▼
maandag 29 juli 2013
Confituur met kersen en aardbeien
Velen beginnen er niet aan: zelf confituur maken. Het is nochtans écht niet moeilijk of veel werk. Integendeel. Het enige wat je moet doen is het fruit wassen, eventueel in stukken snijden en laten koken. Nadien voeg je suiker en eventueel 'Pec' toe. Het enige wat je hoeft te doen is de instructies op de verpakking te volgen. It's as easy as that. En als beloning krijg je een huis dat heerlijk zoet ruikt. Ik maakte confituur van kersen en aardbeien uit de tuin.
Een kers is een vrucht met veel pit. Jammer genoeg is dat niet zo leuk voor onze tanden. Deze moeten dus verwijderd worden.
En dit machientje mag dan nog zo oud zijn, het werkt nog steeds. Een ideaal toestel om de pitjes uit de kersen te verwijderen. En trouwens, 'retro' is toch 'in'?
En na het ontpitten van de kersen, bracht ik de kersen samen met de aardbeien aan de kook. Geloof me, het ruikt heerlijk!
Nadien hoef je alleen nog de confituur in bokaaltjes te doen. Opgepast echter voor de vingers, want fruit en suiker kan heel heet worden. Ik zou niet willen dat jullie met verbrande vingers zitten. Vergeet niet om de bokaaltjes zo snel mogelijk af te sluiten. Ook de randen mogen niet vuil zijn. Dat laatste is van belang om de confituur te bewaren.
Zoete groetjes,
Céline
Lekker! :D
BeantwoordenVerwijderenKan me er wel een voorstelling van maken hoe dat geroken moet hebben ;)
En wat een handig apparaatje die kersen ontpitter!
wat lijkt dat me handig zeg, zo'n kers ontpitter! wij maken dit thuis ook altijd, ik maak het graag met bramen :)
BeantwoordenVerwijderenMjammie! Ziet er heerlijk uit :)
BeantwoordenVerwijderenLekker! Als ik confituur maak, zet ik de potjes een kwartier (of langer) ondersteboven nadat ik ze heb dichtgedaan zodat ze luchtledig worden.
BeantwoordenVerwijderenOh yum, heerlijk! Zo'n 'kers ontpitter' lijkt me trouwens onwijs handig!
BeantwoordenVerwijderenKeukenprinses... ! 'k Ruik je confituur tot hier, Céline. Dit jaar 'kreeg (!)' ik nergens fruit, en heb dus niets zelf gemaakt.
BeantwoordenVerwijderenMijn 'machientje' is nog ouder... Je moet er één kers per keer inleggen om te ontpitten... Veel onhandiger dan 't jouwe, maar 't doet z'n dienst.
Lie(f)s.
Mmmmm ik ben dol op confituur!
BeantwoordenVerwijderenlang geleden dat ik nog confituur maakte
BeantwoordenVerwijderenmaar wij deden aardbeien met rabarber
vrouwlief maakte vorige week nog confituur van kersen en rabarber...nog niet geproefd, maar ik ben bijna zeker dat de combinatie wel mijn smaak zal zijn... ;-)
BeantwoordenVerwijderenGroetjes!
hmmm .. ik kan het haast ruiken, céline! :-))
BeantwoordenVerwijderenonze kelder staat bijna vol met confituur; rabarber, kroenselen en rode bessen.
eerdaags volgen nog abrikoos en perzik! ;-))
heerlijk!
BeantwoordenVerwijderenik maak nog altijd confituur op grootmoederswijze, met gewone suiker, maar je staat wel 2u te roeren in je pot
Ooit ga ik het ook eens maken! :D Ziet er heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijdereneen 'kers ontpitter' dat lijkt me wel wat...
BeantwoordenVerwijderenfijne dag Céline
Lekker lekker lekker! Ik eet graag confituur :-) En die ontpitter lijkt me wel handig.
BeantwoordenVerwijderenWat lekker zeg, dit maak ik nou nooit maar ik vind het heerlijk!
BeantwoordenVerwijderenWij maken thuis onze confituur ook nog zelf, ruikt echt heerlijk! (en smaakt ook duizend keer beter!) We hebben wel niet zo'n ontpitter, lijkt inderdaad heel erg handig. De confituur ziet er echt lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenOh dat klinkt heel lekker! En wat handig zeg de kersen ontpitter!
BeantwoordenVerwijderenAls Jeroen Meus de ontpitter één keer gebruikt, kent iedereen hem weer. Maar dat blijft niet zo, want weldra is dat ook zo het geval met Cuisine Céline! ;-) Met het maken van confituur ben ik al wat meer vertrouwd, maar bijleren doet men hier altijd wel.
BeantwoordenVerwijderenGroetje
Yummie! Dat klinkt lekker; en dat ze uit eigen tuin komen maakt het helemaal goed!
BeantwoordenVerwijderenIk maak al mijn geleien en confituren zelf. Maar deze combinatie heb ik nog niet geprobeerd!
BeantwoordenVerwijderenOh, wat makkelijk en lekker at the same time. Hoelang blijft het houdbaar?
BeantwoordenVerwijderenDe confituur blijft zo een jaar goed. Zorg er wel voor dat de potjes steeds goed afgewassen zijn en dat je de potjes goed afsluit.
VerwijderenLiefs,
Céline
Wat leuk! Haha doet me helemaal denken aan een episode van Friends, waar Monica super veel jam ging maken :p
BeantwoordenVerwijderenLekker :)
BeantwoordenVerwijderenZiet er lekker uit! Erg leuk artikel!
BeantwoordenVerwijderenLekker! Het is idd heel warm, heb ik wel eens op m'n vingers gehad
BeantwoordenVerwijderenzelf maken doe ik niet.....
BeantwoordenVerwijderenmaar je krijgt hier wel de smaak te pakken
Is dit voor eigen gebruik of doe je ook verkopen.
Een zoet groetje terug.
Ik doe (nog) geen verkopen ;-) Ik hou jullie op de hoogte!
VerwijderenLiefs,
Céline
Wat cool zo'n ''ontpitter'' Haha! Lijkt me een erg handig apparaat:D. Dit lijkt me trouwens erg lekker om te eten jammie!
BeantwoordenVerwijderen