woensdag 16 mei 2012

Simon Says

Onlangs ontdekte ik de technologie van 'Foursquare', een leuke applicatie waarbij je heel wat nieuwe plaatsen kan ontdekken. Mijn eerste ontdekking was 'Simon Says', een plaats die ik in alle geval zeker niet geheim wil houden voor jullie.

Niet ver van de Vrijdagsmarkt in Gent, vindt je het leuke gebouw van 'Simon Says', een koffie- en theehuis. Het gebouw valt onmiddellijk op met de vele kleuren en de gezellige stijl. Zelfs in het miezerige weer van gisteren, waande ik me even op een zonnig terras in Frankrijk.
Binnenin zat er heel wat volk, toch bleef het gezellig en maakte ik kennis met de familiale sfeer die deze bar uitstraalde. Ik koos voor een groene thee met vanille en fruit én een carrot cake.
Nog nooit had ik carrot cake (oftewel worteltaart) geproefd, maar mijn nieuwsgierigheid was groot geworden na de lovende commentaren te hebben gelezen op Foursquare. Het zag er lekker uit, en de subtiele kaneelgeur prikkelde mijn zintuigen. Mijn eerste hap was in één woord: 'Hmhmhm!'Zelfs mijn vriend werd verleid tot een paar happen en ook hij was overtuigd: die Carrot Cake is écht overheerlijk. Ook de thee viel bij me in de smaak. Wel jammer dat ik niet zo een koffiedrinker ben, want die zag er echt de moeite uit. Die koffie komt trouwens van Eveline Hoorens, een vrouw die ik ooit heb mogen ontmoeten. En volgens mij is zij zeer fier dat haar koffie hier wordt geserveerd. Ook de tekeningen van haar man, Panamarenko, die het gebouw en de koffiebordjes versieren, doen het plaatje volledig kloppen. En alsof dat allemaal nog niet genoeg is, loopt er ook nog eens een schattig katje rond. En zingend personeel.

Alweer een aanrader! En blijkbaar ben ik niet alleen fan, want ook Herman Brusselmans zat daar te genieten van de gezelligheid en de lekkerheden van 'Simon Says'.

Jammer genoeg had ik mijn fototoestel niet bij, maar op het internet vind je heel wat mooie foto's van deze gezellige plek. En waarom zou ik deze niet delen met jullie?Ook zin gekregen? Meer informatie vind je op: Simon Says en op hun facebookpagina.5 opmerkingen:

 1. Opletten met de lijn van de prinses van de prins! ;-)

  Groetje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, andermans foto`s zijn ook mooi!
  Ik denk niet dat ik daar ooit kom.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat adresje moeten we onthouden.En carrot cake heb ik eens gegeten in LOnden .Ik vond het lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Worteltaart is nu niet direct iets wat ik snel zou eten gaan, maar wie weet ga je me met jou stukjes overtuigen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh! Jij maakt me echt gek met al dat lekkers! hihi

  BeantwoordenVerwijderen