De stage loopt op zijn einde, dus binnenkort zal er hier regelmatig opnieuw een bericht verschijnen. Gelukkig heb ik af en toe nog eens tijd om in de keuken te staan.
Meestal maak ik dan iets wat een tijdje op het vuur moet staan, zodat ik in tussentijd stageverslagen kan maken. Een voorbeeldje daarvan is rijstpap. Pure nostalgie als je het mij vraagt. Mijn recept voor rijstpap heeft een lichte toets van kaneel. Dit kan je weglaten of, voor de liefhebbers, een zware toets van maken.
Naast kaneel maak ik ook gebruik van echte vanille. Zorg ervoor dat je vanillestokjes van goede kwaliteit gebruikt. Die zijn veel lekkerder van smaak.
Recept
Wat heb je nodig?
- 1 liter halfvolle melk
- 165 g dessertrijst
- 75 g suiker
- 1 vanillestokje
- 1 vanillestokje
- Snuifje kaneel
- Wat saffraandraadjes
- 1 ei
Hoe maak je het?
- Snijd het vanillestokje open en doe de vanillezaadjes eruit.
- Breng de halfvolle melk samen met de rijst, de saffraandraadjes, de kaneel, het opengesneden vanillestokje en de vanillezaadjes aan de kook.
- Vergeet niet om af en toe te roeren! (om aanbranden te voorkomen)
- Indien de melk kookt, draai je het vuur heel wat zachter.
- Laat op een heel zacht vuurtje 40 minuten koken. Vergeet niet om af en toe te roeren!
- Voeg nadien de suiker toe. Roer goed door.
- Haal het vanillestokje er uit.
- Voeg een eidooier toe en roer opnieuw goed door.
- Nadien laat je de rijstpap afkoelen door de kookpot in koud water te zetten.
- Tot slotte spatel je er voorzichtig een opgeklopt eiwit door (optioneel)
Eventueel kan je er ook een crumble van speculoos bij serveren. Het is eens iets anders dan de klassieke bruine suiker. Deze crumble maak je heel eenvoudig door wat speculooskoekjes fijn te kruimelen.
Smakelijk!
Vraagje aan mijn lezers:
Binnenkort zou ik graag videoreportages maken voor mijn blog over leuke horecaplekjes in Vlaanderen. Weet jij een leuke/speciale koffiebar, tapasbar, groentewinkel,... die iedereen zeker gezien moet hebben?
Laat me dan zeker iets weten!
Altijd leuk bij jou, Céline, altijd lekkerrrrr... !
BeantwoordenVerwijderenEn je vraagje..., ja, misschien word je iets wijzer als je tussen mijn koffietjes snuistert... ?!
Lie(f)s.
ooeh lijkt me heerlijk
BeantwoordenVerwijderenNjummie, erg lekker!
BeantwoordenVerwijderenIk hou van rijstepap! Lijkt me lekker met die crumble van speculoos. Waar koop je trouwens goede vanille stokjes?
BeantwoordenVerwijderenHmmm!.. Daar een gouden lepeltje bij en ik ben tot het op is in de hemel, Céline! ;-) En als het me lukt, vraag ik daar voor mooi week volgende week, want dat zomerjurkje wil natuurlijk niemand missen! ;-)
BeantwoordenVerwijderenGroetjes
Het ziet er lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenWat een leuk idee om videoreportages te gaan maken. Helaas kom ik nooit in Vlaanderen, dus heb ik geen tips voor je.
Ooh..dat ziet er geweldig lekker uit..da's niet zomaar een eenvoudige rijstpap meer hè..echte comfortfood lijkt me!
BeantwoordenVerwijderenAdresjes? nou, ik was in 'Julie's House' in Gent..hebben ze heerlijke taart. En bij 'Clouds in my coffee' ook in Gent kun je terecht voor een fijn ontbijtje onder andere. Och..er zijn zóveel adresjes! :-)
Groetjesss!
Klinkt lekker!
BeantwoordenVerwijderenLeuke blog heb jij zeg!!
New blogpost: how to wear..
Klassiek maar heel lekker en je geeft er een persoonlijke toets aan. Adresjes ? Lijkt me onbegonnen werk ,er zijn zoveel leuke adresjes en de een prijst iets de hemel in en een andere breekt het af.Appreciatie is nogal persoonlijk vind ik.
BeantwoordenVerwijderenIk lust geen rijstepap, maar dit ziet er wel heel lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenzoals in de hemel Céline...
BeantwoordenVerwijderenmoeilijk om adressen te geven,ik zal nooit een horecazaak aanbevelen..
het is niet omdat je ergens tevreden bent, dat een ander er ook zo over denkt
prettig weekend !!
Lekker lekker lekker! Heerlijk om dit te maken he!
BeantwoordenVerwijderenohmy... dit klinkt heerlijk <3 en qua adresjes.. uhmm.. ik weet niets in Vlaanderen haha
BeantwoordenVerwijderennjammie, rijstpap! :-))
BeantwoordenVerwijderenleuke horecaplekjes?
ik weet er wel 'n paar, maar da's mss te ver weg??
fijne sinksendagen, céline!!
het recept op grootmoeders wijze, want zo deed mijn oma dat al, maar ipv speculoos gebruikten ze kinnekessuiker of bruine suiker
BeantwoordenVerwijderendat ziet er heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenDat ziet er smakelijk uit! Dat komt ook omdat ik al honger begin te krijgen he!
BeantwoordenVerwijderenKlinkt lekker!
BeantwoordenVerwijderen