zaterdag 29 december 2012

Kerst 2012

Met wat vertraging, de voorstelling van het kerstmenu 2012:

Dit jaar mocht ik me bij mij thuis volledig uitleven in de keuken op kerstavond.
Op het menu:
- Aperitief

- Pompoensoep met een groot korstje
- Kipfilet met pepersaus, een warm peertje met rode besjes, witloof, kroketjes uit de oven, afgewerkt met een zalfje van aardpeer en oesterzwammen. (Voor de vegetarische versie koos ik voor een Quornfilet met een pepersausje)
- Ijs, gekozen door de mama


De pompoensoep met het korstje was alweer een schot in de roos. Voor de mensen die hier nog nooit over gehoord hebben: klik hier.
Deze keer voegde ik een knolselder en heel wat kruiden toe, waardoor ook de personen die het graag wat pittiger hebben, tevreden waren.
Ik koos ervoor om kroketjes in de oven te maken, omdat deze gezonder zijn, maar ook omdat je dan niet steeds moet weglopen van de tafel om naar de frituurketel te lopen. En ook deze vielen in de smaak. Probeer het zelf maar eens uit.

Op kerstdag had de oma de traiteur zijn werk laten doen. Jammer genoeg hebben de traiteurs van tegenwoordig nog steeds niet veel verstand over vegetarische gerechten.
Dus zorgde ik voor mijn eigen gerechten, iets wat ik eigenlijk niet zo erg vind.
Vooral niet als je te horen krijgt: 'Wat heeft Céline? Dat ziet er veel lekkerder uit.'
Daar doen we het voor.

19 opmerkingen:

  1. Waw dat ziet er echt lekker uit! :) Ik krijg echt wel honger nu ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die pompoen soep lijkt me heerlijk. Laatst voor het eerst pompoensoep gegeten, eentje met kerrie, chillipeper en creme fraiche. Overheerlijk.
    xoxo

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat ziet er 'beroeps' uit, Céline !
    Lie(f)s.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Je hebt flink je best gedaan, ziet er heerlijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik moet je feliciteren, toen ik hier op jouw blog kwam werden mijn ogen spontaan gestreeld. Heel knappe presentatie, heel mooie hoofding, nodigt uit om verder te bladeren. En dat moet de bedoeling zijn van een goede hoofding, natuurlijk.

    Wat jouw culinaire talenten betreft: ik ben blij dat jij mijn dochter niet bent. Grapje, hoor, ik zou veel te veel genieten van jouw talent.
    Die foto's van jouw creaties zijn super! Wie maakt die?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. We hebben hier lekker gefonduet, lekker hoor.
    En bij jou was het ook zeer smakelijk, zo te zien!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. je weet ze te verwennen Céline..

    prettig weekend

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Het ziet er allemaal heerlijk uit!!

    liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ha Céline,

    Is niet verkeerd, helaas hebben we het hier gemist door ziekte.
    Toen werden het peertjes. oma

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Kerstverse lekkernijen, Céline! Hmmm...! Je eerste ster begint al te fonkelen!
    ;-)

    Groetje

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Alles ziet er heerlijk uit! Hmmm! Je pompoensoep wil ik graag een keertje gaan proberen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Erg prachtig allemaal! Het ziet er heerlijk uit en de smaken lijken goed op elkaar afgestemt.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Met dank voor je belangstelling en/of reacties op mijn weblog. Ik wens jou en je naasten een heel gelukkig en vooral gezond 2013! Dat ook het komende jaar opnieuw veel Eetplezier te wachten staat.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Oh dit ziet er allemaal heerlijk uit!
    Vooral de pompoensoep met korst zou ik graag willen proberen..

    xoxo The Daily Fashion Drug

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wens je een superjaar toe, smakelijk en sprankelend

    BeantwoordenVerwijderen