dinsdag 16 oktober 2012

Pizza-avond


Ik ga graag naar Italië: voor de natuur, de sfeer en niet te vergeten; voor het eten.
Het eten in Italië vind je nergens anders: die geur, die smeuïgheid, die kruiding en die nochalance. Daarom hou ik ook zo van pizza; op een nochalante manier je restjes verwerken, de geurende groenten en kruiden. Amore!

En wat is er bijna net zo leuk als pizza eten in Italië? Zelf pizza maken natuurlijk!


Je eigen pizzadeeg maken is eigenlijk niet zo moeilijk, het loont echt wel de moeite om dit eens te proberen. Natuurlijk kan je ook kant-en-klaar pizzadeeg kopen uit de supermarkt, maar zelfgemaakt deeg heeft net dat ietsje meer.
Zorg wel dat je een deegrol bij de hand hebt, want deze had ik vandaag niet bij de hand.
Als kotstudente moet je af en toe creatief zijn en dan kan een lege wijnfles erg handig zijn.


Om de saus te maken begin ik altijd met fijngesnipperde ui en look, die fruit ik samen met de gedroogde kruiden. Ik laat de gedroogde kruiden altijd even meebakken, omdat deze zo veel meer smaak en geur afgeven. Nadien voeg ik daar de passata aan toe met een snuifje suiker. 



Als de saus wat geprutteld heeft, zet ik het vuur toe en is het tijd om de groentjes te snijden.
Ik neem altijd de groentjes die nog verstopt liggen in de groentelade van de koelkast.

Deze keer was dat een tomaat, een courgette en een zoete puntpaprika. 
Doordat mijn vriendje een vleeseter is, beleg ik de helft van de pizza met wat Italiaanse ham. 

Zorg er altijd voor dat je niet te veel saus op het deeg doet, anders zal de korst niet krokant zijn.
Verder wrijf ik de randen van mijn uitgerold deeg in met wat olijfolie.

Nadat de pizza bestrooid is met de groentjes, mozzarella en wat geraspte emmentaler, kan hij in de oven.Vergeet niet om je oven zo warm mogelijk te zetten! 
Ik bak mijn pizza op 230°C in een heteluchtoven. 
De baktijd is afhankelijk van het beleg en de dikte van het deeg. Ik bak de pizza tot de korst goudbruin is en de kaas begint te brubbelen


Smakelijk!

20 opmerkingen:

  1. Ha Céline,

    Dat is erg gezellig om te doen, we maakten regelmatig een Pizza buffet.
    Dat vinden de kinderen ook heerlijk, goed idee om weer eens te doen. oma

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik was ook eens in Italie, en daar nam ik meestal lasagne. Omdat ik op de eerste dag iets vreemds bestelde en dat kon ik niet wegkrijgen.
    Dat bleek inktvis te zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ik schuif mijn voetjes onder tafe, céline, want dit ziet er overheerlijk uit! :-))

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ik maak pizza ook zelf, maar met deeg uit de winkel, en nog makkelijker zijn die bodems die je allen nog maar hoeft te beleggen, mmmm

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik ben er nog nooit geweest, maar pizza maken we hier zelf. Dat spul uit de winkel is niet te pruimen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Yumm! Ik hou van pizza en maak ze dan ook zelf.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. oh, mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm wat lekker, ik hou van pizza en nu kan ik het nog zelf maken ook!!!ik ga je zeker volgen want ik ben erg benieuwd naar het volgende recept!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. ziet er heerlijk uit .. krijg nu ook zin in pizza:)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Meestal gebruik ik ook deeg uit de winkel, zal het toch eens zelf moeten maken denk ik zo. Ik beleg hem supervaak met zongedroogde tomaten, parmaham, mozarella en provencaalse kruiden, superlekker! Al ziet die van jou er ook fantastisch uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. lekkerrrn alleen geen olijfjes voor mij :)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. jij bent een keukenprinses Céline

    fijne dag

    BeantwoordenVerwijderen
  12. ahh ziet er heel lekker uit! Als wij pizza eten maken we het altijd zelf; veel gezonder :D
    ik volg je nu, follow back?

    xoxo

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hmm heerlijk! Ik maak ook zelf graag pizza! En de pizza's in Italië, zo lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. YUMMIE! Ziet er echt zoo lekker uit :D

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ik heb ooit een kookcursus Italiaanse keuken gevolgd. Pizza en zelf lasagne maken, zaten er natuurlijk bij. En inderdaad, zelf uw deeg maken, dat is 2x niets. Het voordeel van pizza, je kunt er gewoon alles opleggen waar je maar goesting in hebt.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Oeh, dit ziet er zo lekker uit! Ik hou van Italiaans eten(:
    Liefs,
    Bo

    BeantwoordenVerwijderen