline! Jullie hebben dat duidelijk bekoorlijk lekker gevierd!

    Groetje

    BeantwoordenVerwijderen
  17. jeetje, wat ziet dat er allemaal lekker uiti, céline!
    en nog zo mooi gepresenteerd ook!!

    een dikke proficiat met jullie samenzijnverjaardag, hoor! :-))

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Proficiat! En wat een leuk uitje, ziet er een geweldige plek uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Ziet er leuk ik! Ik heb binnenkort ook een bezoekje gepland, kijk er nu nog meer naar uit :)

    BeantwoordenVerwijderen