'Biaform is het brood bij uitstek voor je lijn en gezondheid. Deze voedzame en hoogkwalitatieve broden zijn gemaakt met volkorengranen en bijzonder geschikt voor mensen die gezond en verantwoord willen eten, maar niet willen inboeten op smaak. De typische ultrafijne sneetjes eten vlot weg en geven je toch een verzadigd gevoel. De broden van dit gamma worden dagelijks vers gebakken en zijn beschikbaar in het schap 'voorverpakt brood' van de Belgische supermarkten.'
Op bovenstaande manier beschrijft Biaform hun eigen producten. Tijd om te testen of deze beloften kloppen.
Ik mocht twee soorten proeven; het volkoren brood en het nieuwe Provital brood.
Laten we beginnen met het volkoren brood.
Dit brood werd gemaakt van een mengeling van volkorenmeel en rogge. Het is een smaakvol brood, maar ik vind het wat aan de droge kant. Dit komt waarschijnlijk omdat er geen bewaarmiddelen aan het brood zijn toegevoegd.
Dit Provital brood is een meergranenbrood dat belooft langer vers te blijven. De structuur van het brood voelt opvallend verser aan dan het volkorenbrood. Dit brood is eigenlijk best wel lekker. Vooral het lijnzaad, de sesam en de zonnebloempitten geven dit brood een rijke smaak. Wat ik best wel smakelijk vind.
Als besluit kan ik vertellen dat ik niet zo een fan ben van het volkoren brood. Het Provital brood valt bij mij veel meer in de smaak. Dit 'voorverpakt vers brood' krijgt van mij een 6/10. Ik blijf nog steeds fan van het verse brood, vers van bij de bakker.
Wij kopen ze, alletwee, wekelijks, Céline, en vinden het lekker tot de laatste boterham, ook al is die enkele dagen oud...
BeantwoordenVerwijderenEr is ook lekkerder brood te krijgen, maar bovenstaande zijn (voor af en toe) makkelijk te bewaren.
Lie(f)s.
Ik neem het liefst witbrood, maar als dat op is neem ik wat anders mee, en dan neem ik zo licht mogelijk. Tostiebrood of Tellelikkerbrood, ja, ze geven er maar naampjes aan.
BeantwoordenVerwijderenLekker hoor, brood, een geweldige uitvinding.
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
BeantwoordenVerwijderenDat meergranen doet wel z'n naam eer aan, zit volgens mij veel in.
BeantwoordenVerwijderenZelf vind ik het brood van de Hema altijd erg lekker, blijft ook lang vers.
En kies ook altijd meergranen ipv volkoren. Volkoren is al snel 'saai' als je meergranen gewend bent.
Ik eet toch het liefste wit brood, hoewel dit minder 'gezond' is...
BeantwoordenVerwijderenMijn voorkeur gaat ook uit naar vers brood van de bakker :-)
BeantwoordenVerwijderenik heb dit brood nog nooit zien liggen in onze plaatselijke Colruyt, maar naar dat Provital brood zal ik wel eens uitkijken
BeantwoordenVerwijderenik koop zelden of nooit brood en al helemaal geen voorverpakt. ;-)
BeantwoordenVerwijderentoch vind ik het knap hoe jij anderen 'helpt' keuzes te maken, céline! :-)
het liefst koop ik vers brood van bij de bakker dat nog warm is en lekker ruikt, ik houd niet zo van voorverpakt
BeantwoordenVerwijderenIk heb hier nog nooit van gehoord maar eigenlijk ben ik nooit zo'n fan van voorverpakt brood. De bakker blijft de beste haha.
BeantwoordenVerwijderenJammer dat het aan de droge kant is! Ik denk dat ik ook bij mijn bakkers brood zou blijven, heerlijk vers speltbrood <3
BeantwoordenVerwijderenVers brood blijft inderdaad het lekkerst!
BeantwoordenVerwijderenxoxo
www.its-dash.com
Gewoonlijk koop ik volkoren brood dus misschien toch dit hier ook eens proberen ,je weet maar nooit
BeantwoordenVerwijderenBedankt voor dit informatief log, ik heb weer veel bijgeleerd over het dagelijks brood!
BeantwoordenVerwijderenDat provital brood ziet er lekker uit. Ik koop zelden (nooit) voorverpakt brood (bak het zelf of ga naar de bakker) maar dat zou ik wel eens durven proberen. Hoe meer zaden en pitjes er in brood zitten, hoe beter het me smaakt :D
BeantwoordenVerwijderenLeuk dat je dit brood kon testen zeg!
BeantwoordenVerwijderenik denk er precies hetzelfde over, alleen al die geur van het versgebakken brood bij de bakker!
BeantwoordenVerwijderenHet was beter geweest als je erbij vermeldde dat het provitalbrood verlaagd is in koolhydraatgehalte en verhoogd in eiwitgehalte. Toch niet onbelangrijk dacht ik...
BeantwoordenVerwijderen