dinsdag 8 mei 2012

Bakkerij Stephan Destrooper

Tijdens de voorbije paasvakantie bracht ik een paar bezoeken aan de bakkerij van Stephan Destrooper.
Jawel, u leest het goed: 'Destrooper', een naam die bij meerdere personen een belletje zal doen rinkelen.
Denk maar aan de heerlijke wafeltjes, waar ik persoonlijk nooit genoeg kan van krijgen.
De bakkerij van Stephan Destrooper deed een tijdje terug mee aan de wedstrijd van 'De Beste Bakker Van Vlaanderen'. Ik moet dus niet uitleggen hoe benieuwd ik was naar de patisseriekunsten van Stephan Destrooper.

Bij het binnenkomen in de bakkerij kon ik niet naast de kunstwerken kijken: passievruchtentaart, chocoladetaart, figuren uit marsepein, ijs en zelfs zeeschuim. Kijkers van het programma 'De Beste Bakker Van Vlaanderen' zullen zich dat laatste waarschijnlijk wel herinneren.
Doordat ik een paar dagen op vakantie was aan de zee, kreeg ik de kans om verschillende dingen te proberen. Het eerste wat ik probeerde was het appeltaartje met geroosterde amandelen.
Achter de toog stonden verschillende personen te bestellen, ik werd geholpen door een jobstudent (niet de persoon van in het filmpje) die blijkbaar nog niet veel ervaring had. Na wat hulp lukte het hem toch om de juiste prijs in te geven.
Het personeel leek me heel vriendelijk en ook de bediening verloopt heel snel.

Al van bij de eerste hap viel het taartje enorm in de smaak. Al van bij de eerste hap dacht ik: 'dit is één van de beste appeltaartjes die ik ooit zal eten'. De verschillende structuren (het lichte bladerdeeg, de appeltjes met een lichte toets van kaneel, de geroosterde amandelen) maakten dit tot een echte smaaksensatie. Als amateur-bakker bekeek ik het taartje, met als doel het ooit ook zo lekker te kunnen bakken.


Doordat ik een week op vakantie was aan de zee, kon ik meerdere keren dingen gaan proeven bij Stephan Destrooper. Maar ik moet bekennen, ik kon bijna nooit weerstaan aan het appeltaartje.

Ook het zeeschuim onderging de smaakproef van mijn smaakpapillen en hoewel ik niet echt een liefhebber ben van meringue, viel het zeeschuim in de smaak. Helaas was het iets te zoet om er veel van te eten. Maar voor een 'proefertje' bij de koffie is het ideaal.

Ik kon het echter niet alleen bij het zeeschuim en het appeltaartje houden. Voor die ene keer dat ik in de buurt was kon ik mijn smaakpapillen écht niet in de steek laten.



Ook de ontbijtkoeken en de appelflap ondergingen een smaaktest. Deze waren ook overheerlijk (vooral de achtkoeken). Al moet ik toegeven dat deze smaaksensaties niet uitzonderlijk zijn, wat niet wil zeggen dat ze slecht zijn, integendeel!
Indien ik opnieuw in de buurt ben van Sint-Idesbald, zien ze mij daar zeker terug!

Wil je zelf ook eens de patisseriekunsten van Stephan Destrooper proeven?
Je vindt de bakkerij van Stephan in Sint-Idesbald op de Strandlaan (nabij de tramhalte: 'Sint-Idesbald').
Meer info vind je op deze site.


10 opmerkingen:

  1. er zitten lekkere dingen tussen, marsepein dat lust ik zo niet

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Altijd lekker taart, maar meer dan een stukje hoef ik ook weer niet.
    Ik heb het liefst kwarktaart zonder franje.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb er écht even aan gedacht dat deze blogster ook die andere kon zijn toen ik hier langskwam! ;-)
    Vermits Koksijde vaak voor mij langs de deur is, ga ik jouw tip zeker uitproberen.
    Succes met alles wat je doet, al is het ons doen likkebaarden dat het niet mooi meer is! ;-)

    Groetje

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat ziet deze blog er goed uit.
    Krijg well trek als ik op je blog rond kijken...
    Wens je een fijne week toe...

    hopelijk tot gauw op mijn blog!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. hallo Celine ,dat is hier geen blog als je op dieet wil!! Maar ja het is allemaal zo lekker!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. het water komt me in de mond...

    als ik in de buurt ben, ga ik zeker langs...

    groeten

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Celine goede middag...

    natuurlijk kunnen ze daar lekkere dingen maken e ook Brusselse wafels ! Ze staan of stonden ook altijd op de Sinksenfoor ! Fijne groetjes :-))pepino

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Eerlijk gezegd ken ik hem helemaal niet, maar zoals je schrijft is het allemaal heerlijk en ben ik best benieuwd geworden!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. moest je nu echt dat adres geven ;-)
    ik durf er niet binnen te stappen als ik dat allemaal zo lees en zie

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Beste, Celine.
    Heel erg leuk om zo'n artikel te mogen lezen over onze zaak.
    We zijn vereerd als we merken dat mensen goede dingen over ons zeggen en het motiveert ons om het iedere dag opnieuw met een gedreven team van vakmensen voor elkaar te krijgen.
    2013, zal een scharnierjaar worden voor Stephan Destrooper daar er naast de bestaande zaak van brood en banket ook nog een chocoladeverhaal wordt geschreven. we zijn druk bezig met de voorbereiding en hopen dat we alles nog klaar krijgen in het voorjaar. we houden jullie op de hoogte, en sturen nu ook heel regelmatig nieuwsbrieven door om onze klanten op de hoogte te houden van onze culinaire activiteiten.
    voor succes met Uw blog, het ziet er echt leuk uit.
    groeten

    Stephan Destrooper

    BeantwoordenVerwijderen