zondag 5 augustus 2012

San Marco - Zottegem

San Marco is de 'net-iets-andere-pizzeria', gelegen in het hartje van het Oost-Vlaamse Zottegem.
Dit Italiaans restaurant zit verborgen in een prachtig gebouw, waar je niet naast kan kijken bij het binnenrijden van Zottegem.Bij het binnentreden van het restaurant, waren bijna alle stoelen leeg. Had ik nu voor niets gereserveerd? Wat een mooi gebouw, waarom waren er geen klanten aanwezig?
Ik en mijn vriend werden door het vriendelijke personeel begeleid naar onze plaatsen. We kozen voor een plaats aan de prachtige ramen in de veranda, met zicht op de parking en op Zottegem.
We werden snel bediend en kregen al gauw de menukaart in onze handen. Als vegetariër is het altijd wat afwachten, maar in een Italiaanse restaurant is er meestal wel wat vegetarisch te vinden. En dit was ook hier het geval.  Ik koos voor pizza Campagnola: een pizza met olijven, artisjok, paprika en champignons. Mijn vriend koos voor de lasagne Bolognaise, een rasechte klassieker.
Als hapje kregen we een bordje met olijven die verassend lekker waren. Normaal ben ik olijven beu na twee hapjes, maar dit bordje was snel leeg. Ze hadden een lichte zoete toets en waren gevuld met uien en paprika. Héérlijk. Hopelijk was dit een goed voorteken.


Tijdens het wachten op onze bestelling zag ik heel wat auto's op de parking rijden. Al snel stond de parking vol en ook het restaurant liep goed vol. Blijkbaar waren wij gewoon vroeg.
Bovendien viel me, tijdens het genieten van de olijven, het prachtige decor van dit restaurant op.
De hoge plafonds, de zetels en de schilderijen waren één voor één de moeite waard om eens te bekijken. Ik voelde me een beetje in Italië, maar tegelijk ook een beetje in Frankrijk. Jammer genoeg was het buiten niet zo zuiders, de regen had namelijk ook al haar intrede gemaakt op de parking.
Waarschijnlijk doordat we één van de eerste klanten waren, moesten we niet zo lang wachten op onze pizza en lasagne, voor we het wisten stond die voor onze neus. 

Samen met mijn pizza (die trouwens heel lekker rook), kreeg ik ook nieuw bestek. Was dit het teken dat mijn pizza moeilijk te snijden zou zijn?
De korst was inderdaad wat hard, maar het aangepaste bestek maakte dit ruimschoots goed.
De pizza was lekker, maar jammergenoeg nog steeds niet hetzelfde als een echte Italiaanse pizza. Die heb ik alleen nog maar kunnen proeven in Italië. De olijven die ik kreeg als hapje waren ook terug te vinden op de pizza, samen met artisjok, champignons, tomaten, paprika en kaas.
De pizza viel erg in de smaak, enkel vond ik de stukken artisjok iets te groot, maar die kon ik natuurlijk zelf ook in stukjes snijden.
Gelukkig had ik aangepast bestek, want naarmate de pizza afkoelde werd de korst harder en dus moeilijker te snijden. Maar toch: een erg lekkere pizza.
Mijn vriend was tevreden over zijn lasagne. 'Die smaak lijkt erg goed op die lasagne in Italië', wist hij me te vertellen. En de lasagne zag er ook uit zoals in Italië. Ook over het brood was hij erg tevreden. 
Jammer genoeg was er geen vegetarische lasagne, maar dat wordt goedgemaakt door andere vegetarische pastakeuzes op het menu. 

Samengevat was het wel eens leuk om dit restaurant te bezoeken. De combinatie van de ruime keuze qua gerechten en het mooie decor laten je even in het zuiden voelen.
Als negatief puntje is er wel de prijskaart, die is niet héél duur, maar toch zal je hier wat meer betalen voor een Italiaans gerechtje dan in bijvoorbeeld in Italië of in de plaatselijke pizzeria. 

Meer informatie (waaronder de menukaart) over dit Italiaans restaurant vind je terug op hun website: klik hier.

Ps: vergeet niet te reserveren.9 opmerkingen:

 1. Het restaurantje ziet er erg leuk uit. En het eten lekker ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oeie ik krijg plot zo'n goestingin lasagne en pizza,'k zou het allebei wel lusten. Het interieur ziet er mooi uit en dan smaakt het eten ook nog eens zo goed hé!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is een chique plaats, en ik denk jouw photo ziet er lekkerder dan het eten zelf ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. fwiewww ..

  je doet met watertanden, céline en dat terwijl zowel zottegem als san marco ver weg liggen voor mij! :-))

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Klinkt leuk! En lekker ook, vooral. Ik betwijfel of ik er ooit zal komen (beetje ver) maar wel heel leuk om te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat ziet er heel mooi en vooral lekker uit! Als ik een keer in de buurt ben zal ik er naar uit kijken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooie lokatie. Jammer dat het zo ver is, anders had ik ook een keer daar gegeten.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Failliet van 1 december 2014 !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ondertussen al terug geopend door dezelfde eigenaars

  BeantwoordenVerwijderen