zondag 2 september 2012

Taart met aardbeienbavarois

Toen ik gisteren een wandeling maakte in onze moestuin, viel me op hoeveel aardbeien er eigenlijk nog aan de struikjes hangen. Nu het de laatste tijd weer wat zomert, komen er blijkbaar ook weer heel wat aardbeien tevoorschijn.
Super, want de zoete, rode aardbei behoort tot één van mijn favoriete fruitsoorten.




Jammer genoeg bleek het een ware uitdaging om de aardbeien te plukken. Niet alleen ik had de aardbeien ontdekt, ook tal van wespen, dazen, noem maar op.
Het was met een bang hart dat ik de aardbeien van de struiken plukte.
Gelukkig waren er ook heel wat vlinders en die zijn natuurlijk veel mooier -en veiliger- dan de wespen en dazen. Met de oogst dacht ik een heerlijke aardbeientaart te maken.


Ik heb al verschillende keren een klassieke aardbeientaart met banketbakkersroom en kruimeldeeg gemaakt, maar deze keer wou ik eens iets anders. In een boek vond ik het recept van een aardbeienbavarois, jammer genoeg had ik verschillende ingrediënten niet in huis. Maar opgeven was geen optie. Ik had niet voor niets al die wespen en dazen getrotseerd.  Uiteindelijk knutselde ik een eigen recept in elkaar door allerlei recepten te combineren. En ik was meer dan tevreden over het resultaat. Dit is een receptje dat ik zeker eens zal moeten noteren. 


Ik bakte een paar dunne biscuits die ik stapelde, afwisselend met een dikke laag aardbeienbavarois. Na het opstijven bestreek ik die met een glazuur van aardbeien. De rand werd versierd met opklopbare room van Alpro Soya (een aanrader trouwens!) gemengd met gemixte aardbeien.  
En zo ontstond de aardbeientaart à la Céline. 



Morgen vertrek ik naar Amsterdam. Jullie mogen binnenkort dus culinaire verslagjes uit Amsterdam verwachten. Ik ben benieuwd wat me daar allemaal te wachten staat.

Liefs, 

Céline



14 opmerkingen:

  1. Yum! Ziet er heerlijk uit :D Lijkt me wel moeilijk om te maken als ik het recept zo lees :/

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ja, dat heb je toch mooi voor elkaar! Er is genoeg voor iedereen.
    Het weer is even prima, en alles wordt rijp, zo gaat dat in de zomer!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lekker, ook hier aardbeien uit eigen tuin. Zonder is de zomer eigenlijk niet compleet.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. aardbeientaart à la Céline...

    ziet er helemaal niet mis uit...

    veel plezier in Amsterdam !

    BeantwoordenVerwijderen
  5. mmmm, nu nog zo'n taart, dat moet heerlijk geweest zijn....

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ziet er inderdaad overheerlijk uit! Geniet van Amsterdam!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. ik dacht dat je zou zeggen dat je met je taart vertrok naar ons om ons te laten proeven :-)
    ze ziet er heel lekker uit

    benieuwd wat Amsterdam voor culinairs te bieden heeft

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Het ziet er allemaal zo gemakkelijk uit om te maken. Kan eigenlijk niet mislukken.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hoe je het ook in elkaar geknutseld hebt doet er niet toe,het ziet er zeker lekker uit!!smakelijk.!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Lekkerlekker! Cuisine Céline moet dringend open! Kunnen we komen proeven hoe die culinaire goochelstukjes moeten smaken. ;-)

    Groetje

    BeantwoordenVerwijderen