woensdag 22 mei 2013

Experimenteren met rabarber en frangipanetaart


Dit weekend bakte ik een frangipanetaart. Het is een echte klassieker en nog altijd een echt succes. Ik gebruik het recept van mijn mama. Dat is jammer genoeg een goed bewaard geheim in de familie. Het recept kan ik dus niet delen met jullie. Foto's kan ik uiteraard wel delen met jullie. En dat is toch ook al iets, niet?
Ik heb de taart versierd met eetbare bloemetjes uit de tuin. Altijd een leuke tip: zoek eens in boeken of op betrouwbare sites welke bloemetjes er allemaal eetbaar zijn. Wie weet ontdek je wel een schat in jouw eigen tuin.


Nog zo een schat in de tuin is rabarber. Ik ben momenteel volop aan het experimenteren met de rabarber in onze tuin. Ik zou zo graag eens de perfecte rabarbercake bakken. Hiermee bedoel ik een cake die iedereen lust, ook de 'niet-liefhebbers' van rabarber. Zoet en toch met een lichte zure toets, moet lukken, toch?
Alleszins, ik denk dat we hier nog veel rabarbercake zullen eten. En hopelijk kan ik hier snel met jullie het ultieme recept voor een lekkere, smeuïge rabarbercake delen. 

Na mijn eerste poging zag hij er zo uit:


Naar mijn mening kan hij er veel verfijnder uitzien. Smeuïg was hij alleszins al. Nu nog een zoet met een lichtzure toets en een mooier uitzicht. Rabarber hebben we in de tuin alleszins nog genoeg.

Groetjes,
Céline

Ps: Bij mijn grootouders is er een lammetje geboren, schattig toch? 

19 opmerkingen:

  1. Awel ik heb het perfecte recept voor rabarber. Iedereen lust dat omdat de appeltjes de smaak neutraliseren. Is hier een veel gevraagde favoriet op het werk.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik had ook al gedacht aan appeltjes, blijkbaar werkt dat dus! Ik zal eens aan de slag moeten gaan met appeltjes!

      Verwijderen
  2. Een échte 'Keukenprinses' !
    Lief hé, Céline, een lammetje...
    Lie(f)s.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik vind die rabarber cake er al heerlijk uit zien zo!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hij ziet er wel erg lekker uit! Ik ben benieuwd naar de smaak.. Jammer dat je ons niet allemaal een stukje kunt laten proeven haha

    BeantwoordenVerwijderen
  5. een rabarbercake had ik nog nooit van gehoord..

    niet te zuur?

    groeten

    BeantwoordenVerwijderen
  6. De taart ziet er heerlijk uit, en ik ben heel benieuwd naar de smaak van rabarbercake, ik heb geen idee hoe dat moet smaken.. dat lammetje is echt supercute :)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat lief zo'n klein lammetje!
    Nu de rabarber weer groeit of moet ik zeggen bloeit,kan er weer lustig rabarbertaart gemaakt worden.Een klein beetje appels erbij verzacht het zure gevoel en wat amandelpoeder maakt het helemaal af!! Morgen maakt ik me er eentje!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Klinkt alvast als een heerlijke combinatie! En wat een geweldig leuke foto van jou ;-) Het lammetje ziet er idd cute uit

    BeantwoordenVerwijderen
  9. ohhh .. wat een lief lammetje, céline!!

    njammie, njammie, rabarber! :-))
    ik ben zot van rabarber! nu onze hof er weer vol mee staat is het hier alle dagen rabarberkermis, in alle mogelijke bereidingen (cake, mousse, gelei, sap, crumble, ..)! :-))
    gisteren nog 'n lekkere taart gebakken.
    maar inderdaad, niet iedereen is liefhebber van deze zure groente! ;-))

    BeantwoordenVerwijderen
  10. ik ruik de lekkere rabarbertaart bijna tot hier ....
    Lief ook dat lammetje

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hmmm, klinkt heerlijk! Ik ben dol op rabarber, en frangipane kan er ook altijd wel in. Heel cute lammetje ook :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. frangipane wordt altijd gemaakt met abrikoos, ik heb ook al eens aardbeien en bosvruchten gebruikt, alles is eigenlijk lekker.
    Mensen met een goed frangipane recept geven het spijtig genoeg nooit vrij :-(

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Bedankt voor je reactie..Heerlijk die taart en lammetjes zijn altijd zo schattig

    New blogpost: outfit..

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Rabarber lust ik in eender welke bereiding; een smaak met voorkeur. Helemaal anders wordt het met zulke lammetjes als die op het bord van gewetenloze smakmuilen moeten terechtkomen. Niet op het mijne dus.

    Groetje

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Het is maar net wat je dan jammer vndt he. Maar evengoed, ieder zijn smaak he! Ik ben van de gemakzucht, en fijn lezen wat anderen bezighoudt.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Rabarber vindt ik zo lekker! Ik heb er nog nooit taart van gemaakt dus leuke tip.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Het ziet er beide erg lekker uit!
    En dat lammetje, lief!

    BeantwoordenVerwijderen