Er zijn zo van die dagen wanneer je nood hebt aan chocolade. Erg veel chocolade. En voor zulke dagen heb ik het perfecte receptje voor een heerlijke, smeuïge chocoladetaart.
Dit is een recept van Piet Huysentruyt. Normaal ben ik iemand die van elk recept mijn eigen ding maak. Dit recept echter is voor mij perfect. En vooral vol met chocoladesmaak. Héél veel chocoladesmaak.
En niet onbelangrijk: dit receptje is niet zo heel moeilijk. Het enige waar je rekening mee moet houden is het feit dat je heel veel lucht nodig hebt in het deeg. Zo krijg je een luchtige, smeuïge taart.
Dit recept bevat geen bloem. Dit is ook niet nodig en bovendien krijg je zo geen droge chocoladetaart.
De taart wordt na het bakken besmeerd met een deel van het deeg (wat eigenlijk een smeuïge chocolademousse is) en veel cacaopoeder. Strooi het cacaopoeder pas net voor het serveren op de taart. Anders zal het cacaopoeder in de chocomousse trekken, wat een niet zo mooi resultaat zal opleveren.
Wat heb je nodig?
- 140 gr pure chocolade (gebruik geen melkchocolade, de smaak van chocolade verdwijnt dan tijdens het bakken)
- 140 gr bloemsuiker
- cacaopoeder
- 140 gr margarine
- 5 eierenHoe maak je het?
- Scheid het wit en het geel van het ei in 2 aparte kommen. Doe de helft van de bloemsuiker bij het eigeel en klop dit goed op tot het schuimig is.
- Zet een kookpotje op een laag vuur en smelt al roerend de boter samen met de chocolade. Mix ondertussen het eiwit tot het stijf is terwijl je beetje bij beetje de bloemsuiker toevoegt.
- Giet de gesmolten chocolade met boter bij het opgeklopt eigeel en roer door met een garde. Doe het opgeklopt eiwit erbij en roer alles door met een garde.
- Leg bakpapier op de bodem van de taartvorm. Smeer de randen van de vorm in met boter. Giet 3/4e van het mengsel in de taartvorm. Laat de rest van het mengsel afkoelen en opstijven.
- Zet de taart 20 à 25 min in een voorverwarmde oven van 180°C. Laat de taart volledig afkoelen en draai ze dan om op een rooster
- Smeer het afgekoeld chocoladeschuim over de taart. Versier met cacaopoeder.
Je doet me 'weer(!)' watertanden, Céline...
BeantwoordenVerwijderenLie(f)s.
Eerstdaags uitproberen! ;-)
BeantwoordenVerwijderenGroetje
dit recept moet ik bijhouden want ik ken wel enkele chocoladeliefhebbers (mezelf incluis) ;-))
BeantwoordenVerwijderendankjewel, céline (en piet) ;-))
Chocolade is veel te lekker! Dankjewel voor het lekkere recept!
BeantwoordenVerwijderenlijkt me heel lekker, en fijn dat je niet zoveel nodig hebt! Ik moest wel even googlen wat bloemsuiker was, hihi.
BeantwoordenVerwijderenhet ziet er eenvoudig uit...
BeantwoordenVerwijderenmaar ik vrees dat zelfs dit me niet zou lukken
fijne dag
je doet me zin krijgen, heel veel zin
BeantwoordenVerwijderenOeh lekker!!
BeantwoordenVerwijderenOh woooow, dit ziet er heerlijk uit zeg!
BeantwoordenVerwijderenIk heb trouwens geen idee welke lens ik gebruik, dat zou ik even moeten opzoeken morgen. :)
ah, ik ben niet zo van de chocolade, maar wel van de taart! Deze lijkt me heerlijk zeg.
BeantwoordenVerwijderenOh heerlijk, you can't go wrong with a chocolate cake!
BeantwoordenVerwijderenHoe bedoel je 'er zijn zo van die dagen'? Ik heb elke dag nood aan mijn stukje chocolade, lol :-) Wat een lekkere taart zeg, ik begin er bijna spontaan van te kwijlen.
BeantwoordenVerwijderenHeei! Ik heb je genomineerd voor de Liebster Award! Meer info staat op mijn blog! Dit ziet er trouwens echt heel lekker uit :) xoxo
BeantwoordenVerwijderenOehh lekkerrr!
BeantwoordenVerwijderenAahhhh lekker! En dat allereerste plaatje klopt helemaal. Haha :)
BeantwoordenVerwijderenxxRoos
als ik aan chocoladetaart denk denk ik aan die schwarzwaldversie, mmmmm, dus een hele andere afwerking, al ziet deze er ook, heel goed uit
BeantwoordenVerwijderenBedankt voor het recept, ziet er heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenDit wil ik eigenlijk helemaal niet lezen. Nu heb ik zin in chocola en zit ik vanavond een chocoladetaart te bakken. ;) Ziet er super uit!
BeantwoordenVerwijderenOh mjammie!<3 Chocolade is altijd goed
BeantwoordenVerwijderenHet kwijl stroomt uit mijn mond uit dit moment...
BeantwoordenVerwijderenOh, nu ik dit zie en lees wil ik heel veel chocolade! Te lekker dit haha xo
BeantwoordenVerwijderenHet is gevaarlijk om hier te komen lezen, wanneer ga ik eens de zoetigheid uit mijn leven kunnen bannen?? :-) Die taart lijkt me inderdaad eenvoudig om te maken en ze ziet er ontzettend lekker uit. Die ga ik eens maken als dessert....en vooraf die schotel van je volgend logje, kwestie van het een beetje 'gezond' te houden ;-)
BeantwoordenVerwijderenDeze MOET ik een keer maken, ziet er heeerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderen